jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2012 16:45

  

Vi for till stora staden Skövde och flängde runt i affärer för att leta inredning till huset. Det är inte det lättaste när vi knappt minns hur huset ser ut - har ju bara varit där tre gånger - och när vi inte heller har alla mått. Men nu har vi varit runt och kollat på vad som finns och vi hittade en hel del som vi gillade till vettiga priser.

Vi började på Cheapy, där lutar det åt att vi kommer att köpa toalettstolen, tvättställsblandaren och stängselstolpen. På Jysk hittade vi lite mer: garderob, duschstång, hatthylla, hallmöbel, hörnskrivbord... En del var beställningsvaror och hörnskrivbordet fanns inte just nu men ett vitt var på väg in och vitt är just vad vi är ute efter.

De här söta trädgårdsmöblerna var ju hur fina som helst! De kan vi tänka oss framöver, men just nu får sådant vänta. Gillar färgen...

Jysk hade som sagt en del fint och vi får väl hoppas att möblerna inte blir "rangliga". IKEA finns ju alltid också men det känns som om det kommer att bli en och annan tur dit framöver ändå. Förresten har de ju så bra priser på Jysk - se bara hur mycket pengar man skulle spara på det här extrapriset:

Vi var också på Rusta och där finns ett smidigt tvättställ som det lutar åt. Det var en beställningsvara men vi är ju ute i god tid, eventuellt blir det en badrumsspegel därifrån också. Och kanske badrumsskåp.

Det kommer att bli en sväng till Jula också för där har vi hittat billigaste stängselnätet och lite annan badrumsinredning. Badkar beställer vi antagligen via nätet och hoppas på att hitta en blandare för dusch och badkar där också.

Tänk om vi kunde börja få komma in i huset snart - för det blir mycket på en gång sen. Och det känns lite osäkert när vi inte riktigt vet var vi bor någonstans när det är babydags...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2012 16:30

De gånger som vi haft mer än fyra rätt på Lotto under alla år som vi spelat är lätträkneliga...

Igår hade vi fem rätt och vann 97 kronor. Eftersom vi spelar för 92 kr gick vi hela fem kronor plus!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2012 17:30

Vi har provsmakat gul melon för första gången. Vi tyckte inte att det var någon större skillnad i smaken från den vanliga röda. Lika god den här alltså - och roligt med lite färgomväxling.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 juli 2012 17:13

Dålig väg till dåligt köp...


Vi for iväg flera mil för att köpa ett badrumsskåp som vi fastnat för i en annons. Spegeldörrar, flera hyllplan och vi trodde att det skulle passa bra in i det lilla badrummet i och med att det var högt men inte så brett, och speglarna skulle lura ögat att tro att badrummet är lite större.

"Badrumsskåp helt oanvänt" är rubriken på blocketannonsen och i texten står det att det är "monterat men aldrig uppsatt, felköp". Annonsen avslutas med "Helt oanvänt och fräscht" . Det lät ju toppen för vi är ju ute efter ny inredning och att hålla priset nere.

Men där gick vi på en blåsning...

På plats var vi inte så noga som vi borde ha varit med att kolla på skåpet så vi får väl skylla oss själva. Naivt trodde vi på vad som stod i annonsen för varför skriva oanvänt och fräscht om det inte stämmer...? Mycket irriterande för sedan hittade vi rost längs med spegelkanten både uppe och nere på ena dörren. Det kanske går att göra något åt, annars har vi kastat 300 kr i sjön. Inte en jättestor summa i sig men det hade ändå tagit oss en bit på vägen till ett annat badrumsskåp. Dessutom åkte vi enkom flera mil bara för det här... Lite surt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2012 19:30

Äntligen kan jag visa en liten bråkdel av baby I:s aktivitet i min mage. Så här ser det ut, som om hela magen skakar loss, och ofta är det så här. Ni kanske förstår varför jag har lite svårt att sova efter att ha tittat på klippet och varför jag inte tycker att sparkarna är så roliga alla gånger. Även om det är knappt att jag vågar klaga.

Jag startade inspelningen lite sent så rörelsen är i full gång i början, sedan blir det lite lugnare, men bara för en kort stund för sedan fortsätter aktiviteten. Och hej vad den skakar om!

Om någon har någon gissning om vad den håller på med där inne så får ni gärna delge den... :) Jag skulle bra gärna vilja veta. Trivs den inte? Försöker den rymma? Jagar den navelsträngen...?


(http://www.youtube.com/watch?v=f-y9sv3YkVI&feature=plcp)


Och som om det inte vore nog med det. Till och med youtube tyckte att klippet var ostadigt och när jag lagt upp det fick jag det här meddelandet:


"Videoklippet verkar lite skakigt och ljussättningen är otillräcklig." LITE SKAKIGT!?!?!?! Nej, det är inte LITE skakigt, det är MYCKET skakigt och så ska det visst vara för det har barnmorskor och läkare sagt. Så det så. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2012 19:15


"Det borde blivit morgon, blivit gryning
Det borde blivit ljusan dag
Men för ett ögonblick är allting lika stilla
Som när vi låg i gräset, du och jag"


~ Peter LeMarc, Vaggsång kl 4

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2012 19:02

 

För 85 kr får man äta så mycket man orkar utav thaibuffén på restaurang Sanny Thai i Karlsborg.

Och det gjorde vi! Lunchbuffén är jättegod och restaurangen riktigt mysig.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 juli 2012 08:37

Och så här ska det se ut:

"Fordonet har godkänts vid kontrollbesiktning." Känns som en liten lättnad ändå för att lägga pengar på bilen nu passar sig inte när det är så mycket annat som kommer kosta pengar.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se