jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 9 juli 2012

Ja, vi var ju inte dummare än...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juli 2012 18:30


... att vi gick tillbaka till det oväntade svampstället som vi råkade hitta igår. Och visst fick vi ihop några stycken idag med. Räcker gott till oss! Nu är vi ute på balkongen: Nalle sover, jag bloggar och Jon rensar svampen för det gjorde jag igår.

Men snart kommer det väntade regnet och vi får väl bege oss in. Det blåser friska regnvindar nu - svalt och skönt är det och mina fötter börjar hitta tillbaka till normalstorlek igen.

Idag har vi varit i kontakt med golvläggare och rörmokare och golvläggaren kan inte göra något utan att rörmokaren gjort sitt. Och rörmokaren kunde inte säga exakt när han kunde börja men det lutar i alla fall åt i samma vecka som vi flyttar in - eller i alla fall får nycklarna.

Lite konstigt låter det att ett badrum som är så litet ska kunna ta två, tre veckor och kosta nästan 50 000 kr - med rotavdrag. Visserligen blir det nytt från golv till tak.

Men det är mycket pengar för ett badrum som bara är cirka 1,6 m gånger 2,20 m - sa ju att det inte var stort... Hela huset är ju litet och vi är osäkra på om våra härliga soffor kommer att få plats...

(Och där kom regnet, vräker ner - inåt it is...)

Då övergav jag laptopen för den stationära - tänk om jag fick föda med den i närheten då skulle jag känna mig tryggare än tryggast. ;)

Sådärja, mot köket för att se till så att Jon inte snålar med smöret till de smörstekta kantarellerna. ;) /Jenny


Edit: Och regnet försvann lika fort som det kom... Typiskt.


 
 
Heidi

Heidi

9 juli 2012 22:40

Oj, vad dyrt... Ska ni kakla? Vi har ett väldigt litet badrum och när vi renoverade det för ett par år sen så gick hela paketet, utan rotavdrag, på 27.000, så några tusenlappar fick vi tillbaka året efter (Det var innan rotavdraget drogs direkt) Då byttes även golvbrunnen och vi valde det billigaste och tryggaste alternativet - våtrumsmatta. Dock bytte vi inte toalettstolen, men den borde inte vara så dyr... Sen köpte vi mattan själva iofs, på Stuvbutiken i Karlstad - lågpris-byggrejer. Skulle vi tagit mattan från t ex Colorama skulle det blivit flera tusen till... Men det är klart, allt ökar ju i pris också, men visst är det surt att det ska vara så dyrt!! =(

AVUNDSJUK på era kantareller!!! ;)

http://livetenligtheidi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

10 juli 2012 08:35

Helkaklat badrum, inbyggda spots, läckerduschkabin med olika duschval - vilken dröm!
Men så blir det ju inte dårå...

Anticimex hade anmärkningar på brunnen och rören. Så hela golvet ska brytas upp för att kolla så det inte inte spridit sig någon fuktskada. (Därför är det omöjligt för oss att flytta in innan det är klart.) Rör ska bytas så långt det går.

Inga roliga utgifter alltså. Nya tapeter och ny golvmatta, badkar, handfat, toalett och skåp ska det också bli som det ser ut nu. För badrummet har verkligen hamnat efter i säljarnas renovering.

Med dusch hade det blivit mer plats men vi vill ha badkar i och med bebisen så vi får ta bort det senare i så fall.

Självklart hade vi hellre lagt pengarna på annat även om det är roligt att få ett fräscht badrum och slippa framtida eventuella fuktskador. Men det är MASSOR i huset som jag skulle vilja göra.
Men tid och pengar är lite av en bristvara här...

Nu är nog vårt kantarellplockande över för i år, fast vi har nog några i frysen från ifjol - men det är ju inte alls samma sak. /Jenny

 
Ingen bild

Camilla

9 juli 2012 23:29

Vill att bäbisen ska komma NU så att jag kan slutföra mitt projekt...

Ha det gott!
~Camilla~

Jenny och Jon Sjöberg

10 juli 2012 08:37

Låter spännande... Vi vill också att bebisen ska komma nu, eller i alla fall ganska snart. Lungorna är snart färdigutvecklade och med det hela bebisen. Då kan den väl lika gärna titta ut... :)
Kramar till dig! /Jenny

 
Annika

Annika

10 juli 2012 10:52

Hör av er till "Bygglov" på tv 4, de gör jobbet gratis, jag tror bara att ni står för materialet.

Men ni kanske vill ha badrummet klart inom några veckor.

Har ni ingen duktig släkting eller vän som kan hjälpa er gratis??

Lycka till Kramar ifrån Östergötland.!!

http://imittenavmittliv.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

10 juli 2012 11:00

Vi vill ha och måste ha badrummet klart fort så vi kan bo där. Kan ju inte bo utan toa och vi är förstås jättesugna på att flytta in. Men det finns massor att göra ändå. Vi tänkte ta tag i stängslingen bland annat under tiden. Och när det gäller badrum vill vi gärna ha det ordentlig gjort med tanke på försäkringar osv. Det är ju ett gammalt hus.

Men Bygglov får gärna komma i andra ärenden senare - för jag har en massa planer. Hahaha!

Hoppas att du har en härlig sommar! ☼
Kram, kram. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards