jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2012 19:15

Mamma har stått i en het bagarstuga tillsammans med min ena moster och en väninna och bakat bröd. Jättegott bröd som jag tycker mycket om. Mamma var därför snäll och skickade ned ett paket med tunnbröd och skarpkakun (skarpkaka) till oss. Vi tackar så mycket för matleveransen. Här ska mumsas norrländskt bröd så det står härliga till! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2012 19:00

Nu är det varmt igen - och jag har det varmare än varmast! Men blodmängden ska ju öka till det dubbla under graviditet och det har den säkert gjort på mig. Minst.

Dagarna går väl så där men nätterna går skit. Jag får så fruktansvärt obehagligt varma fötter. Innan jag skulle lägga mig igår tog jag en kall dusch, men det hjälpte inte särskilt länge. Några timmar senare var fötterna varma igen och jag fick spola kallvatten på dem - men innan jag hann tillbaka till sängen var de varma igen. Det spelar ingen roll att vi sover med fönstret öppet för det blir inte tillräckligt kyligt.

Svalkande gel. "Skönt svalkande och uppfriskande gel för varma och trötta fötter."


Nu ska jag testa den här produkten och hoppas att det blir min nattliga räddning. Första testet nu i eftermiddag känns svalt lovande - och det är positivt alltså. Det är alkohol i produkten som ska kyla och Jon, som kan vara så kusligt fyndig, sa något om att det fanns en risk att jag kunde bli lite rund under fötterna... /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2012 18:45

Vi köpte några liter jordgubbar som vi ska skiva och sockra in så vi kan njuta under vintern också.

Nu var priset 20 kr/liter.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2012 18:00

Nalle har dragit en vinnare till de söta bebistofflorna med skallror...

 

Den lyckliga vinnaren är alltså Spacegirl! Bara att tacka Nalle för vinsten.... ;) Vi har lämnat en kommentar till dig på din blogg.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2012 19:45

Ja, vi ska alltså bli husägare. Det känns lite overkligt, och tajmingen kanske inte är den bästa men vi har tid på oss att flytta ut. Men det är ingen picknick att flytta, mycket att tänka på och några dubbla hyror kommer vi att få, så i början blir det lite dyrt innan vi får allt under kontroll.

Vi hittade huset på Hemnet, där vi tittade lite mest på skoj, hörde av oss till mäklaren och under en och samma vecka hade vi varit dit två gånger, andra gången tillsammans med mattläggare och rörmokare. Badrummet måste renoveras innan vi flyttar in. För det finns bara ett badrum i huset och det rummet var det som var "minst" renoverat. 

Vi har varit på Colorama och sett ut våtrumstapet till golv och vägg samt en bård. Vi fastnade för tapet åt det grå hållet - inte för ljust och inte för mörkt. Så fort vi får tillträde hoppas vi att hantverkarna kan komma igång för de räknade med att arbetet skulle ta 2-3 veckor. Under den tiden kan vi köra dit grejer. Sedan vill vi stängsla in hela, eller i alla fall delar av trädgården så hund och barn inte springer ut i vägen. Trädgården är jättemysig och "färdig" med buskar och träd. Två äppelsorter, plommon, röda och svarta vinbär, rabarber, amerikanska blåbär... Och framöver ska vi nog se till att få potatis- och jordgubbsland också.

Huset har en öppen spis i vardagsrummet och i anslutning till det rummet finns också en inglasad altan - båda kommer vi säkert att få mycket användning för.

Ett bekymmer, förutom att möbleringen kommer att bli lurig då det inte är så jättestort, är pannan. Den är gammal, nästan dubbelt så gammal som företaget som tillverkat den uppskattat livslängden till. Hoppas att den inte brakar sönder under den närmsta tiden i alla fall.

Om man bortser från badrummet, som måste renoveras direkt och är något som vi inte kan göra själva, är huset klart för inflyttning. Allt ser ju förstås inte ut som vi helst vill ha det, men vi har inte tid eller pengar att ta tag i allt nu.

Det här är inget stort och dyrt hus, utan ett mindre hus som vi hade råd med och tror att vi kommer att trivas bra i.

Vad mycket det är att tänka på och hålla reda på nu! Vi har ordnat med lånelöfte, skrivit kontrakt, betalat handpenning, bokat tid för att gå igenom lån och bokat en ny tid tillsammans med bank, mäklare och säljare på tillträdesdagen. Och sedan allt runt ikring med försäkringar osv. har vi börjat ta tag i och börjat planera ytterligare för sådant som ska tänkas på vid en flytt. Som tur var den här gången så ska vi inte flytta så långt.

Det är mycket nu... och det var visst något om en bebis också. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2012 14:39

Gissa vad vi har gjort idag...?

Jo, vi har köpt ett hus. Med tillträde innan beräknad förlossning... Nu behöver vi ju inte flytta in innan dess för det skulle bli alldeles för tajt. Men det här huset ska vi bo i framöver. Det är mycket spännande. Vårt första hus! Som sagt mycket på gång nu... Mot nästa boll!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juli 2012 14:15

Nu är det mycket på gång, många bollar i luften och kanske är inte det här den rätta tiden att ha tusen och en saker att tänka på. Fast det är ju inte alltid som saker och ting kommer fint uppradade på ett löpande band. Men imorgon hoppas vi på att i alla fall fånga en boll - och kanske kommer fler till oss av bara farten efter det. Bara att vänta och se.

Bollen på magen, den får sitta kvar ett tag till, fast det är en av de roligare bollarna... 

Bollar finns det gott om och kanske var det därför vi missade med besiktningen. Det blev krångel med internetbokningen men vi har till sista november på oss och ny tid är bokad. Fredagen den 13:e - vår turdag? För det skulle vara skönt att få den saken ur världen, ifall det skulle bli aktuellt med reperation och ombesiktning.

Men vi fick andra viktiga ärenden uträttade idag istället. Vet väl inte om vi har riktigt koll på läget - men nu får det bära eller brista!

Ska nog vila de små grå lite nu, men först rastning av hunden, som åkt både hiss och rulltrappa idag... Och vi med, både fysiskt och psykiskt. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juli 2012 17:15

  

Barnböcker för 25 kr styck, glass och amerikanska pannkakor och en klänning för varmare väder.


Vi for till Hjo i regn och åkte tillbaka i solsken. Första stoppet blev i Stadsparken där vi tog en promenad med Nalle. Vi gick på den lilla marknaden, spelade om Lotto (vann 23 kronor igen!), köpte några barnböcker på en utförsäljning, handlade på Konsum, åt på Moster Elins glassrestaurang i kylslaget väder, handlade lite på Hem & Hobby, köpte wraps på nyöppnade Eat & Go, hittade en sommarklänning och åkte hem igen.

Väl hemma tog vi tag i städningen av bilen inför besiktningen. Jag inbillar mig att besiktningsmannen på bilprovningen blir mer vänligt inställd om bilen är fräsch på insidan. Efter det gick vi igenom bilprovningens checklista inför besiktning och det gick bra, så nu har vi gjort vad vi kunnat. Imorgon förmiddag är det dags. Håll tummarna för oss! Det är något som skramlar lite misstänkt, men det kanske inte är något allvarligt. Så länge det inte är något dyrt i alla fall... /Jenny

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se