jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2014 14:00

Vid niotiden ringde en kille och berättade att han skulle komma och leverera vår beställda soffa "om en liten stund". Och vissa yrkesgrupper verkar verkligen ha sitt eget sätt att se på tid. För mig rör sig en liten stund om kanske runt fem minuter - inte två timmar! Men soffan kom i alla fall och det regnar eller snöar inte så den får stå ute tills Jon kommer hem. Golvet i källaren är ju långt ifrån lagt så det är verkligen ingen brådska med annat än att få in soffan i huset. Fast lite nyfiken på om den är någorlunda skön att sitta i är jag ju förstås.


Therese med John i famnen och Ellen i babysittern.


Men nu hade jag och Ian jättefint besök under tiden, så vi behövde verkligen inte bara gå och vänta. Therese kom förbi med sina två yngsta barn, John drygt två år och Ellen drygt två månader. Therese är en bland många nya bekantskaper som barn har öppnat dörren för. Tror aldrig att jag känt eller känner till så många vuxna och barn som nu - tack vare Ian. Det är jättekul! Mycket barnprat blir det, men det är ju inte så konstigt. Alltid roligt att lära sig något nytt eller dela med sig av något. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2014 21:15


Vi skickade upp garn och LED-slinga till Ians farmor och önskade att hon skulle virka en mattnattlampa till Ian. Detta ställde hon upp på och skickade tillbaka resultatet. Det är ju några mil till Piteå så det är ju inget som man lämnar över bara så där.


 


En virkad tub är trädd på en blå LED-slinga som lyser igenom garnet och kommer att fungera som en mysig nattlampa. Ian som var med när vi öppnade paketet var nyfiken. Han testade att lägga sig på mattan. Så sött!En mycket härlig matta som ska göra nätterna mindre mörka för Ian. Charmig, jättefin och personlig!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2014 14:15

Jag har haft ögonen öppna efter en säng till Ian, för spjälsängen hade vi tänkt återanvända till bebisen. Men för att inte Ian ska känna att det blir för många förändringar på en och samma gång ville vi vara tidigt ute.

När det dök upp en säng som såg jättebra ut på Blocket hörde vi av oss på den. Vi hade tur för den var kvar, fastän vi var lite sent ute. 

Säng, som går att förlänga (man fäller ner sänggavlarna), med madrasser som passar i full sängstorlek, madrassöverdrag i dubbla uppsättningar och även en bäddmadrass för bara 500 kr. Skicket var helt okej. Vad som är ännu bättre med sängen är att den också håller för en vuxen så vi kan ligga och läsa för honom i den.


Sagostund med pappa i sängen.


Nu kanske det inte var tänkt att vi skulle byta så snart, men jag kunde inte hålla mig och när jag märkte att han kunde klättra i och ur sängen själv så kändes det som det var dags (även om spjälsängen fick stå i hallen i fall...).


Sagostund på egen hand i sängen.


Första natten i sängen gick precis lika bra som de innan har gjort i spjälsängen. För på sistone har Ian sovit riktigt bra. Under de senaste nätterna har vi inte ens behövt gå upp mitt i natten för att byta blöja, för Ian har sovit runt tio timmar i sträck. Men när han vaknat till under tidiga morgonen har han fått sova/vila en stund i vår säng. /Jenny


 

Ian, 17 månader, under hans första natt i "riktiga" sängen.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2014 14:00

Vi har tidigare varit kritiska till att Ryssland gavs möjligheten att arrangera OS och nu blir vi än mer förbryllade till hur det står till med IOK egentligen. Det verkar som om de vill leva i en illusion, i en drömvärld där det inte finns några hemskheter.


Valentina Lizana Wallner, målvakt i damkronorna, ville ha Stefan Liv avbildad på sin hjälm för att hedra honom. Men det sa IOK nej till, porträtt är inte tillåtna - inte ens för att hedra någon som gått bort. Tjejerna i det norska skidlandslaget bar sorgeband under senaste tävlingen för att hedra en bror till en i laget som dött. Även där var IOK framme och de varnades för de svarta banden.


"Vi har den djupaste sympati för familjen, vännerna och lagkamraterna som har förlorat någon som stått dem nära och vi uppskattar deras önskan att hedra minnet. Men vi menar ändå att tävlingsarenorna, där atmosfären ska handla om glädje, inte är rätt plats för att sörja, säger IOK:s kommunikationsansvarige Emmanuelle Morea till VG."


Och IOK fortsätter att bestämma när och var det är läge att hedra och inte. Flera freestyleåkare ville hylla minnet av en avliden åkare med klistermärken. Detta tilltag är också stoppat av IOK.


Det låter ju väldigt fint att allt bara ska bestå av glädje, men så ser ju knappast livet ut. Inte ens för vältränade atleter...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 februari 2014 18:15


Idag kom Barnsemesterkortet för 2014. Kortet är gratis och med det får man tillgång till flera olika rabatter.

Och som de själva skriver: "Rabattkortet alla barnfamiljer borde ha!"

Läs mer och beställ ditt kort gratis här: www.barnsemester.se/kortet

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 februari 2014 13:00

På många håll i landet börjar det närma sig sportlov och bor man som vi i södra Sverige har inte vintern varit så mycket att hurra för. Igår regnade det, snön töar bort och här och var ligger gräsmattorna gröna. Vill man åka skidor i riktiga vinterlandskap, om så bara för nöjes skull eller för att träna för Vasaloppet, finns det lämpligare förhållanden på andra ställen. I hotellsektionen hos Kampanjjakt kan man spara pengar på boendet, vare sig du vill åka på skidsemester eller bara komma iväg undan vardagen. Scandic ger just nu 20 % på valfri bokning och har flera fina hotell. De gånger vi har bott hos Scandic har vi varit jättenöjda och hotellfrukosten har varit underbar med många ekologiska produkter. Hotellen har dessutom varit mycket barn- och hundvänliga.Under en skidsemester kanske man får njuta av solens strålar under och mellan åken, men att ligga och glassa i solen och bli badsugen är väl tveksamt. Då passar det bättre med en resa mot solen! För att spara in pengar på boendet har Kampanjjakt radat upp en massa fina erbjudanden från researrangörer som Ving, Fritidsresor och Apollo.
Även om det inte är en charterresa som blir nästa köp, kan det vara värt att göra ett besök hos Kampanjjakt för det är inte bara resor som du får hjälp med att spara in pengar på. Rabattkoder på kläder, leksaker, smycken, upplevelser med mycket mera - allt för att du ska komma så billigt undan som möjligt.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 februari 2014 19:00

... blev ju inte alls som det var tänkt. Först och främst skulle vi ju självklart inte ha blivit sjuka, fast så blev det. Men som tur var så hade vi våra sjukaste dagar på olika dagar i alla fall, så vi kunde avlasta varandra. Ian klarade sig och det var det viktigaste. Det tog lite tid för oss att hitta orken igen, men till dagen för ultraljudet (då fixade även hantverkarna dörren) var vi friska. Jon hade sedan tidigare ansökt om ledigt för halva torsdagen och hela fredagen. Vi hade inte gjort några planer, men nu var det skönt att få de dagarna till lite extra återhämtning. För helgen gick ju som vanligt alldeles för fort. Och nu är Jon hastigt och lustigt iväg för att kolla på en juniorsäng som jag hittade på Blocket. Trodde inte att den var kvar för den hade legat ute ett tag, priset var bra och sängen såg riktigt fin ut. Jag hade sedan tidigare börjat kika runt lite på olika sängar men många har varit ganska dyra, eller också inte passat. Någon gång ska ju Ian lämna spjälsängen och den här verkade mycket bra, men vi får se om Jon kommer hem med den eller inte. Nästa vecka är det sportlov här, men förutom att det kanske blir fler barn på de förskolor som är öppna kommer det nog inte att bli någon skillnad för oss. Några fler medaljer vore ju inte så dumt annars. Jättekul att vi hittills bärgat två silver! /Jenny


 

Ian såg när Hellner tog sitt silver, men sov så här bekvämt när Kalla gick i mål.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se