jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 mars 2015 06:45

 

Fulländad - Almondy Marabou Schweizernöt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 mars 2015 06:30

Nu är glassen nästintill perfekt! Daimstruten smakar mycket godare med chokladglass, än med traditionella vaniljsmaken. Daim Chocolate kommer helt klart att bli en favorit i sommar. Dock är jag ju inte så förtjust i strut, så helt perfekt skulle det vara om den här nya smaken finns/kommer som kulglass... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2015 22:44

 

Det blir nog bra det där. Vi är ju inga inbitna schlagerfantaster men låten är helt okej både med och utan scenshow. Bilden på Måns är från förra sommaren då vi såg honom i Hjo under Hamnfesten där. Lycka till Måns och din lilla tecknade gubbe!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2015 18:47

Klädbytardagar kan vara lite jobbiga med mycket folk, rörigt bland storlekarna och lång kötid, men jag gillar dem! Jag känner mig alltid så nöjd över det som jag hittar - och det är ju sååå billigt. Dessutom känns det bra med miljötänket som kommer med i bilden.

Idag var jag på klädbytardagen i Mölltorp och båda barnen har dragit iväg i storlekar och jag letade plagg till båda. Jon tog med sig barnen till en närliggande lekplats under tiden.Jag var på bytardagen i Mölltorp ifjol och tyckte att det var årets mest lyckade. Kläder och leksaker var snyggt upplagda, lätt att hitta och väldigt kort kötid. Idag var inget undantag. Jag hittade en massa fint och det tog inte alls så lång tid. Här i Tibro stod jag i kö i 1,5 timme sist för att komma ut... Till Ian hittade jag dock inte så mycket, för killar i hans storlek kanske sliter plaggen? Desto mer blev det till Isa. Det här är några utav dagens favoriter, inget av dem kostade mer en tjuga styck:Nästa lördag kanske dagen kommer att se liknande ut för då är det klädbytardag i Hjo. Och där finns det en lekplats i närheten också. Jag fyller gärna på garderober och även vinden med fler framtida plagg.

Och solen har lyst på oss idag också, även om vinden varit kall. Vi har varit ute en del. På BVC frågade sköterskan om vi var ute mycket för hon tyckte att Isa hade så fin färg. Visst är vi ute en hel del, men om vi nu drar igång projekt lekrum i källaren kanske vi kommer att blekna något igen.Till kvällsmat blev det någon slags tacopizza i långpanna. Oväntat gott. Ikväll gör vi väl som "alla" andra - ser Mellon. Fast någon favorit har vi inte - heja den som vinner! /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2015 15:55

Vi som trodde att Ian bara låg på golvet och lekte...

Men han hade visst somnat.


 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2015 13:30

Det är hög tid att komma igång med årets odlingar. Ijol testade jag bland annat på att odla potatis, men det var alldeles för mycket jobb för litet resultat. Särskilt när färskpotatisen är så billig att köpa... I år får det bli något nytt och jag tänkte köra på några klassiker som dill, persilja, morot, rädisa och liknande. Men årets "grej" blir nyheter - ja, för mig då, för vana odlare har säkert koll på det mesta på marknaden. Jag har kikat runt och har hittat några intressanta odlingsobjekt. Eller vad sägs om Djungelgurka, Chocolate Cherry-tomat och chilipeppar som ser ut som små klockor? /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2015 06:19


Igår kväll passade jag på att svänga förbi nyöppnade Ingo. Deras öppningserbjudande var nämligen sänkt bensinpris. Och 30 öre billigare än där jag brukar tanka är inte fy skam. Sedan fick jag några reklampresenter också.

Kombinationen bensin och natur kanske inte är de bästa av vänner, men resan fortsatte mot Naturskyddsföreningens årsmöte. Uppslutningen var tyvärr inte så stor, men en trogen skara infann sig i stugan i fritidsområdet Rankås och samtalade natur (och fikade...) under närmare tre timmar.

Ett mycket givande möte som väckte bortglömda kunskaper till liv och gav mig nya. Jag fick även, denna trevliga afton, en bredare bild av naturarbetet i vårt område. /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 mars 2015 14:15

Vi har under en tid funderat på att slå ihop de mesta utav barnens leksaker och göra ett gemensamt lekrum. Att köpa dubbla uppsättningar Duplo, tågbana, Flexi-Trax och liknande fungerar ju inte.

Sedan har vi utrymme till det i källaren och tror att det skulle fungera fint. Utanför rummet finns soffa, TV, TV-spel och så vidare, så det här skulle bli ett lek- och kanske pysselrum. Vi har bland annat en del möbler från Stuva-serien som vi tänkt använda.

Men vi vill gärna ha fler tips på förvaring, på belysning, väggdekor, mattor och på smarta sätt att inreda. Det är ju inget jättestort rum men vi har ändå funderingar på att få till någon skrivbordsdel, en mindre scen, limma fast Duploplattor på Lackbord med mera. 

Dock vill vi gärna ha många, många, många tips på bra lösningar och praktisk och fin inredning. Och då gärna på sådant som passar för mindre barn i första hand. Tipsa på! :)


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se