jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 26 maj 2012

Hem ljuva hem

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 maj 2012 12:15

Solnedgång i Stockholms skärgård.


Om någon tycker att det varit extra tyst från mig här på bloggen på sistone, stämmer det väldigt väl. Jag har nämligen varit bortrest en vecka med jobbet till Stockholms skärgård och gått en utbildning i högfartsnavigation.
Jag har bara åkt färja i denna skärgård förut, och hade dålig koll på att den är så stor. Den är faktiskt en av världens största och mest komplicerade, med ca 35000 större eller mindre öar och skär, väldigt oregelbundet utspridda i vattnet. Därför var det en väldig utmaning för en landkrabba som jag att i hög fart lära mig köra båt på ett säkert sätt bland förrädiska undervattensstenar, bränningar, sjömärken och söndagsseglare.
Det gick trots allt ganska bra ändå, jag klarade mig helskinnad och båten fick inte ens en skråma. Vädret var hur soligt och varmt som helst, med vackra solnedgångar, sjöfågelkolonier, spännande och intressanta platser, men också hårt slit, mycket planering, stress, långa dagar och sena kvällar.
Därför var det skönt att äntligen få komma hem igen och träffa mina favoritälsklingar, som jag saknat jättemycket. Och jag tror att Nalle hade saknat mig också, även om han nog tyckte att det var väldigt skönt att få rå om matte helt själv och vara den nye alfahannen i flocken...

Nalle verkade känna igen den gamla flockmedlemmen...


Jag hann ju förresten fylla 35 år när jag var borta, och jag vill nu lite försenat passa på att tacka er allihop för alla gratulationer. De värmde i försommarhettan! Hoppas att ni haft en trevlig vecka och att ni får en fortsatt trevlig helg. Själv ska jag fortsätta umgås med underbar fru och nybadad hund. Hem, ljuva hem! /Jon

 
 
Ingen bild

skrivmoster

28 maj 2012 06:21

Det låter som du hade en spännande vecka i huvudstaden! Men inget är ju som hemma och att få vara tillsammans med de man älskar mest av allt!
Just nu är vi borta, tillsammans med de som vi älskar mest!

Jag grattade "i blindo" när Jenny skrev om födelsedag. Jag tyckte att du redan hade firat ... men det var ju i förväg! Hoppas att ni fick fira än en gång tillsammans och att du inte känner dig för tyngd av det nya året som lagts på dig! :))

Ha det så gott och njut av sommaren - för den är så kort även om den känns lång för vissa ...

Kramar från oss!

Jenny och Jon Sjöberg

28 maj 2012 20:07

Visst var det en annorlunda och intressant vecka, och jag fick ju faktiskt betalt för att göra saker som andra betalar dyra pengar för, så jag ska väl inte klaga.

Men nog var det ändå skönt att få komma hem, träffa mina älsklingsfavoriter och sova i min egen säng (även om den just nu till 95 % "ägs" av den av oss som är mest gravid...).

Jag känner mig inte tyngd av att bli ett år äldre. Däremot är jag lite nedtyngd av alla extra "skengravidkilon", men dem räknar jag kallt med att simma bort med Nalle - nu har jag ju en våtdräkt!

Så nu kan sommaren och badvattnet vara som svenska somrar och badvatten är som mest. Det vill säga, inte överdrivet varma. Och det är en tradition som jag tror Jenny kommer att uppskatta just denna sommar... ;)

Ni får också passa på att njuta extra mycket av sommaren, nu när ni kan tillbringa den med nära och kära. Kramar! /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards