jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under mars 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 mars 2015 11:39

Barnen är lite fortsatt snoriga så vi hoppade över öppna förskolan på Familjecentralen idag. En promenad till Ica och efter det jakt efter vitsippor blev det i alla fall. Oj, så produktiva vi varit. ;) I eftermiddag ska vi sälja av lite fler saker från gästrummet och det kommer förstås att underlätta starten av projekt lekrum när det inte är grejer i vägen. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2015 19:45


Therese har gjort det igen - skämt bort oss med fina egensydda plagg till barnen. De har fått varsin meps, och så blev det visst en till grej till Isa... Jon trodde först att det hade något med fiske att göra, men såvitt fiskeointresserade jag vet så har man inte mepsar på huvudet. Meps är en sammanslagning av mössa och keps - en mössa med skärm.Mepsar har alltid verkat så smidiga när det inte är riktigt varmt men solen skiner, och nu i vår har barnen varsin så vi kan testa själva. Dessutom ligger det tankar bakom valet av tyg. Blixten till Ian! Och det har säkert bidragit till att han vid flera tillfällen tagit på sig mepsen. Han har ju annars en lite avig inställning till det som har med kläder att göra. Till Isa blev det lila! Och inte bara en meps utan en jättecharmig klänning också.


 


Lite sysugen blir jag ju själv också, även om jag inte kan göra sådant här fint, men nu har vi en del annat på gång som lockar. Att få till ett färgglatt och skojigt lekrum kanske kan bli givande det också, får vi hoppas i alla fall.

Jag hade tänkt fotografera barnen i sina mepsar utomhus, men idag har det varit så mycket att vi knappt inte kommit utanför dörren. Istället fick det bli en liten fotosession med nybadade barn redo för sängen.Sist vi hade Therese och familjen Wadström på besök så hörde Ian vad han ville höra. Han fick det till att det var familjen Badskum som skulle komma, så det var väl lite passande att den här bilden togs just efter bubbelbad. Både jag och Jon är ju jätteglada för dessa presenter och tackar så jättemycket. /Jenny

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2015 16:45

Älskar ordet. Älskar att få det. Älskar att ha det. Vilket njutningsfullt ord. "Jag har ordning och reda, samt lugn och ro" skulle fungera fint som raggningsreplik på mig. Jag är din direkt! ;)

Idag har vi röjt högt och lågt här. Mest har det blivit på barnens rum. De växer ifrån saker och in i nya saker. Varför ska inte Ian kunna nå sina pussel och pussla när han vill? Nu kan han det. Lättare och roligare för alla. Och i och med rotationen av leksaker så har Ian återupptäckt en del av sådant som blivit liggande i lådor.


"Ordning är när man genast vet var man absolut inte behöver leta."


En del av hans grejer har hamnat på Isas rum. En del av de bådas grejer ska lämnas till second hand, en del ska slängas och en del har vi lagt ut till försäljning. Det är inte bara barnsaker som vi sålt eller tänkt sälja utan även annat.

Det ska bli så skönt när grejerna är sålda - och framför allt hämtade.

Då kan vi åter närma oss lite rätsida och samla krafter för nya projekt, när vi kommer fram utan att snubbla över saker. Lekrum i källaren är fortfarande något som lockar oss. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2015 16:43

Det råkade hamna vita bönor i köttfärssåsen. Ian såg skeptisk ut. "Det är ägg, Ian. Små, små ägg." Han åt flera bö... ÄGG! Vit lögn. Matlögn. Same same but different. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 mars 2015 15:42

Idag har jag bakat Nutella stjärnbröd (eller Nutella Chocolate Braided Star Bread). En fin kaka med god smak - som dessutom var rolig att testa på att göra i och med att det var lite pyssligt.

Jag hittade ett recept hos Bambi men fick även tjuvkika lite på en instruktionsvideo på Youtube. Jag gjorde avslutet som i videon och försökte nypa ihop ändarna.

Ett "bröd" med perfekta brytbitar... och mängden Nutella är ju fritt fram att välja själv. ;) /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 mars 2015 12:02

Ja, ja... Ett bakslag var väl att vänta... Fast den här snön lär väl inte bli någon långliggare. Någon ville väl bara påminna oss om att det faktiskt fortfarande är mars. Det är ju april som ska ha knopp i håret.


  


Vi for iväg en sväng till Hjo och medan barnen sov i bilen med Jon så kikade jag in på klädbytardagen. Jag hittade inte så mycket, men ett par saker som vi tänkt lägga i barnens kommande påskägg. Isa äter ju inte godis och Ian är inte särskilt förtjust i godis så det här blir mycket bättre! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 mars 2015 16:00

Vi har, som hundratusentals andra, dragit på oss omaka strumpor för att uppmärksamma Downs syndrom och har sålunda gjort världen lite mer färgglad. Alla är inte lika, men alla är lika mycket värda, och dagligen får vi höra om grymma saker som människor gör mot varandra. Då behövs det sådana här motaktioner för att få människor att gå samman och stå upp för något positivt. På Facebook och Instagram, och i alla möjliga sociala medier, har det verkligen vällt in härliga bilder på fötter som glatt oss. Så här såg våra fossingar ut idag:#rockasockorna

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se