jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2012 21:15


Här duggar inte inläggen alls lika tätt som de brukar, och de som skrivs har gått från att bara handla om bebis till flytt... Det kan inte alls vara särskilt roligt att läsa men det är så det har sett ut för oss nu.

Vi fick i alla fall undan det vi tänkt och nu skulle vi kunna lämna lägenheten på fem minuter. Nja, inte riktigt kanske. Det vi ska använda under den närmsta tiden står kvar och vi har ju den otroligt roliga slutstädningen framför oss också. Men det får bli ett senare bekymmer.

Det är bart på väggarna, lite tomt i skåpen, kartonger står lite här och var - och att leva så här mittemellan boenden kommer bli en utmaning för två som annars är på gränsen till sjukt förtjusta i ordning och reda.

Bara fem veckor, det vill säga en evighet, kvar tills vi får börja köra iväg grejer till huset. Och mindre än sju veckor till beräknad nedkomst. Denna eviga väntan! Men nu får vi i alla fall ta kvällspromenaden och sen gå och lägga oss.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 juli 2012 16:45

Under natten och större delen av dagen har det regnat - och riktigt ordentligt. Vi blev verkligen pissblöta under förmiddagspromenanden. Men jag håller fast vid regn hellre än värme - alla gånger i det här tillståndet.

Vi fortsatte med packningen och nu är det inte mycket kvar av det som vi kan packa ned så här pass tidigt. Vi ska ta en vända i köket också. Här i lägenheten har vi en massa skåp och garderober så vi får väl se om vi kan klämma in lika mycket i huset. Det finns ju förstås gott om plats i källare och på vinden också.

Det är skönt att vara ute i god tid, men samtidigt blir väntan och längtan till hus och bebis ännu längre. Att flytta ut är ju långt ifrån lika roligt som det kommer att bli att få flytta in i huset. Där har vi i alla fall ett datum att se fram emot, när det gäller bebisen är tidsspannet 11 augusti till 8 september. Så innan jag fyller 30 hoppas vi på...

Imorgon får vi förhoppningsvis reda på när renoveringen av badrummet kan komma igång. Listan på vad jag skulle vilja göra NU är lång men här är det väntan som gäller och lite smånedpackning. Det mesta i mina garderober går att packa ned för de kläderna passar inte nu och det lär väl dröja ett tag.


 

Två trevliga avbrott: kakor och kantareller!


Dagens flyttpackning fick i alla fall två roliga avbrott: fika och kantareller. Johan tyckte nog att vi skött oss bra, för han kom förbi med en massa fika som blev ett gott avbrott.

Det här var lika oväntat som nästa avbrott... Under en av promenaderna hittade vi smultron vid kanten - och även kantareller. De kunde vi ju inte låta bli att plocka så vi fick ihop några som inväntar rensning och smörstekning.

Vi ska väl gå och ta tag i det sista nu så vi kan få njuta lite av det lilla av helgen som är kvar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2012 15:13

Hos Monia - mamma till Tuvalie läste vi en rolig lista igår... Och nu har vi insett att vi kommer att bli totalt misslyckade som föräldrar! Redan innan bebisen ens har kommit har vi begått en massa misstag.

Vi har våtservetter, badbaljan står i badrummet, kläder och leksaker finns det i massor här också, samt en ny barnvagn som säkert är helt livsfarlig! Ahhha! Vad har vi gjort?!?!

In och läs den härliga listan HÄR - läs med glimten i ögat förstås. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juli 2012 12:52

 

Organiserat kaos...?


Det kommer att se ganska tomt ut här under de närmsta veckorna men det får det vara värt. Vi kan inte hålla på med att packa ned inför flytten alltför nära förlossningen. Och så mycket grejer har vi inte... Eller? Om man bortser från studentrummet som vi delade i Stöllet blir huset det femte stället som vi kommer att bo på tillsammans så viss flytterfarenhet har vi. Första stället som vi bodde på ihop ligger bara några hundra meter från huset nu. Så vi har tagit en liten omväg på flera hundra mil och olika boställen för att återvända. Kunde ju sparat nio år där...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2012 19:30

Nalle förstod nog inte vad vi höll på med men hängde glatt med ändå...


Vi har varit runt på några ställen och plockat smultron. Det blev bara några få deciliter för det är inte det lättaste att få ihop så många när smultronen är så små...


Underbart goda smultron!


De vi fick ihop räckte i alla fall gott som topping till den vita chokladmoussen som vi vispade ihop. För att vara på den säkra sidan om listeria, som ska vara extra farlig för gravida, bytte vi ut kvargen mot turkisk yoghurt och det gick precis lika bra det. HÄR finns receptet om någon vill testa för det är enkelt och blir riktigt gott. Fast det är ju inte så dumt att bara äta smultron också.


Vit chokladmousse garnerad med nyplockade smultron.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 juli 2012 16:54

Det är inte varje dag vi får något gratis när vi handlar i vår ICA-butik,

men idag delade de ut solskydd vitt och brett. Det tackar vi för.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2012 19:50

Vi har just sett De tre musketörerna, den gamla filmen från början av nittiotalet för Jon hade inte sett den tidigare. Nu går vi båda omkring och nynnar på ledmotivet "All for love". Underbar låt med Bryan Adams, Sting och Rod Stewart! Bryan Adams har förresten gjort många fantastiska låtar. "Please forgive me" är en stor favorit. Det var skönt att sitta ned lite och koppla bort flyttplanerna - och äta gott, även om snackset såg lite annorlunda ut mot hur det brukar.


Morötter, rädisor, dip, skarpkaka, äpple... - en annorlunda snacksmeny.


Idag har det varit supervarmt igen och jag tror att jag har det jobbigare än hårbollen Nalle. Jag har samlat på mig en mängd vätska och i värmen svullnar jag upp ännu mer. Jag passade på att ta av mig mina ringar häromdagen medan det fortfarande gick...

Fredag imorgon, efter en omtumlande vecka. Det är ju inte varje dag man skaffar hus. Nu har vi mer att se fram emot och det ska bli roligt och spännande att få inreda, och Nalle kommer inte ha något emot att få en trädgård.

I helgen är det Slöjdmässan i Hjo, ett evenemang som vi brukar besöka men vi får se hur det blir den här gången. Det känns som om våra prioriteringar har börjat omfördelas.

Så fort Jon gjort klart Nalles dagliga fästingkoll - fyra små kryp hittade hittills - blir det kvällspromenad, sen kalldusch och läggdags. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2012 16:30

För att inte vara ute i sista minuten, det är ju inte vår grej liksom som ni kanske märkt, har vi börjat ta tag i flyttplanerna.


Uppsägningen av lägenheten är gjord, vi skrev på kontrakten igår och postade dem för det gick inte att göra via telefon. Vi har varit i kontakt med Telia för medflyttning av telefon- och bredbandsabonnemang (vi måste ju ha internet i huset!) och det skulle ta 8-10 arbetsdagar. Bra att veta. Lite surt är att de tar 550 kr för att göra det. Borde de inte bjuda på den avgiften när man väljer att fortsätta att vara kund hos dem...?


Husförsäkring måste vi också ha förstås och nu har vi de flesta försäkringarna hos Folksam, men banken kunde erbjuda en husförsäkring också så vi får se vilken som blir billigast. På bilen skulle vi i alla fall spara in en del pengar för den försäkringen var mycket billigare om man bodde i hus jämfört med lägenhet.


Adressändring och flyttanmälan till Skatteverket, flytta tidningen med mera ska också göras lite närmare när vi vet mer. Men måndagen den 13 augusti (Jons första semesterdag och lite mindre än två veckor innan bf) ska vi få nycklarna. På måndag ska vi höra av oss till golvläggare och rörmokare och höra när de kan komma igång för de sa vid offert-träffen i huset att det arbetet kommer ta ungefär 2-3 veckor.


Vi har fixat så att det kommer finnas el i huset vid tillträdesdagen, så även där kommer det att bli dubbla räkningar ett tag. Vi har kollat upp vad det kostar för vatten och avlopp och även sophanteringsalternativ. Med blöjor i massor lutar det åt hämtning var 14:e dag, samma är det på den bruna komposttunnan.


Redan i helgen börjar vi nog att packa ned sådant som vi ändå inte använder här. För vill någon hyra lägenheten innan våra tre månader gått får de mer än gärna göra det. Skulle verkligen vara skönt att slippa betala för dubbelt boende i alla fall under en månad.


Bland det första vi tänkt ta tag i när det gäller huset är att stängsla in trädgården och det kommer att kosta en slant. Nu lutar det åt nätstängsel med större maskor och 1,2 m högt med impregnerade stängselstolpar för att komma lite billigare undan. Bara grinden kostar runt tusenlappen hos Jula, där det verkar vara billigast.


Till att börja med kommer det verkligen inte att bli billigare att bo i hus, men så småningom så kanske... Fast det finns ju gott om andra fördelar.

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se