jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under maj 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2012 18:45

I hemmets lugn deltog i rivningskampanjen hos Clas Ohlson men hittade inget att köpa för sin rabattkod och var snäll att erbjuda oss den. Och här fanns det inga problem med att hitta något. ;) Det blev en dubbelfotoram med plats för foto och för ett leravtryck. Perfekt när babyn kommer!

Tack till I hemmets lugn för den här fina fotoramen!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2012 18:30

Huvudsaken är ju förstås att det är en bebis i magen men ända sedan det positiva graviditetstestet har vi varit förbryllade över vilken vecka vi är i egentligen. Trodde att ultraljudet skulle faställa exakt men vi får inte ihop det heller.


Utgår vi ifrån första dagen i senaste menstrautionen ser det ut så här. Och det här stämmer inte alls för menscykeln är mer oregelbunden än standard 28 dagar. Då skulle vi ha bebis ungefär en månad tidigare.

BF 31 juli 2012.


Utgår vi ifrån det beräknade förlossningsdatumet som vi fick på ultraljudet (vilket vi också till stor del ändå gör) så ser det ut så här. Men även där sa barnmorskan att det kunde diffa på några dagar.

BF 25 augusti 2012.


Men här får vi inte ihop det med vårt sexliv heller för då skulle barnet blivit till den 4 december. Ägglossningstesten visade positiva resultat den 27, 28 och 29 november. Och kunde indikera på att ägg skulle släppas inom 24-48 timmar efteråt. Om vi då utgår ifrån sista möjliga dagen, även om det verkar lite långsökt, skulle det bli den 1 december. Fast det datumet för befruktning stämmer bättre med den 29 november enligt testen. Då ser det ut så här.

BF 22 augusti 2012.


Med den 29 november som datum för då ägg och spermie skulle ha träffats får vi ännu ett datum.

BF 20 augusti 2012.


Och som om det inte vore nog med det, uppfattade vi att vi skulle på nästa besök hos barnmorskan i vecka 25. Alltså nu enligt i alla fall två, tre uträkningar. Men vi blev inbokade i nästa vecka för när hon räknade nämnde hon något om att vecka 25 börjar på söndag. Fast hon kanske räknar att man ska dit när 25 veckor gått...?

Någon gång kommer ju babyn att komma ut och det ska förstås bli spännande när. För vem vill inte ha gigantisk gravidmage länge under den heta sommaren? Men jag vill ju inte riskera att bli överburen för det kan vara farligt. 

Jon gissar på den 25 augusti medan jag tror på den 21:a (Jons namnsdag), men säkert kommer jag att gå (långt...) över tiden. Tror jag läst att bara 2% av bebisarna levereras på utsatt dag.

Vid nästa besök på MVC ska vi i alla fall ta upp det här. Har era bf:ar stämt...? /Jenny  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2012 13:22

Gör ett besök hos Pimp your baby.se för att hitta häftiga napphållare med alla möjliga spännande mönster som Angry Birds, Hello Kitty, djurmönster, texter - ja, nästan precis allt möjligt! 

I webbshoppen finns också barnkläder, nappar, inredning och annat fint. Napphållarna som säljs är handsydda och clipsen är blyfria och siliconringen är tillverkad i miljövänlig plast. Frakten är dessutom fri i hela Norden!

Snutten och skojiga napphållaren Flamingo från Pimp your baby.


Idag fick jag hem det här fina vinstpaketet med en napphållare med flamingos på. I paketet låg dessutom en liten överraskning: Snutten, en filt i härlig bomull som kanske kommer att bli en favorit så småningom när babyn kommer. Den verkar gå att använda till det mesta. Tack så jättemycket! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2012 08:00

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.
Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.
Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett stetoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.
Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2012 22:15

... har väl undgått få. Först trodde polisen på den 38-årige mannen, sedan tog de tillbaka det och nu efter läkares utlåtande backar de igen och beklagar om de fått mannen att verka icke trovärdig. Vi har svårt att tro att det är en björn som gått till attack för såren verkar så ytliga, men vad vet vi. Vi kan ju som så många andra bara spekulera, och det görs det friskt på Aftonbladets hemsida. Och några kommentarer är faktiskt ganska roande...

 

  

  

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2012 19:45

Ett hav av vitsippor vid Vättern.


Det här har varit en otroligt innehållsrik helg! Den började i fredags när vi visade upp gravidmagen på pizzerian och avslutades med en nykterhetskontroll utanför Hjo. ;) Mycket har vi redan skrivit om här på bloggen, som det underhållande kosläppet i Brevik på lördagen men efter det gjorde vi vår debut som besökare på en bakluckeloppis.

På campingen vid Vättersvallen hade säljare ställt upp sina bagageluckor, men vi gjorde inget fynd. Nalle hade väl roligast där som fick dra runt i sanden vid Vätterns kant. Sedan hann vi med ett besök på Hem & Hobby i Hjo där vi bland annat hittade tallriksunderlägg med plats för fyra fotografier.

En hel del hockey har det också blivit förstås. Kul att se Zäta och gänget lira! Efter turen till Hjo for vi hem för att ta itu med den betydligt tråkigare tvätten - ÅTTA maskiner blev det. Vi tvättade bland annat upp lite vinterkläder för nu får det var slut på kyleländet. På kvällen såg vi också en skymt av superfullmånen.

Idag kikade vi på alla de hurtiga milavandrarna som gav oss lite dåligt samvete när de raskt gick förbi utanför fönstret... Men vi tog också en och annan promenad, fast inte lika lång och nu är det ju inte längden som räknas. Eller hur det nu var.

 

Underbart vackra Stadsparken i Hjo!


Efter lunch tog vi tag i ett annat trist uppskjutet projekt, nämligen bilstäd. Det tar ju inte så lång tid men det är inte det roligaste man kan göra men nu är det gjort! Och vad passade väl då bättre än att ta en tur i en nystädad bil? Lite lagom spontana som bara vi kan vara hamnade vi i Hjo igen. Vi luftade Nalle i den underbara Stadsparken som är härligt grönskande nu.

  

Mysiga Moster Elins - glassparadiset i Hjo hamn.


Efter det blev det vår premiär på Moster Elins glassrestaurang - glass i massor och milkshake till det i hamnområdet. Där var aktiviteten i full gång, glass skulle ätas och båtar skulle blötläggas. Det här var med största sannolikhet inte sista glassbesöket. Mums, mums!

Smak av sommar!


På hemvägen började en lastbilschaufför att blinka hejvilt med alla sina lampor mot oss och kastade sig fram i rutan och gjorde tecknet för sax i Sten, sax och påse. Vi undrade om han var full...

 

En positivt negativ nykterhetskontroll.


Och det var inte långt ifrån, även om han uppenbarligen inte var det, för det visade sig betyda att polisen utförde nykterhetskontroll lite längre fram. Nalle skällde ut polisen och Jon blåste - negativt givetvis och vi kunde fortsätta hemåt till Landet runt. Ja, vi ser på Landet runt för det är faktiskt mycket roligare än man tror. Och nu blir det Mästarnas mästare och något gott att äta till det. Och vi undrar var de extra kilona kommer ifrån... Hahahaha! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2012 19:13

Åtta människor och två hundar på en och samma gång - en ovanlig syn.


På förmiddagen arrangerade Fagersanna IF en 1-milavandring och den var delvis dragen precis utanför vårt fönster. Och vi kan ärligt säga att så många människor har vi aldrig sett komma förbi! Det var frågan om en massin-"vandring" och i ett och samma synfält kunde vi se en drös med människor - här i lilla Fagersanna!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2012 11:30

För ett tag sedan försvann Jennys ena Hello Kitty-socka när vi hade tvättat. Vi letade, och letade, och letade. I tvättstugan och i lägenheten, samt varenda meter mellan dessa ställen. Men ingenstans fanns den lilla sockan. Jag var givetvis övertygad om att underklädesgnomerna hade tagit den.

Underklädesgnomer, för er som kanske inte vet, är små tomtar som lever i tvättstugor och som tar underkläder och ofta också en och annan strumpa för intet ont anande, tvättande, hederligt folk.

Men igår när vi tvättade, hittade Jenny plötsligt sin förlorade Hello Kitty-socka! Den låg i torktumlaren, och vi blev båda väldigt förvånade. Hade underklädesgnomerna gått och blivit snälla, och valt att lämna tillbaka sitt stöldgods? Men Jenny, skeptikern i detta förhållande, var såklart snabb med att rikta anklagelserna mot ett annat håll, nämligen min McKinley-skaljacka och att sockan skulle ha hamnat mellan inner- och ytterjackan. Bara för att den råkade vara med i tvätten då sockan försvann, och hade precis legat i torktumlaren när sockan hittades igen... Protest, herr domare! Det hela måste vara en slump.


Om det skulle vara så som Jenny tror, vilket jag betvivlar, skulle jag alltså ha gått omkring med en socka i min jacka i jag vet inte hur länge. Till jobbet, till Falkenberg och Ullared, ja överallt! Den där sockan har i så fall verkligen fått se världen. Fast jag tror ju fortfarande stenhårt på gnomerna... /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se