jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 mars 2015 09:44

Tänk så fort det går. Vår store lille kille blir 2,5 år idag. Han började dagen med sovmorgon (efter att ha varit uppe en vända tidigare på morgonen), men han vaknade till så jag kunde ta min bild på honom. /Jenny


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 mars 2015 17:45

Jo, enligt oss är den det i alla fall - Stadiums Revolution One Strap bikebag för 99 kr. Det här är i grunden ingen riktig "skötväska" men jag har inte saknat något med den. Den är smidig, har gott om fack och går lätt att fästa på barnvagnen (vi hänger den i Addbabys barnvagnkrokar i och med att vi har syskonvagn).

Då och då har vi sett den i olika färgmässiga utföranden som blå med stjärnor och svart med rosaaktiga stjärnor. Jag hade ju gärna velat ha den sistnämnda men den fanns inte när jag köpte min. Det fick bli en svart som jag då skulle pimpa själv. Nu finns den dessutom med fint blommigt tryck. Åh, den med rosa blommor...

Min pimpning dröjde men nu har jag i alla fall hottat upp den lite. Jag har strukit på en egen namnmärkning. Enkelt men får duga, kanske att jag hittar på något mer framöver. Nu är den ju inte helsvart.

Slutklämmen är i alla fall att det här är en mycket praktisk och billig väska att använda som skötväska. Pengarna som man sprarar in kan man ju använda till att köpa en till sådan här icke-skötväska, som till exempel den med rosa blommor på... ;) /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 mars 2015 13:18

Ja, det händer ju att de är vakna ibland om nätterna...

Alltid skrämmer de någon!


Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2015 18:30

Vi som trodde att vi hade koll på "barnsäkringen" från bebistiden med Ian...

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2015 18:29

Bollhavsbollar, dynor och annat utblåst...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2015 08:15


#syrien4år Våldet i Syrien har pågått i 4 år. Över 3,8 miljoner människor har tvingats fly sitt hemland och har sökt hjälp och skydd hos UNHCR, FN:s flyktingorgan. Hälften av dem är barn. Behoven är enorma, du kan hjälpa idag: SMS:a SYRIEN120 till 729 80 för att ge 120 kronor. Eller bli ge ditt bidrag på www.fnflykting.se

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 mars 2015 17:45

Idag var Jon ledig från jobbet, för att som par fira 13 år tillsammans är väl ändå lite av en bedrift som är väl värd att uppmärksammas. Vi valde att blanda dagen med allt möjligt.

Efter frukost bar det av till BVC för 8-månaderkontroll på Isa och 2,5-årskontroll på Ian. Vi började med Ian för att få den biten avklarad. "Lika egen och envis som han är charmig" skrev jag i pappret som vi fick fylla i innan. För jäklar vilket humör och vilka bestämda åsikter han kan ha. Och han vet mycket väl hur både en kossa och hund låter, men under BVC-besöket vägrade han svara. Fast som tur var så har vår BVC-sköterska koll på honom sedan tidigare i och med att vi ses ibland på Familjecentralen och med att Isa har samma sköterska. Så något återbesök vid tre år för uppföljning blir det inte. Nästa gång blir det 4-årskontroll som gäller.

Tyvärr berättade vår fina sköterska på BVC att hon inom kort går i pension och det var ju riktigt tråkiga nyheter eftersom vi trivts så bra med henne och har "känt" henne i 2,5 år nu. Nu får det bli nystart med någon annan och det redan till Isas besök nästa gång.

Ian följde sina kurvor bra, 91 cm och 14,2 kg, och ligger väl bara i överkant när det kommer till trots och envishet. Isa ligger lite i överkant när det kommer till vikt. Men så är hon ju också lite av ett matvrak! Det var hursomhelst ingen fara alls med hennes 70,5 cm och 9320 gram.

Efter avklarade BVC-besök kikade vi in på Familjecentralen och Ian lekte där en stund och Isa fick mat. Efter det var det matdags för oss och vi åt på Sibylla. Det blev faktiskt att vi satt ute och åt, tillsammans med några bin... De har också vaknat till nu och tråkiga minnen från ifjol när Jons allergi för dem fladdrade förbi. Inget besök på akuten den här gången i alla fall.

Efter det var det Nalles tur att få busa av sig, så vi åkte ut till skolskogen.Vi hittade en gammal boll, som följt med strömmarna i ån, som han lekte med när han inte underhöll sig själv med pinnar. Ian traskade på bra över stock och sten också. Och vid vindskyddet som vi gifte oss vid gjorde vi ett försök till att ta en groupie.Men fler saker stod på agendan. Vidare till biblioteket för att hämta ut Isas bok som hon fick lapp om på BVC. Ian fick en likadan under föräldraträffarna så det är roligt att de fick varsin. En fin bok med bilder, sånger, berättelser och ramsor. Här hade båda barnen somnat i bilen, så vi kunde i lugn och ro fara vidare till Frendo för att köpa belgiska våfflor med florsocker, Nutella, mjukglass och sylt. Vi har varit sugna på dem länge, men oj så mättande de var. Nästa gång delar vi nog på en.Nu hade vi kunnat fara hem men vi hade lovat Ian bowling, och var ju lite sugna på det själva också. En bana bokades och Ian verkade ha jätteskoj. Han såg så kavat ut när han bar sitt klot själv. Han fick ju använda både ränna och staket och just därför blev slutresultatet, som vi för övrigt ska hålla tyst om, som det blev.


 


Utan att lämna tätorten fick vi till ett riktigt minnesvärt firande av vår 13-årsdag. Men tänk att det gått 13 år... Vi känner oss ju inte mycket äldre än så. /Jenny


Allmänt · Ian · Isa · Nalle

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se