jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 februari 2014 20:15

Min bästa teknikpryl är helt klart datorn. Möjligheterna är enorma! Och idag har jag kombinerat datatid och pyssel. Jag har tryckt tre stycken t-shirtar till Ian. Egentligen stryker man ju men... Med lite fantasi kom jag på tre olika motiv som jag pysslade ihop och skrev ut från datorn. Strykjärnet kommer sällan till användning här, men det fungerade faktiskt och trycken kom på plats.Den blåa t-shirten har fått ett omgjort Superman-märke där ett I har tagit S:ets plats. I som i SuperIan!Den svarta t-shirten har fått en Gudfadern-touch, fast istället står det "The MaffIan". Lite ordvitsigt där alltså.På den röda t-shirten står det Ian och på var sin sida om namnet finns en fot och en hand - Ians avtryck.Det här var ett roligt och enkelt pyssel som inte kostade många kronor heller. T-shirtarna hittade jag på rea och de kostade en tjuga styck och pappret för att trycka köpte jag på Clas Ohlson. En förpackning med fem stycken papper i A4-format för tryck på mörka textilier (finns för ljusa också, 10 ark för 159 kr) kostade 129 kr. Bläckstråleskrivare är också ett måste men det hade vi redan. Ett jätteskoj pyssel med en massa möjligheter! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 februari 2014 15:15

Så länge som inte pengarna finns till den där utbyggnaden får vi arbeta med det som är. Och i källaren hade vi tänkt att få till ett litet allrum. Gästrummet är nästan klart och kanske att det någon gång i framtiden får bli ett vanligt rum istället. Igår köpte vi golv att lägga för att slippa det kalla betonggolvet och idag beställde vi en soffa. Det fick bli en bäddsoffa ifall gästrummet ryker. Det är lite lurigt att köpa en soffa som vi inte provsuttit men när vi var i Chilli-butiken fanns den inte, så det får bli en chansning. I nästa vecka bör den komma.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 februari 2014 09:30

... och den höll i sig hela dan och gick inte att sova bort tills idag heller vad det verkar. Det gör inte jätteont men tillräckligt för att den ska märkas och irritera. Och konsekvenserna ledde till trötthet igår och på kvällen även en kräkning. Halva graviditeten avklarad och jag blir fortfarande illamående och spyr. Nu var det väl kombinationen av värk och trötthet som ledde till min vomering (måste ju variera mig lite... hahaha). Hoppas på en lite piggare dag idag! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 februari 2014 18:30

Vi hade pratat om att åka till Jönköping och IKEA idag, men kände inte att vi orkade det så vi blev hemma. Och gjorde ingen dagsplan alls. På förmiddagen blev det en spontanpromenad fram till Tibro. Vi postade bland annat moderskapsintyget (vi tecknade en utökad gravidförsäkring också).

Vi kikade lite på den pyttelilla torghandeln men regnet (!) hade inte lockat dit många knallar. På Apoteket hade vi tänkt köpa en babyfilt där en del av summan går till SOS Barnbyar, men den kommer inte in förrän på tisdag.

Family House har fortfarande halva priset och Jon köpte jeans och det blev lite till Ian, bland annat några enfärgade billiga t-shirtar. Jag har tänkt trycka något på dem och på Clas Ohlson sålde de transferpapper.

För på eftermiddagen hamnade vi hastigt och lustigt i Skövde - med hyrsläp. Vi var först på Cheapy och köpte hönsnät för sen vi tog bort "sargen" som var nedtill runt altanen har det blivit områdets stora kattlåda. Nalle är där och kattbajs är knappast hälsosamt för någon.

På Rusta köpte vi klickgolv till källaren så när väl tiden finns har vi foam och golv att jobba med. När tiden nu finns... Vi kikade in på Elins Esplanad också och där hittade vi några mammaplagg, en golvbrunn med ram, transferpapper till mina t-shirt-tryck och en stadig pall. Med badrumspallen vi har når inte Ian upp när han ska tvätta händerna och borsta tänderna. Nu går det lättare för honom. Eftersom han har visat intresse för det vill vi gärna främja det och hjälpa med det vi kan.

Fast givetvis blev han ju skitförbannad när han inte fick stå där längre... /Jenny


  

Pallplats!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 februari 2014 16:30

Nej, vi fick inte reda på om det är en pojke eller flicka som vi hade hoppats på att få göra. För när vi efter ultraljudet frågade så svarade barnmorskan att det tittade hon aldrig efter, för det hade vi inte pratat om. Men vi hade gärna gjort det om vi fått chansen... Å andra sidan pratade vi inte om så särskilt mycket innan ultraljudet påbörjades och vi tog kanske lite naivt för givet att hon kollade det när hon mätte och hade sig med allt möjligt annat. Det var lite snopet... För enligt nya policyn på sjukhuset ska de ju numer berätta, men hon verkade inte alls så intresserad av det.

Men vi fick ändå reda på det bästa och det är att allt ser jättebra ut! Allt som gick att kolla på bebisen såg okej ut och moderkakan ligger mot ryggen så den har omöjligt vuxit fast i kejsarsnittet. Dessutom fick vi ett tidigare beräknat förlossningsdatum, nämligen den 26 juni. Så hux flux har vi redan tagit oss halvvägs genom graviditeten.

Vi hade oroat oss en del för det här besöket för vi vet hur mycket som ska klaffa när ett nytt liv skapas, så det var verkligen skönt att få positiva svar.

Ultraljud är verkligen speciella och lättnaden det allra första, när något till och med vi såg rörde sig, var stor. Det är så fantastiskt att det finns en liten människa i magen!


Ian och sitt syskon!


  

   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 februari 2014 16:00

Att delta i sångstunderna på de öppna förskolorna som vi besöker ligger inte överst på Ians intresselista om man säger så. Han lyssnar hellre, eller tittar. Men sakta men säkert börjar rörelserna att komma också.

Först köpte vi Barnkammarboken med medföljande DVD till honom och ganska snart hade vi hört den till leda. Då skaffade vi Hopphatten för att kunna varva.

Senaste inköpen är två filmer med klassiska Mora Träsk. Vi har tittat och lyssnat på inspelningen från Cirkus och kan ju bara tacka Mora Träsk för all härlig musik som de bjudit på ända sedan 1971 - och fortsättningsvis. Enligt deras hemsida är var tionde musik-DVD som säljs gjord av Mora Träsk och deras inställning är att barn som rör på sig blir gladare och smartare!Har ni fler tips på bra musik-DVD:er för barn så lämna gärna en kommentar!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 februari 2014 09:14

Den första september hörde jag av mig till företaget om att de stavat lite galet på chipspåsen. Den 31 januari fick jag svar att nu skulle de ha fixat ändringen. Rullade långsamt där... /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se