jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 mars 2015 15:11

Flyga drake


Solstollarna

 


På grönbete


Hoppjerkor


Hammockgung


Liten och stor

Allmänt · Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 mars 2015 09:15

När det kommer till Ians potträning kan vi väl inte påstå att vi har varit särskilt aktiva. Och han har inte verkat intresserad heller. Vi hade en potta ute i somras, vi har en mindre potta i badrummet samt en barnsits att sätta på riktiga toaletten. Den sistnämnda har kommit mest till användning. Men nu har vi ett till alternativ - en liten minitoalett som ger ifrån sig en truddilutt vid kiss och/eller bajsning. Den går dessutom att använda som pall. Återstår att se om den här ger större framgång, även om vi förstås är fullt medvetna om att det inte är på utformingen av potta som det hänger på. Ian och Isa har sedan en tid faktiskt samma blöjor, Pampers Easy Up 4 (8-15 kg). Och de har fungerat för bra - barnen är ju nästan för torra. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 mars 2015 14:47

Lätta recept som verkar goda - de faller jag för! En Twixkaka har bara dessa ingredienser: mjöl, strösocker, smör, karamelliserad mjölk och mjölkchoklad.


 


Resultatet blev riktigt smarrigt. Fast kanske en aning kladdigt i och med valet av choklad, men det var det helt klart värt. Så det här receptet ska sparas och sätts sålunda in i pärmen där bara sånt som är gott får sitta. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 mars 2015 14:35

I början av februari kröp det omkring en nyckelpiga på en utav filtarna på altanen. Ett riktigt tidigt vårtecken! Jag la ut ett klipp på nyckelpigan på Facebook som nu har fått över tvåhundra visningar.

När kvällen kom och det började bli kallare så satt nyckelpigan kvar på filten. Jag hade inte hjärta att låta den vara kvar där i kylan under natten och tänkte att den skulle ha större chans att klara sig inomhus. Så jag tog in den.

Och tills idag har vi inte sett till den.

Idag kom den krypande med raska steg över golvet. Men den får nog få hålla sig inomhus ett tag till. Vi har säkert några bladlöss eller nåt annat som den kan mumsa på tills värmen återkommer på riktigt... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 mars 2015 14:33

Vi har ju inte mycket utrymme att jobba med, men det fick i alla fall bli en liten ommöblering. Nu kommer vi få bättre plats allesammans - och imorgon blir det sol och värme så då hoppas vi på att kunna sitta där.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 mars 2015 08:30


Den här charmiga och pedagogiska barnstolen budade jag hem i en auktion på en sida på Facebook. Båda barnen har provat den och verkar båda få ut något av den. Den har en liten bok, en klocka och en lampa, och kan lysa och spela och man kan välja mellan melodier och ABC. Jag tycker att den är jättesöt! /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se