jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2012 08:22


För att få tankarna på annat igår, även om det var svårt, åkte vi till Hjo där det hölls Hamnfest. Det här är första gången som musikfesten arrangeras och vi hoppas att det blir något återkommande.

Det är fri entré och ikväll finns chansen igen för er som missade hålligånget i hamnen igår - eller vill dit igen...Hela hamnområdet levde verkligen upp och många trotsade det knepiga vädret med både sol och skurar och lyssnade till musik från bland andra Timoteij (ni vet väl om att Timoteij-Johanna är från Fagersanna...?) och Ulrik Munther - kändisarna som slog igenom i Melodifestivalen och Lilla Melodifestivalen.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juli 2012 18:30

Den här dagen blev mycket tuff och har satt spår för resten av livet. På förmiddagen hade vi tid på MVC och Jon skulle följa med, sedan skulle vi åka tillbaka till Karlsborg tillsammans med Johan för att äta thaibuffé. Så blev det inte.

Jon ringde vid tiotiden men samtalet bröts och när han kom hem stod han i hallen och såg alldeles förstörd ut. På hemvägen hade han blivit vittne till efterspelet av en trafikolycka mellan en husbil och en flicka på cykel. Av hänsyn till de inblandade vill vi inte gå in närmare på det här, men givetvis är det fruktansvärt.


Johan blev istället blixtinkallad som chaufför till barnmorskan och han fick sitta i väntrummet med Jon medan jag gick in. För jag ville inte att Jon skulle vara ensam.

Och hos barnmorskan gick det ju som vanligt på mina så kallade rutinbesök - illa. Alltid ska det vara något. Blodtrycket var okej, 120/68, sf-måttet 33 och sockerprovet från förra gången tyckte jag hon sa låg på 5,4, bra var det i alla fall.Men så till hjärtslagen. Den här gången bad jag om att få hjärtljuden kollade innan de började klämma på magen för att undersöka hur bebisen låg, men inte heller det hjälpte. 168 slag fick hon det till. Barnmorskan förstod att det här är något som jag oroat mig en del för. Hon lugnade mig i alla fall när det gällde att den varit så aktiv för det hade hon aldrig hört skulle vara dåligt.

Däremot fick jag sitta ned i väntrummet medan hon ringde in till sjukhuset i Skövde för att rådfråga om de höga hjärtslagen - och vips så hade jag en tid på antenatalavdelningen mindre än två timmar senare.Istället för Karlsborg blev det att åka iväg till Skövde och bli undersökt. CTG igen, och i en hel timme höll maskinen på att mäta för den avgjorde själv hur mycket information den behövde. Jag skulle också själv trycka på en knapp när jag kände av fosterrörelser. Det var mest aktivitet från bebisens huvud nedåt mitt bäcken som jag kände, inte alls de vanliga sparkarna.Det var riktigt jobbigt att ligga där på rygg så länge. Svettades, kallsvettades, kände av ryggen och den där yrsel och illamående-ådran klämdes åt flera gånger. Minns inte ens när jag låg på rygg så länge sist...

Först såg kurvan stabil ut, men sedan drog den iväg med flera höga toppar, men barnmorskan berättade att det såg bra ut ändå.En överläkare tittade på utskriften samt utförde ett ultraljud och även där såg allt bra ut. Vilken lättnad! Det är bara att inse att den här bebisen är lite mer aktiv och har högre hjärtslag, för i övrigt hittade de inte något fel och vi fick åka hem. Nu ska det skrivas in i min journal att hjärtslagen är lite högre än normalt - fast normalt ändå.

Det här blev verkligen en dag med stora påfrestningar psykiskt och fysiskt. Energin bara rann iväg och McDonald's-maten efteråt täckte ju föga upp. Nu ska vi vila lite, så får vi se om vi orkar iväg till Hjo eller ej. Att få något annat att tänka på kanske inte vore så dumt, fast vila vore ju inte heller fel... /Jenny


Stort tack till Johan som ställde upp och var ett stort stöd under dessa påfrestande timmar.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 juli 2012 18:15

Att arrangera tävlingar på bloggen är inte alltid det lättaste, inte heller att vinna dem... Jag hade den stora turen att kamma hem goodiebagen hos Beatrice - mamma till skrutten Robin i en tävling för en tid sedan.

Nu vill jag rikta ett stort tack till Beatrice och alla fina sponsorer som ställde upp. Hela goodiebagen är levererad och jag är supernöjd med innehållet. Har det inte redan kommit till användning så kommer det att göra! /Jenny

Tusen tack för den fantastiska goodiebagvinsten!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juli 2012 19:03

Ja, man skulle nästan kunna tro't för här är aktiviteten långt mycket lägre än vad den är i gravidmagen. En och annan promenad har det blivit under dagen, på tal om aktivitet alltså. Harry Potter, andra filmen, nu på kvällen. Mest fart på handen till och från snacksskålen där... 

Och under dagen har vi letat badrumsinredning. Billigast blir det om man tar någon grej här och någon grej där - men orkar vi med det runtflängandet mitt i allt? Badkar var verkligen inte någon billig historia. Vi som egentligen inte ens vill ha badkar, men känner att det skulle vara smidigt med barn. Och i och med att vi helrenoverar badrummet så skulle det förstås vara roligt med nytt och fräscht.

I slutet av månaden har säljarna ordnat med flyttstäd så efter det ska vi komma på "granskningsbesök" och även kolla om de vill lämna något som vi kan ha nytta av som gräsklippare, häcksax med mera.

Om dagen idag gick i lugnets tecken så blir det lite annat imorgon. Då är det dags för MVC-besök igen, den här gången med en annan barnmorska då vår ordinarie är på semester. Sen har vi pratat om både Karlsborg och Hjo - allt i väntan på läckande bröst och förvärkar... ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 juli 2012 18:15


Under eftermiddagen var vi till rörmokaren och tittade på inredning till badrummet. Och här finns det pengar att spara! Så vi ska kika runt lite på andra ställen innan vi bestämmer oss för något.

Men nu tar vi paus från huset och börjar plöja igenom Harry Potter-filmerna. Det blir roligare än att tänka på toalettstolar. Och med något gott att äta till blir det ännu bättre.

Bebisen fortsätter att hålla igång och det är ju inte utan att man undrar att allt verkligen står rätt till... Trodde inte att det skulle bli vakna babynätter redan innan den är född...

Mot Hogwarts!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2012 18:30


... att vi gick tillbaka till det oväntade svampstället som vi råkade hitta igår. Och visst fick vi ihop några stycken idag med. Räcker gott till oss! Nu är vi ute på balkongen: Nalle sover, jag bloggar och Jon rensar svampen för det gjorde jag igår.

Men snart kommer det väntade regnet och vi får väl bege oss in. Det blåser friska regnvindar nu - svalt och skönt är det och mina fötter börjar hitta tillbaka till normalstorlek igen.

Idag har vi varit i kontakt med golvläggare och rörmokare och golvläggaren kan inte göra något utan att rörmokaren gjort sitt. Och rörmokaren kunde inte säga exakt när han kunde börja men det lutar i alla fall åt i samma vecka som vi flyttar in - eller i alla fall får nycklarna.

Lite konstigt låter det att ett badrum som är så litet ska kunna ta två, tre veckor och kosta nästan 50 000 kr - med rotavdrag. Visserligen blir det nytt från golv till tak.

Men det är mycket pengar för ett badrum som bara är cirka 1,6 m gånger 2,20 m - sa ju att det inte var stort... Hela huset är ju litet och vi är osäkra på om våra härliga soffor kommer att få plats...

(Och där kom regnet, vräker ner - inåt it is...)

Då övergav jag laptopen för den stationära - tänk om jag fick föda med den i närheten då skulle jag känna mig tryggare än tryggast. ;)

Sådärja, mot köket för att se till så att Jon inte snålar med smöret till de smörstekta kantarellerna. ;) /Jenny


Edit: Och regnet försvann lika fort som det kom... Typiskt.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2012 17:59

Idag har bebisen levt om riktigt ordentligt. Jag började känna av rörelser från den vid fem i morse och sedan fortsatte den utan några större avbrott och har så gjort hela dagen. Och det är verkligen inga lugna och mjuka rörelser som den har för sig. Lite påfrestande är det, men förstås hellre aktivitet än ingen alls... /Jenny

En tigerunge i magen...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2012 17:54

Det ser inte ut att vara någon högsommar på gång - och det passar mig alldeles utmärkt. ;) Så inom ett par timmar ska det komma regn. Och vet du vad? Det ser faktiskt riktigt lovande ut. Men det känns lite hemskt att prisa regnet när det blivit som det blivit här och var i världen... /Jenny

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se