jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2012 21:30

Som förälder, och människa överhuvudtaget är det viktigt att ta sitt ansvar - särskilt när det gäller något som är livsfarligt. Under sommaren har det brunnit på flera ställen i Tibro. Allt från skjul till bostadshus har brunnit och polisen vet inte vem eller vilka som ligger bakom.

Det har dock framkommit tips om att det kan röra sig om en ungdomslek. I denna så kallade "lek" tävlar ungdomar om poäng. Att tända eld på en bil ger en poäng, ett obebott hus ger två och bebodda hus ger fem poäng. Det här är ju helt sinnessjukt!

Det är inte bara onödig förstörelse som det handlar om utan också människoliv som sätts på spel.

Än så länge har som tur är ingen människa kommit till skada, även om det bara känns som en tidsfråga om dessa idiotiska tilltag fortsätter. Sedan i juni har närmare ett tiotal bränder plågat kommunen och är det ungdomar så lutar det åt att de kanske triggar varandra i denna vansinniga lek.

Inom kort kommer vi att flytta in till Tibro och det kommer att kännas mycket olustigt att bo där om inte det här upphör och någon ställs till svars för de befängda handlingarna. Vi hoppas att tips kommer in så att det här snart får ett slut.


Många medier har rapporterat om dessa bränder och HÄR går det att läsa en artikel på Expressens hemsida.


Tillägg: Under natten till idag (30/7) har det brunnit igen. Den här gången i ett förråd alldeles intill ett flerfamiljshus. Obehagligt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2012 12:24

Läckö slott.


Vädret igår var verkligen nyckfullt och när vi packade väskan för att ta med till Lidköping hade vi med oss både svala kläder och kläder för regn. Och precis det vädret blev det - sol och regn. Men aningen för mycket regn.


 


På slottsgården utanför Läckö slott var scenen för kvällens Diggiloo-konsert uppbyggd. I och med att Nalle var med och skulle rastas in i sista stund fick vi inte de bästa av platser - för det var riktigt gott om folk där. Men en storbildsskärm gjorde att vi såg vad som hände på scenen. I alla fall till att börja med... Då sken solen och det var varmt men ganska snart kom regnet, lite åska och några blixtar, och det var verkligen några ordentliga skurar som kom.

Vi hade med regnställ som vi drog på oss men blev ganska snart dyngsura ändå. Dessutom ställde sig folk upp framför och skymde sikten, använde paraplyer fast man inte fick, och när regnet vräkte ner hördes det knappt vad som sas eller sjöngs på scenen.

Till slut tröttnade vi på regnet och reste oss upp och gick. Tyckte att vi "härdade ut" länge nog ändå... Det hade varit en lång dag och allt promenerande kändes i gravidkroppen så det var skönt att få komma hem och torka upp och vila benen. Vi hann ju se alla kändisar som var med i showen och det vi såg var riktigt bra - och hade vädret varit lite mer medgörligt hade vi kanske stannat kvar konserten ut...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2012 11:43

Rådhuset på Nya stadens torg i Lidköping.


Innan vi gick på Diggiloo gick vi omkring i Lidköping, en stad vi inte alls besöker så ofta. Det har kanske med avståndet dit att göra för det är en fin stad. Och när vi var där var det torgdag och en hel del folk i omlopp. Lidköping ligger fint vid Vättern och ån Lidan rinner genom staden som grundades av Magnus Gabriel De la Gardie.


En "virkad cykel" smyckade cykelparkeringen vid torget.


Vi gick omkring på jakt efter en pizzeria, men de duggade mycket mindre tätt än regnet... Till slut satte vi oss ned på restaurangen som hette Rhodos och trots att vi var långt ifrån ensamma där mitt i lunchtid fick vi maten fort. Och pizzorna smakade helt okej.

Nalle följde med oss till Lidköping och efter maten fick han följa med och se sig om i staden. Det blir väldigt billigt när man har med Nalle när man ska shoppa - mest fönstershopping alltså...


 

Utanför Rörstrand center stod Mumin och bjöd på godis.


Vid Rörstrand center fanns många spännande affärer och att Mumin kom med karameller var ett extra roligt inslag. Trodde först att Nalle skulle bli tokig av att se detta troll men han blev nog lika överraskad som vi.

Innan vi for mot Läckö slott åkte vi ut till Spiken, ett område som påminner om en västkustsk sommarstad i miniformat. Restauranger, turister, rökerier och fisklukt! Men vi hittade glass och milkshake också...


Huvudet på spiken...? ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2012 11:19

Blomsterpojke på torget i Lidköping...


Det var torgdag i Lidköping igår och solsken varvades med regnskurar - som det har sett ut på sistone alltså. När försäljningsdagen närmade sig sitt slut hörde vi hur en man började skrika: "10 kr! Alla växter 10 kr! Kom och köp!". Och vi gick dit och kikade och hittade sex stycken plantor som vi köpte för att ha i huset sen. 

Men om de överlever eller ej efter den tuffa väderbehandlingen igår återstår att se. Ser illa ut för orkidén... Vet inte om den mår dåligt av för mycket regn eller sol. De andra ser i alla fall pigga ut.


Växter för 10 kronor styck. Billigt va´?


Fast vi har ingen aning om vad det är vad vi har köpt... På orkidén följde det med en lapp som den står Miltonia på, den ena ser ut som en gerbera på kruka, men vad de andra fyra heter har vi ingen aning om - men det kanske ni vet...?


  

Våra okända växter... Några förslag?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juli 2012 11:15

En mörkblå amningskudde med Spöket Laban på blev inköpt via en blocket-annons igår. Vi har hört från så många, och även i föräldragruppen togs det upp, att det ska vara ett jättesmidigt hjälpmedel vid amning, och även som sittstöd till barnet senare.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juli 2012 21:45

Till slut stod vi inte ut i spöregnet på Diggiloo utan åkte hem. Det verkligen vräkte ner så jag fick rätt i inlägget jag skrev tidigare - förutom det där om att vi skulle njuta för det var inte alls så skoj. Vi hade båda regnställ, men inget av dem höll något vidare tätt så vi blev dyngsura. Dessutom satt vi långt bak och såg scenen dåligt redan innan regnet och när det smattrade som mest hörde vi nästan ingenting.

Det var verkligen skönt att få komma hem och torka till - och inte gjorde det oss så mycket att vi inte blev där showen ut. Jag menar, Jon hade ju vunnit biljetterna, annars hade vi kanske av snålhet suttit kvar...

Nu ska vi invänta att regnovädret hinner ikapp oss med lite teve och chips så får vi be att återkomma med ett längre inlägg om lidköpingsdagen imorgon. /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juli 2012 21:44

Lottas efterlängtade nummer nio har kommit till världen idag.

Det blev en flicka och vi gratulerar hela familjen så mycket.

Kramar i massor till er! ♥

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juli 2012 08:45

I eftermiddag beger vi oss mot Lidköping och sedan, när regnet öser ner och åskan går hårt, sitter vi genomblöta på slottsgården till Läckö slott och njuter av årets Diggilooturné. Så var det tänkt. Ungefär.

Men först ska vi hitta hem till en privatperson och köpa en amningskudde. En kudde som vi "bokade" redan i början på juni och säljaren kunde lika gärna tänka sig att vänta med att släppa den till idag när vi ändå skulle däråt. GPS:en följer alltså med. :)


Diggiloo-familjen 2012.


I årets turné finns en del kändisar som vi redan sett. Lasse Holm har en stuga inte långt härifrån så honom ser vi ibland. Jessica Andersson och Lotta Bromé är båda från Skövde men Jessica har vi sett på Liseberg och Lotta fick jag nöja mig med att prata i radion med. The Moniker var på Resecentrum samtidigt som oss en gång och för länge, länge sedan var jag på Barbados när de var i Parken.

Men nu ska det bli roligt att se de samlade och tillsammans med ytterligare några ge oss härlig underhållning. Bara att hoppas att det inte blir vädret som kommer att stå för den största showen... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se