jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2012 17:13

Oj då, det råkade visst bli ett besök till på Dollar$tore... Men vi har en bra förklaring. Min lillebror ville dit och inte kunde vi släppa iväg en vuxen man till stora staden Skövde hur som helst. Speciellt inte när han inte ens kom ihåg när han var där senast. Hade han åkt ensam - ja, vi vågar inte ens tänka på hur katastrofalt det kunde ha slutat. ;) Vi kände helt enkelt att vi var tvungna att ta vårt medmänskliga ansvar.

Ps. Att vi gjorde en del inköp under affärsbesöket var absolut inget som kom i vägen för vårt omhändertagande av denne vilsne man. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2012 10:45

Vi behöver mer plats! Det börjar bli trångt här i och med att babysaker fylls på i våra små vrår.

Därför ger vi bort lite grejer till våra läsare. Här nedanför finns tio bilder och en av giveawaysen kan bli din.


Är det något som du är intresserad av så lämna en kommentar med mejladress i kommentarsfältet där du skriver numret på den giveaway som du vill ha. Viktigt att mejladressen är med så vi kan kontakta dig!


Det är först till kvarn som gäller och bara en grej (per hushåll) och en kommentar så fler kan bli glada. :)

Men när något försvunnit får du givetvis kommentera igen. (Ip-adressen loggas.)


Giveaway 1 - presentask från Nivea Grattis Lotta!


Giveaway 2 - Röd/vita skor från Nelly OBS! Storlek 39 Grattis Skrivmoster!


Giveaway 3 - Lotion från Rapsodine 250 ml Grattis Jinni!


Giveaway 4 - Dove deodorant Pomegranate & Lemon verbana, 2 stycken Grattis I hemmets lugn!


Giveaway 5 - Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Grattis Caroline!


Giveaway 6 - Hawaiian Tropic Sun Lotion SPF 30 Grattis Liselotte!


Giveaway 7 - Vichy rengöringsgel 100 ml Grattis Bitte!


Giveaway 8 - Touch Gloves one size Grattis Leif!


Giveaway 9 - Namnhalsband från My Silver OBS! Med det fina namnet JENNY Grattis Fru Eriksson!

 

Giveaway 10 - Armband från OXXO Design Grattis Kristina!

 

Nu har alla giveaways fått nya ägare. Grattis till er!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 maj 2012 09:16

Bäst
Att Jenny mår förvånansvärt bra med babyn i magen nu.


Sämst
Att vi missade att fira Jons födelsedag tillsammans och att Jon missade första föräldraträffen,

även om Johan skötte sig utmärkt som stand in.


Citat
Jenny: "Cykling är sååå tråkigt!"
Jon: "Säg det till Neil Armstrong."
En gammal goding.


Godast
Chokladrulltårtan med hallonkvarg.


Roligast
Att veckan isär gick bra. Och att Sverige vann Eurovision Song Contest!!!


Tråkigast
Att ingen annan vill ha en kort och sval sommar... ;)


Bästa köp
ALLT PÅ DOLLARSTORE!!!


Låt
James Brown - I feel good


Veckans ord
Skärgård: Skärgård är en samling av skär, holmar, öar och omgivande vattenområde med anknytning till en kust. En skärgård är en typ av arkipelag. Den senare termen kan användas om en större samling av öar oavsett dessas storlek, medan en skärgård domineras av smärre öar.


Film
Armageddon. I hettan kändes det som om det var nära många gånger...


Favoritgott
Isglass!


Vill
... att det ska snöa! ;)


Surt värre!
Babyboxen från Babybox.


Dummast
Att Tingsrätten i en dom menar att "lärare måste vara beredd på visst våld".
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/misshandelsdom-uppror-bjorklund_7226903.svd


Veckans bild


Förväntningar på nästa vecka
Att det inte blir så fruktansvärt varmt.


Helgplan
Göteborg och tvätt.


Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2012 12:45

Vi vet inte vad vi ska tro om kvällens final i Eurovision Song Contest... Loreen ska ju ligga så bra till för vinst men statistik går ju inte alltid att lita på. Fast självklart vore det roligt med en svensk seger så det hoppas vi på! Vi värmer upp med "vår" roliga version av bidraget:

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2012 12:15

Solnedgång i Stockholms skärgård.


Om någon tycker att det varit extra tyst från mig här på bloggen på sistone, stämmer det väldigt väl. Jag har nämligen varit bortrest en vecka med jobbet till Stockholms skärgård och gått en utbildning i högfartsnavigation.
Jag har bara åkt färja i denna skärgård förut, och hade dålig koll på att den är så stor. Den är faktiskt en av världens största och mest komplicerade, med ca 35000 större eller mindre öar och skär, väldigt oregelbundet utspridda i vattnet. Därför var det en väldig utmaning för en landkrabba som jag att i hög fart lära mig köra båt på ett säkert sätt bland förrädiska undervattensstenar, bränningar, sjömärken och söndagsseglare.
Det gick trots allt ganska bra ändå, jag klarade mig helskinnad och båten fick inte ens en skråma. Vädret var hur soligt och varmt som helst, med vackra solnedgångar, sjöfågelkolonier, spännande och intressanta platser, men också hårt slit, mycket planering, stress, långa dagar och sena kvällar.
Därför var det skönt att äntligen få komma hem igen och träffa mina favoritälsklingar, som jag saknat jättemycket. Och jag tror att Nalle hade saknat mig också, även om han nog tyckte att det var väldigt skönt att få rå om matte helt själv och vara den nye alfahannen i flocken...

Nalle verkade känna igen den gamla flockmedlemmen...


Jag hann ju förresten fylla 35 år när jag var borta, och jag vill nu lite försenat passa på att tacka er allihop för alla gratulationer. De värmde i försommarhettan! Hoppas att ni haft en trevlig vecka och att ni får en fortsatt trevlig helg. Själv ska jag fortsätta umgås med underbar fru och nybadad hund. Hem, ljuva hem! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2012 22:15

Jo, det är ju den 25 augusti idag... näej, inte riktigt. Fortfarande maj, men den 25:e stämmer i alla fall och det är tre månader kvar till beräknad förlossning. Jag var inte så naiv att jag trodde att en graviditet bara skulle vara full av roliga saker, men inte trodde jag att så många bekymmer skulle drabba mig heller...


I början var vi överlyckliga över att vi till slut blivit med barn för det var lite krångligt. Snart drabbades jag av vanliga tecken som ömmande bröst och en trötthet som nästan var att jämföra med en slags medvetslöshet ibland. Att jag skulle kunna komma att må illa och kräkas fanns också med i tanken - men inte att jag skulle spy till och från nästan dagligen i 3 månader! Jag är fortfarande så lättad över att det är något som försvunnit för det var knappt att jag vågade åka till affären och handla. Mot slutet av de tre månaderna började jag också att må illa och kräkas när jag åkte bil.


Efter bara ett par månader drabbades jag också av en kraftig blödning och det blev en tur till gynmottagningen på KSS. Jag var övertygad om att vi drabbats av ett missfall. Men läkaren hittade via ett vaginalt ultraljud ett litet hjärta som slog i min mage och lättnaden som spred sig var obeskrivbar. Då kändes illamåendet väldigt pyttigt i det stora hela. Och nu har jag inte kräkts regelbundet sedan den 16 mars. Ta i trä!


Jag har använt mig av ett stödbälte till och från och det har hjälpt en hel del.


Men det har inte gått riktigt som en dans sedan dess i alla fall. Mer trötthet, hård mage, lös mage, diarré, fler leverfläckar, en släng av hemorrojder tror jag också det var, magont, humörsvängningar, uppluckrat bäcken, problem att hitta bäckenbotten, lite urininkontinens, flytningar, andfåddhet, tusen olika cravings eller ingen matlust alls, huvudvärk, svårigheter att sova, toaspring, stelhet i kroppen och säkert fler saker som jag glömt.


Att bara få ordning på vilka mediciner som jag skulle äta tog tid. Först var det bara tal om järntabletter, sedan las folsyra till. Men så skulle jag också äta linfröolja. B12-vitaminer fick jag utskrivet på recept utan att det ens kollats upp om jag hade någon brist.

Mitt första järnvärde låg, utan något tillskott, på 136 eller 137. Men vid senaste provtagningen i förra veckan hade det sjunkit till 114. Lågt, men inte katastrofalt lågt sa barnmorskan och jag lovade att bli duktigare på att äta järntabletterna när jag blivit bättre i magen.


Det har också blivit en till tur till KSS. Jag fick feber, inte mycket över 38 grader (38,2...) men när jag kräktes också och värken under revbenen pågått i tre dagar ringde jag till Förlossningen och de ville att jag skulle komma in. Och de hade nog helst sett att jag stannat över natt för observation men jag ville hem. Sänkan låg på 32 och de hittade äggvita i urinen, men väldigt lite och odlingen som skickades iväg tydde inte på någon urinvägsinfektion. Så var värk och feber kom ifrån är fortfarande ett mysterium. Men efter några dagar blev jag bättre. Kanske är det här i det stora hela en "normal" graviditet men det är inte så lätt att se det när man är mitt uppe i allt, eller nere i toastolen...


Och det är knappt att jag vågar skriva det, men just nu mår jag faktiskt ganska bra om man bortser från att den här värmen är en riktig plåga. Så det är väl bara att njuta så länge som det varar.

Mitt största bekymmer just nu är väl att jag har svårt att hitta mina fötter... ;) /Jenny

 

Nu börjar det bli svårt att se fossingarna...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 maj 2012 22:09

Den här värmen som kommit har jag inte alls hunnit anpassa mig till än. Jag blir varm för minsta lilla och önskar nästan att jag också hade ett kyltäcke. Nalle trivs jättebra i sitt och skillnaden är stor. Men när han har det på blir han sval och pigg medan jag förblir varm och matt...

Och väl hemma blötte jag upp en av hans mirakelhanddukar och la runt huvudet på honom och det verkade han tycka var riktigt skönt för han somnade nästan... Men han såg ut som en blandning mellan en påskkärring och ET! /Jenny

Påskkärring, ET eller Nalle - bestäm själv!

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se