jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 februari 2014 20:07

Under denna dag har tiden rusat fram. Jag och Ian var till Familjecentralen och han somnade på hemvägen och jag åt i lugn och ro hemma. Men sen iväg till bygghandeln för att betala pelletspallen som levererats (Jon håller på att lasta av den nu). Ian vaknade och vi var ute i trädgården, satt en stund i telefonen, Jon kom hem, vi lagade mat och åt och sedan väntade städ, tvätt, Ian badade med mera. Ikväll tog jag över Jons "jobb" med att natta Ian för att öva lite eftersom Jon ska jobba över en hel del i veckan. Men det gick finfint och jag hann istället plocka ur diskmaskinen. I stort sett en helt vanlig vardag alltså. Inte missa så mycket Familjen Annorlunda nu.... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 februari 2014 19:30

Är man gravid så får man väl ändå skylta med det (som om det inte syns ändå...)? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 februari 2014 19:00

Lite sent kanske, men här kommer en liten sammanfattning så långt, och vi går rakt på kräkrapporten. Ni som läser är väl vana vid att höra om mitt illamående. Men nu är det så här att jag har faktiskt inte kräkts på över två veckor, inte sedan den 7 februari! Jag mår lite illa ibland, men jag spyr inte. Längre. Hoppas jag. Smaklökarna har dock fortfarande inte hoppat på rätt plats. Min hjärna vet att jag ska gilla vissa saker, men när jag väl äter dem blir det platt fall för det var ju faktiskt inte gott. Men jag har faktiskt så smått börjat dricka Coca-Cola igen.

Foglossningen har blivit något bättre för jag försöker sova med en kudde mellan knäna och det kan kanske vara det som gjort skillnad. Ryggen krånglar lite då och då, särskilt när jag burit/lyft Ian lite mer än vanligt. Till och från får jag gravidnästäppa och är så glad att jag hittade nässprayen för gravida/ammande, även om jag inte kan räkna till tio dagar... ;) Jag måste kunna andas genom näsan, särskilt när jag ska sova.

Med Ian gick jag upp 24 kilo och det har jag inte gjort. Än... Men jag gick ju å andra sidan inte ner alla gravidkilon innan jag blev gravid på nytt heller. Den här gången har jag bara gått upp runt fyra, fem kilo, och har mindre än halva graviditeten kvar. Det kanske finns en chans att det kan bli plus minus noll en tid efter förlossningen i alla fall.

I början såg jag tidigt riktigt gravid ut, magen och tarmarna svullnade så mycket och det var inte alls bekvämt. Det var ju helt omöjligt att hålla något hemligt, när jag såg ut som om jag skulle föda imorgon. Men efter ungefär halva graviditeten har övre delen av överkroppen sjunkit ihop lite mer och det börjar att se ut som en "riktig" gravidmage. Det kanske är inbillning, men det känns lättare.

Jag har inte känt mig mer trött än innan, så några järntabletter har jag inte börjat med. Glad så länge jag slipper, för magen blir ju lite knepig och svart bajs vill jag helst slippa. Vid nästa MVC-besök blir det väl ny provtagning så får vi se vad järnvärdet säger då.

Den här bebisen är inte så aktiv som Ian var i magen och hela graviditeten verkar hittills vara mycket lugnare. Förra gången blev det ju en del extrabesök med vaginalt ultraljud, "vanligt" ultraljud, CTG osv. Det enda extrabesöket vi skulle vilja göra nu är för att ta reda på könet, men har mer och mer börjat acceptera att det kanske ändå får bli en överraskning.

Att vara gravid är inget tillstånd som jag tycker om över allt annat. Ja, det är fantastiskt att det växer en människa i min mage, men jag tillhör inte de kvinnor som skulle säga att jag kommer att sakna gravidmagen. Att vänta har aldrig varit min starka sida - vill att det ska hända nu! Och det heter ju inte vänta barn utan en anledning. Det är så många omställningar både fysiskt och psykiskt att jag knappt hinner med i svängarna ibland... Jag stänger inga dörrar för fler barn, men jag tycker inte att man behöver gilla att vara gravid för det.

Men helt klart är att vi inte är lika "duktiga" på att vänta barn nu. Vid förra graviditeten läste vi på nätet, vi hade vår bok som vi läste i om vecka för vecka, bolan dinglade flitigt, vi pratade och sjöng för magen, men nu är det knappt vi har koll på i vilken vecka vi är och än mindre i vilken månad.

Jag äter ju inte jord, ber om att få tömma grannskapets alla kattlådor och äter en massa opastöriserat, så det är klart att jag inte "glömmer av" att jag är gravid, men den här gången känns det som om det är mycket som flyter på ändå. Dessutom ger ju Ian oss inte alltid så många tillfällen att stanna upp och göra en djupdykning i den här bebisen. Sedan är det så många projekt som ska slutföras runt omkring. Under väntan på Ian var det otroligt skönt att kunna gå och lägga sig och vila när man kände för det typ, så ser det ju inte alls ut nu. Det gäller att passa på, för innan vi vet ordet av är det kanske dags... /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 februari 2014 11:54

Ian har hjälpt till att sätta ihop en fågelholk och målat den superfint! :)


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2014 20:00


Kanske inte hela tiden men till stor del i alla fall. Och det tillsammans med härliga, nya vänner. Ians tjejkompis kom på besök idag och de leker så sött tillsammans. Men den här gången drog faktiskt Ian sig undan och gick och sov middag en stund. Det var lite förvånande, men är man trött så sover man. I alla fall om man heter Ian i det här hushållet. Ian som förresten tyckte att halv sex var en lämplig tid att väcka sina sömniga föräldrar och göra morgon idag. Vi lyckades dock dra på det lite... Resten av kvällen ska också tillbringas i soffan för det blir Melodifestival för vår del. Imorgon blir det också soffan under eftermiddagen för att se hockey-finalen. Vi hade ju hoppats på att dagen skulle ha bjudit på fler svenska framgångar, men ett guld i morgon duger bra det också.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 februari 2014 19:45

I år ska det sås i tre odlingsbäddar.


Ved behövdes bäras in, belysningen i trädgården (misstänkt julbelysning...) behövdes tas ner och i samma veva passade vi på att plocka fram några utav Ians åkleksaker för att ha i trädgården, vi ordnade lite i lekstugan, satte ihop två odlingsbäddar och njöt av vårregnet. Nja, kanske inte vårregn. Och vi kanske inte njöt så mycket heller, men på måndag ska det bli nio grader varmt och då ligger vi bra till.


Otroligt få protester hördes trots alla kläder...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2014 18:15

För vilken gång i ordningen vet jag inte. När jag tog första hårtesten för att spara var han inte gammal. Så det växer, det gör det. Men på sistone har han inte varit riktigt lika medgörlig vid klippning, och jag har mest kunnat ta runt om nedtill. Om jag varit snabb. Misstänkt pottfrisyr. Så idag passade jag på när han satt i badkaret. Kan Ian ha fått mitt snabbväxande hår tro? Och jorå, det finns hår kvar på hôvet på pôjken. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2014 13:30

... så mycket bättre i natt efter gårdagens långa lekdag. Kanske lite längre men fortsatt oroligt och vid tretiden låg han inne hos oss och då hade vi sett till honom några gånger innan. Tänder kom fram!

Fram och tillbaka är det också med den där snön. Nu har den regnat bort igen och i just regn rastade jag och Ian Nalle. Sedan lämnade vi honom hemma. Tog sin lilla tid att torka honom... Vi gick fram till ICA och handlade lite.

På vägen tillbaka blev vi stoppade av Gun-hilde som överlämnade en påse med M&M inslagen i cellofan och så gratulerade hon till vinsten. Hon har haft en gissningstävling på sin blogg och jag lämnade ett svar, men trodde att jag gissat helt galet för de efter mig tog inte i alls lika mycket. Så den tävlingen hade jag helt lagt åt sidan, men i kannan låg 113 karameller, jag hade gissat på 108.

Väl hemma roade sig Ian med vinsten. Den prasslade väl roligt för han skakade om den, han drog i snöret och till och med gick på promenad med den...


 


Och roligheterna fortsatte. När postbilen kom stod jag och Ian i fönstret och kikade om den skulle stanna till vid vår låda eller ej. Det gjorde den och ännu skojigare var att brevbäraren öppnade luckan till lådan för att ställa in ett paket.

Ian blev förtjust i även detta och underhöll sig länge med paketet innan jag blev för nyfiken och ville öppna. Det var Linda som skickat en stor goodiebag till oss - något för oss alla. Även om Ian tyckte att allt var till honom. Jättesnällt av henne att skicka så mycket fint till oss bara så där. Det blir man verkligen glad av!


  


Idag sover Ian middag och jag ska fortsätta se hockeymatchen mellan Sverige och Finland. Hoppas självklart på positivt resultat där också. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se