jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2012 16:45

 

Att ha fruktträd och bärbuskar alldeles utanför ytterdörren är inget mindre än en lyx. Körsbären, äpplena och plommonen är inte riktigt mogna än, men bären är det. Tidigare i veckan plockade jag en skål med röda krusbär, och i morse blev det blandat röda och svarta vinbär till gröten. Sura, men goda! Blåbären fick vi dock ge oss ut i skogen för att hitta...

Lite syltsocker och spisvärme senare, hade vi nykokt blåbärssylt till lika nygräddade pannkakor. Inte dumt, inte dumt alls. Trevlig helgaktivitet och helt passande söndagslunch. Såg lite lingonkart ute i skogen också. Undrar om jag får med mig Jenny och Nalle på ännu en bärplockarvända snart igen...? /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2012 16:39

Det blev en flicka till Jinni! Stort grattis till hela familjen. ♥

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2012 12:23

Efter att ha spelat om vinstlöst Lotto begav vi oss ut i blåbärsskogen på jakt efter några bär. Och vem kunde ana att Nalle skulle vara en sådan blåbärsputte!

Först fick han smaka några handplockade bär men vi kunde ju inte hålla på att mata honom hela tiden - ville ju få ihop några själva att ta med hem också...

Då tog han saken i egen mun och fixade blåbären själv... med en del möda och visst besvär. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juli 2012 19:31

Nu har Jenny varit gravid lika länge som Jon är gammal, fast i veckor dårå... ;)


Idag har vi varit gravida i 35 veckor, eller hela det här året och lite till om man vill räkna så för att få en bättre överskådlighet över hur länge det verkligen är. :) Bara fem veckor kvar till bf alltså, även om det inte gör oss något om en frisk och kry liten baby I kommer lite tidigare. Den är ju ganska efterlängtad den här lilla krabaten. ♥

Inte för att vi känner oss redo för uppgiften eller för förlossningen men det kommer vi nog aldrig att göra...

I väntan på att pengar ska komma in och att tiden ska gå har vi inte gjort så mycket ansträngande idag. En långpromenad, satt upp väggfäste och TV hos Johan, låtit Nalle simma, ätit en hel del och nu det sista har vi roat oss med vår tävlingshobby. Hoppas på lite utdelning där eller på Lotto ikväll!

Vi har börjat på en planering som går under namnet AVHAG (Allt vi har att göra) för att kunna planera vad som komma skall. Det är bra med listor - gillar dem och whiteboarden och kalendern används flitigt. Flyttuppgiften känns inte lika övermäktig nu när man ser att allt ska ju faktiskt inte hända på en och samma dag. Och kommer bebisen tidigare så skiter ju sig allt ändå. :)

Nu är det dags för lördagsmys!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2012 17:30

  

Vi gick de 18 hålen på fotbollsgolfen och tog oss över, under och igenom hinder.


Att spela fotbollsgolf är något som vi brukar göra varje år. Och även om mycket är annorlunda den här sommaren blev i alla fall fotbollsgolfen inget undantag. Regnmolnen låg tunga och vi tvekade ett tag men bestämde oss för att chansa.

Inte förrän vi kom till de sista hålen började regnet stänka och då kändes det bara skönt efter att ha kämpat runt på de fantasifulla banorna.


Många bollar blir det...


Jag hade ju dessutom en extra fotboll att kånka runt på och ingen som helst kraft i mitt tillslag. Och för varje spark fick jag hålla i magen. Om det nu är en liten fotbollsspelare i magen så blev det här första gången som den fick "känna" på bollen.

Sedan återstår att se vem bebisen brås på... Om bebisens sparkar är lika missräknade som sin fars eller om det verkligen finns en tanke bakom alla sparkar som den har utdelat till mig på sistone.

"Missräknade som sin fars" kanske du undrar över - jo, det slutade nämligen med vinst till Team fotboll: 75-102... Hoppsan! /Jenny


Likt en kameleont smälte jag in i omgivningen...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2012 16:48

På Vanäs udde i Karlsborg ligger det gamla sjukhuset från 1870-talet. Garnisionssjukhusets ritningar fick medalj vid världsutställningen i Bryssel för bland annat hur hygienen skulle skötas. Men det var 1876.

Sedan sjukhuset stängdes för 50 år sedan har det fått stå orört på udden i Vättern. Och ryktet säger att det är hemsökt...

 

Vid slutet av en mindre grusväg står de tre stora tegelbyggnaderna som utgör sjukhuset och vem vet vad som har utspelat sig innanför dessa väggar.

Och om det fortfarande är något som händer här? Lite kusligt är det allt på området...

 

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se