jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2012 09:45

Om tre veckor gör Jon sin sista fredag innan semester. Om nästan lika lång tid får vi nycklarna till huset och om ytterligare några dagar ska bebisen komma. Jorå, här forsätter nedräkningarna...

Men vi ska väl försöka leva lite i nuet också för det ska visst vara bra har vi hört. (Varför?!) Jag och Johan tänker lunchdejta med Jon i Karlsborg idag så får vi se vad vi hittar på sen.

Men på tal om bebisar... Nämnde ju att jag följer några andra bloggerskors nedräkningar mot bf och det ser ut som att bebisen tittar ut först för Jinni. Vattnet har gått men värkarbetet har inte kommit igång och gör det inte det blir det igångsättning inom 48 timmar. Jinni är annars den som har bf sist av de jag följer, så det här med bebisfödande går verkligen inte att styra över.

Under vårt sjukhusbesök förra torsdagen sa överläkaren att om vår baby skulle komma nu skulle den klara sig fint. VAD VÄNTAR DEN PÅ DÅ?!?! ;)

Igår och i natt har den hållit sig sysselsatt i alla fall. Jag fick inte många timmars sömn för den var så aktiv. Som den kan sparka! Jag tror också att det är bebisens hicka som jag börjat känna av mer och mer. Det dunkade länge och kraftigt i magen igår och likadant imorse. Det kändes som kraftiga pulsslag. Men att den sväljer fostervatten beror väl på att den är så sugen på att andas på riktigt och vill komma ut tidigare....? Det inbillar jag mig. :)

Hoppas att ni får en fin helg allesammans! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juli 2012 19:01

Ja, här händer det inte mycket men vi kikar in och lämnar ett livstecken och berättar att vi fortsätter att vänta och vänta. Och det är sååå roligt. Inte.

Inget hus, ingen bebis, inget till huset kan vi köpa, inbillar oss att vi har allt till bebisen, kan inte packa ner mer, kan inte börja slutstäda lägenheten och så vidare...

Men vi hittade en rolig text - alltid något!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juli 2012 19:30

Idag var det Karlsborgs tur att delta i Skaraborgskampen, en lättsam lek på blodigt allvar mellan de 15 kommunerna i gamla Skaraborg. En hel del folk hade samlats vid stora scenen vid Göta kanal för att heja på och se årets lag försvara Karlsborgs heder.

Ifjol kom kommunen sist i tävlingen, och det kanske var därför, lite av medlidande, som jag ställde upp när laget behövde karlsborgsbornas hjälp med sitt första uppdrag: att samla in så många flaggor som möjligt.

Foto: Annika Andersson/P4 Skaraborg (bild lånad härifrån)


Trots att jag är skriven tibrobo, kände jag mig ändå manad att stötta den kommun där jag tjänar min brödföda. Därför rotade jag runt lite i gömmorna på jobbet och... bingo! I Hemligheternas kammare hittade jag ett femtiotal flaggor av olika sort och storlek, som jag med viss möda kånkade ut till bilen och körde bort till P4 Skaraborgs tävlingstält. Karlsborgarna hade verkligen gått man ur huse med sina flaggor, så målet 200 stycken nåddes med råge. Hela 470 flaggor samlades in!

Och det, i kombination med fler lyckade utförda uppdrag och utmaningar, gav Karlsborg en hedrande andraplats, bara två poäng efter Töreboda. Vilka som ligger sist? Ledsen Tibro, men det verkar som om ni hade nybörjartur förra året... /Tibrobon Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2012 17:00

Jag har mycket blod i kroppen och mesta delen verkar hamna i fötterna. De är jättevarma och stora och det blir trångt i skorna - så trångt att jag gått och fått skavsår på båda hälarna. När jag går längre med Nalle vill jag helst ha gympaskor för det känns bättre för ryggen så jag får väl härda ut.

Men den svalkande gelen som jag köpte för en tid sedan är fantastisk och jag använder den om nätterna. Den kyler så skönt, fast inte så länge men oftast hinner jag i alla fall somna. Och sedan är det bara att göra om smörjningen vid nätternas alla tjugo toalettbesök. ;) /Jenny

 

Graviditetens baksida...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2012 16:45

Vi har hamnat i en lite låst period. Det kliar i fingrarna och vi vill få undan en massa men det är inte mycket vi kan göra. Det är för tidigt att börja beställa och köpa möblerna vi tittat ut till huset. På Blocket finns det fler saker som vi skulle vilja ha men när vi inte vet om de skulle passa måste "fynden" vänta.

Sedan får vi väl hålla lite i pengarna också för det kostar en del att flytta. Vi behöver en massa saker men adressändring, telefonflytt, hyra av släp osv. går på en slant och i början kommer vi inte alls ha samma koll på våra utgifter som vi har nu. Eventuellt kan det komma att bli aktuellt med ny uppvärming till huset också.

Men en sak i taget. Och saken just nu är att vänta...

Helst vill vi lämna lägenheten så fort som möjligt. Dels för att vi ser fram emot att flytta till huset och för att slippa dubbla hyror. Men i och med att hantverkarna måste göra sitt och det skulle ta sin lilla tid är chansen minimal att vi hinner flytta in innan bebisen kommer. Fast vi kan ju få färdigt så mycket som möjligt - och som vi orkar.

Det ser ju inte alltför roligt ut här i lägenheten nu precis: i TV-rummet står det en massa kartonger och sopsäckar med kläder, det är tomt på väggar och utplockat i skåpen. Tur att bebisen inte har så bra syn första tiden och bara ser 20-30 cm framför sig. ;)

Och tur att vi (läs Jenny) har en ängels tålamod och älskar att vänta...

Den här veckan ser lugn ut men i nästa vecka ska det ta lite fart igen. Tills dess då...?

Jo, man kan kika in hos Lotta flera gånger om dagen för hennes Lilla liten kan komma när som helst. Även Heidi och Jinni står på tur inom kort. Sedan är det vår tur!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 juli 2012 21:45

Tack vare ett gäng japaner kanske jag nu har fått svaret på varför jag alltid blir uppäten av mygg, medan andra - till exempel min kära fru - klarar sig nästan helt oskadda. Det kan ha att göra med att jag är en nolla...De japanska forskarna har nämligen kommit fram till att blodgruppen kan vara avgörande för hur omtyckt man är av dessa små blodsugare. (Artikeln finns att läsa på Aftonbladet här.) Min grupp är alltså noll (inte "O", som många verkar tro), och fastän mygg älskar mig, är inte kärleken besvarad på långa vägar. Då donerar jag hellre mitt blod till sjukvården... Och det gör jag ju! /Jon

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se