jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2012 08:00

En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.
Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul...

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procents chans att överleva.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2012 21:33

Häromdagen köpte jag ett par meter tyg för framtida pyssel och idag kom framtiden. Jag försökte mig på att sy mössor och det gick väl ganska bra för att vara första gången. Det luriga är att få till rätt storlek och det får jag kämpa vidare med, för resten var inte så svår. Men overlocksöm hittade inte jag någon på min enkla symaskin från Rusta...

Den första molnmössan tror jag blev alldeles för liten. På den andra, mössan med svampar på hamnade svamparna visst uppochned och den tredje mössan som jag tänkte göra i vuxen storlek blev alldeles för stor... Men här finns tyg och vilja kvar för nya tag - kanske redan imorgon för jag låter grejerna stå kvar. /Jenny

 

Kvällens tillverkade små mössor...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2012 21:29

Någon har kommit tillbaka från semestern som jag fick agera någon slags researrangör till... Belöningen blev Kinderägg! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2012 11:00

Det blev ju sjukhusbesök och annat elände strax efter att vi testat en av Almondys nya moussetårtor (men det var inte tårtans fel...). Så här kommer resultatet av vårt smaktest nu istället.

Tårtorna finns i tre smaker: Sweet Strawberry White, Creamy Chocolate Truffle och Lovely Lemon Curd. Vi smakade, och åt upp hela den sistnämnda. Den var lent moussig inuti med en hårdare yta - och kan bli en perfekt tårta att bjuda på en varm sommardag.

Betyg: Jon ger den 3 av 5, Jenny 4 av 5.


Vi har också testat Hattings nya bullar med Daim inuti. Men dessa bullar imponerade inte alls något vidare. Då föredrar vi våra egna vanliga gamla bullar och det är inte alls troligt att vi kommer att köpa dessa igen.

Betyg: Jon ger dessa 2 av 5, Jenny 2 av 5.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 maj 2012 09:27

Bäst
Att gravidlivet återigen är lite lättare. Eller?


Sämst
Alla dessa provtagningar...


Citat
"Man kan tycka att en som snart fyller 25 borde ha lärt sig att äta ordentligt."
Jon, snart 35, med gröt spilld över hela köksbordet... och lite till.


Godast
Danskt rågbröd. Enligt vissa.


Roligast
Att babyns och Jennys kurva såg bra ut hos barnmorskan.


Tråkigast
Time apart.


Bästa köp
Jons nya skor. Äntligen slängdes de gamla...


Låt
James Blunt - Goodbye my lover


Veckans ord
Lins: En lins är inom optiken en transparent kropp som bryter ljus kring en axel. Man skiljer framför allt mellan konvexa linser – samlingslinser, och konkava linser – spridningslinser.


Film
Sherlock Holmes-filmerna.


Favoritgott
Glass!


Vill...
... att allt ska gå bra och fort den kommande veckan.


Surt värre!
Att vi missar så mycket tillsammans när Jon är borta just den här veckan.


Dummast
Att Förlossningen inte får skylta till Förlossningen från vägen.


Veckans bild


Förväntningar på nästa vecka
Att den ska gå fort så att det snart blir helg, båtutbildning, föräldraträff, 35-årsdag - ja, det var nog allt.


Helgplan
Få hem Jon och kanske en vända till DollarStore som premiäröppnar på fredag.


Övrigt

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2012 18:45

För ett tag sedan köpte vi ett kyltäcke från Hurtta till Nalle och idag fick vi chansen att inviga det. Men vi tyckte att vi fick en del konstiga blickar från de som såg oss: "Täcke på hunden - NU!?" Fast det här är ju inget regn- eller värmetäcke men det kanske är nytt för många... Så tro inte att vi plågar honom mer i värmen, vi försöker bara göra den så uthärdlig som möjligt för en vovve med mer päls än vad någon trodde var möjligt.

Genom att först dränka täcket i kallt vatten och ta på det fungerar det kylande när vattnet avdunstar. Solen värmde gott idag och vi lät Nalle busa med täcket på. Och vi tyckte att vi märkte skillnad. Han orkade mer och kändes betydligt svalare än vad han skulle ha gjort med sin svarta rygg mot solen. Det känns som om det här kyltäcket kommer att komma till användning en hel del i sommar.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 maj 2012 14:01

... Expressen platt mage - resultat på två veckor!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2012 18:15


Vi köpte med ett par baguetter från Skövde och for iväg till Silverfallet och de fina omgivningarna för en liten picknick. Det här är ett mycket populärt utflyktsmål. Vattenfallet är allt som allt 60 meter brant, och brant är det även här och var på sina ställen för besökarna. Det är inte det lättaste att ta sig fram... speciellt inte med en förflyttad tyngdpunkt och med en viss framtunghet. Men det är väldigt vackert och nu grönskar det fantastiskt tjusigt!

Nalle trivdes jättebra vid fallen och tidigare under Jons linsundersökning så gick jag och Nalle omkring i centrum. En 50-minuters stadspromenad gjorde honom gott! Vi gick i parken, vi gick in i Resecentrum, var på torget, satt på en bänk och tittade på människor och trafik... Han är helt utslagen nu, stackarn!

Här kommer några bilder från vattenfallen, som nu är extrautrustade med konstverk här och var. Om ni vill se bilderna större så är det bara att klicka på dem. /Jenny 

 

 

  

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se