jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 10 april 2024

Igår var vädret härligt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 10 april 05:30

... och verkligen inbjudande till rörelse så först blev det en cykeltur till Lill-Ica för att hämta ut våra beställda doftljus. Nu hoppas vi att det kommer att lukta underbart gott av vanilj här. Sedan cyklade vi hem, men bara för att äta för efter det togs nästa cykeltur mot Mini-Zoo.

Först stannade vi dock till vid den lilla cykelbanan och Lin som cyklat båda turerna själv cyklade här och Sia fick hoppa ur cykelkärran och ta springcykeln som vi hade med. De körde runt några varv innan vi fortsatte mot Mini-Zoo.



Ett besök som blev lite av ett studiebesök då jag innan skrivit ut häften som jag gjort själv till Lin och Sia med korta faktatexter om djur som gris, får, undulat, kanin m.fl Vi gick igenom häftena och pratade om innehållet, men på varje sida fanns också en tom ruta som de själva skulle få måla i med bilder på djuren efter besöket. Jag hittade också en bra faktatext om hönor så det djuret fick lite extra fokus. 




Att mata kaninerna är alltid uppskattat men tyvärr fanns det inte så många maskosblad och kaninerna som väl var ute var inte så hungriga. Men vi fick däremot titta på när en av skötarna matade grisarna med babytomater. Tomaterna kastades ut i hägnet och grisarna aktiverades och matades på samma gång.

Ibland händer det att barnen får glass där också som en fin paus, men först stod det att kiosken var stängd. Dock var trevlig personal på plats och såg oss och öppnade så jag kunde köpa glass till Lin och Sia ändå. Härlig glasstund i solen innan vi trampade hemåt för att invänta skolbarnen.

Då förberedde vi för ett mellanmål lite i förskott för det är egentligen idag som Bulle med bulle firas, men vi uppmärksammade alltså den dagen redan igår. Bulle med bulle, eller fralla med en instoppad chokladboll, är ett mellis från nordvästra Skåne och nu har vi också testat detta. Barnen åt oväntat mycket även om det blev lite mastigt så en del bröd lämnades.



Men den aktiva dagen var inte slut där för biblioteket mejlade om att både Lin och Sia vunnit i tipspromenaden om Pippi som var där på påsklovet. Den skeppet trodde vi hade gått för länge sen, så det var oväntat kul och jag cyklade fort dit med tjejerna så de kunde få ut sina bokvinster.

Sedan var det simskoleomstart för Lin, Loe skulle till Tro, kropp och kärlek, maten och tvätten tog inte hand om sig själva den här gången heller och så vidare... /Jenny

Allmänt · Lin · Sia
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 29 april 05:45


  Ian går ju i femman och gjorde därför sin första arbetsplatspraktik, den här gången på mitt jobb i Karlsborg. Det blev en längre fredag än vad han är van vid, då han var med mig hela dagen. Han fick hjälpa mig med mina vanligaste arbetsuppgift...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 28 april 19:15


    Alla utom Jenny och Sia gillade den här sommarchipsnyheten från OLW. Barnen som inte äter riktig pesto tyckte oväntat att chipsen var goda. Det kanske inte var den godaste sorten de ätit, men de åt upp! ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 27 april 14:45


Nu har barnen testat 10 stycken av årets glassnyheter! Och vi har ett resultat!         Se filmen från glasstestet:   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 27 april 09:00


Dagarna med Lin och Sia är ombytliga och häromdagen blev uppgiften att montera och dekorera en tårta. Dessutom testade vi att få den att se ut som en fjäril och det var inte alls knepigt. Vi delade de färdiga tårtbottnarna på mitten och bara vände de...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 26 april 09:00


Vi tror att den här lekplatsen invigdes någon gång i vintras och vi har pratat om att att besöka den, men det är ju inte så kul att besöka en snöig lekplats... I helgen blev det istället av för då passade det bra i och med att Ian och Isa var på Ky...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2024
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards