jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2013 20:44


Tänk om det ändå är så att han heter Arne. Hmm...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2013 20:00


Igår påbörjade vi jobbet med att lägga klickgolv i gästrummet i källaren. Ganska snart kunde vi konstatera tre saker som var mer eller mindre omöjliga för att arbetet skulle gå smidigt. 1. Ojämt underlag. Men nu fanns ingen tid, kraft, ork, energi, eller tid (!) till att gjuta om golvet. Lagt golv fick ligga, med i alla fall en irriterande skarv... 2. Våld. Näej, våld löser verkligen inga klickgolvsproblem. Det kanske känns bra, men teknik fungerar bättre. 3. En 1,5-åring. Nej! Nej! Nej! Och det är allt vi har att säga om det.Istället nattade vi 1,5-åringen, efter att vi ändå kämpat på ganska bra, och gjorde en välbehövd paus med favoritprogrammet På spåret och mat från favoritpizzerian Tibro Bar & Grill. Vi skickade förresten julkort till pizzerian och nu sitter kortet så fint i blomman i kassan. Hahaha! Det var en mycket skön stund och ännu bättre kändes det när jag först av alla fattade att det var Lasse Åberg som de sökt. Men Mölle?!?! Finns den orten/byn/samhället utmärkt på kartan ens?!

Det var motigt - MYCKET MOTIGT - att efter detta TV-mys återvända till källaren, men vi är ju under en viss tidspress. Vi höll på i ett par timmar innan vi insåg att vi faktiskt skulle behöva sova lite innan den redan nämnda 1,5-åringen vaknade.


Idag har vi hållit till i källaren större delen av dagen också. Men färdigt - nej, det blir det aldrig. Nu är golvet på plats och vi har burit in möbler i rummet. Självklart fick vi hjälp med monteringen av sängstommen, så vi garanterar inte det jobbet...Källaren är städad och saker är inknökade i förråd, det fattas lister, trösklar, bit av golv, elen hänger ju där den hänger, vi behöver fler möbler och så vidare. Sedan har vi ju hela utrymmet som är tänkt att bli TV-rum kvar att ta tag i, men nu lämnar vi källarjobbet för en liten tid. Sånär som på att två nattduksbord ska ner i källaren. När vi köpte ny säng räckte inte pengarna, tyckte vi, till nya så de fick vänta tills nu. Två vita, som alltså passar bättre, köptes på Jysk och våra gamla i ek ska ner och göra sängen i gästrummet sällskap. Men borden måste ju monteras först.

Fast dusch står väldigt högt på prioriteringslistan här också. Och det finns det tid för nu. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2013 16:17

Nästa projekt i källarrenoveringen är påbörjat...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2013 20:15

Mejl och sms ramlar in om de pågående reorna. Och visst blir man sugen. Särskilt när man ser alla billiga babykläder och saker. Jag skulle ju gärna vilja klicka hem en massa billiga plagg. Och ännu fler om vi hade vetat om det är en pojke eller flicka vi väntar. På vårt sjukhus har de sedan Ian ändrat, och nu berättar det vilket kön bebisen har. Om det går att se vill säga. Vi vill veta!

Någon reatur har det inte blivit. Jag blir ännu lättare illamående bland folk. Det blir för många intryck för sinnena. Men det ska väl gå över. Dock har det blivit några hemklickningar. Vi hade ett presentkort på Lekmer, sedan är det bebisar på gång att födas runtomkring oss, så det blev några presenter.

En riktig babyboom väntar nästa år. Vi vet om runt ett femtontal par som väntar smått, och säkert tillkommer fler som inte givit sig tillkänna än...

Jag hade ju lätt kunna plockat i ännu fler saker än bara bebisgåvorna i kundvagnen, men det känns som om vi måste besinna oss lite. Det är ju sååå långt kvar, och vi har ju lite andra utgifter att tackla först.Jon har i alla fall hittat en lite försenad julklapp från Clas Ohlson som är på väg häråt. En borrmaskin som förhoppningsvis kommer att fungera bättre än den han har. Bra pris nu! Han behöver bättre verktyg så som han nu sliter ut de han har, och som kanske inte var av någon vidare kvalité från början. Dessutom kan vi använda batterierna till grästrimmern i sommar. Vi planerar framåt. Jag slängde med bland annat några nya badhanddukar i beställningen, för det behövde vi ju ändå.

Men vi ska väl försöka komma iväg till Ullared under tidiga våren och kan få möjlighet att shoppa loss ordentligt där. /Jenny


Psst... Men har ni några superbra tips på något riktigt fyndigt får ni ju förstås gärna lämna en kommentar... ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2013 16:00


Vi föll för reklamen. Men ljuset är himla fint och det luktar precis lagom mycket och gott. Extra mysigt blir det förstås när ljuset börjar skifta i olika färger när man tänder det.


   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2013 11:45

Ja, den fysiska biten med spermier och ägg hoppas vi att ni har någorlunda koll på, annars får ni väl hyra en film eller nåt. (Fast när vi följde Musikhjälpen fick vi reda på att det ändå är skrämmande många tjejer och pojkar i världen som inte vet hur det fungerar. Jorå, vi skänkte en slant.) Det här inlägget ska handla om hur vi blev med barn den här gången.

Precis som med Ian använde vi oss av ägglossningstest. Med honom hade vi noll koll utan test när det var tid för befruktning, men efter förlossningen hände något med kroppen. Och hormonerna var väldigt tydliga med när det var lämpligt läge. Jon hade nog inget emot att känna sig så där åtrådd... Ägglossningstesten hade kanske inte varit nödvändiga i det här fallet över huvud taget - och faktiskt att de bara förvirrade oss.

Minns ni att jag fick en urinvägsinfektion som jag hörde av mig till Vårdcentralen om för det var så besvärligt? Fredagen den 11 var jag där och fick antibiotika och det utfördes även ett graviditetstest eftersom vi faktiskt försökt skaffa barn. Vi var ju dock ganska övertygade om att det inte skulle bli positivt men ifall. Det var också negativt.


 


Men nu till det lite mer märkliga. Onsdagen den 9 oktober hade mina hormoner börjat göra sig tillkänna - och ingen var plötsligt snyggare och sexigare än Jon, för att inte tala om tillgänglig. Ett ägglossningstest visade också att kroppen hade rätt. En stegring visades. Samma sak dagen därpå, men här började ju UVI:n att krångla med mig.

Vid tidigare tester har det inte räckt med att de båda strecken är lika starka, det ena måste vara starkare för att påvisa ägglossning hos mig. Det hann aldrig hända, för när jag började med antibiotikan var det som om allting plötsligt avtog.På fredagen var allt borta. Vi trodde att ägglossningen då kommit av sig, att den blivit "skrämd" av urinvägsinfektion och antibiotika. Vi är ju medvetna om att ägglossning kan utebli vissa månader, men vi fortsatte att testa ändå. För vid de tidigare gångerna hade stegringen pågått mycket längre än vad den gjorde nu, och så tyckte vi att de här strecken var för svaga. Men som tur var hade vi ju vidtagit vissa lustfyllda åtgärder ändå. Innan infektionen vill säga, för sedan var det verkligen inget som lockade.

Dagarna gick och då och då gjorde jag ett test bara för att. Egentligen gick jag ju mer och väntade på nästa menstruation så en ny nedräkning kunde börja. Att ägglossningstest kan visa på att mens är på gång hade vi också tagit reda på. Det här var det fjärde försöket efter att vi fått klartecken från sjukhuset att det var ok att skaffa barn trots att det inte gått så lång tid efter som det stod i förlossningsjournalen. Så när testen runt den 23 oktober började visa en stegring var vi inte helt säkra på om det var mens eller ägglossning. Bäst att ta det säkra före det osäkra. Men... nu var det ju så att dagen därpå skulle vi åka iväg till Sundsvall på släktträff. Himla olägligt! Men flera test visade samma sak. Något var på gång. Eller som vi inte trodde, eller vågade tro, hade redan hänt. För att sammanfatta det hela så kan vi väl säga att det inte bara var Ian som höll oss vakna där på hotellrummet...

Nu så här i efterhand var det ju "onödig sömnbrist". Testen fortsatte att vara säkra på sin sak och de blev positiva, positiva, positiva... Men jag fick aldrig min mens. Istället for vi hem och på eftermiddagen på söndagen gjorde jag ett graviditetstest istället. För de ska ju inte påvisa annat än just graviditet. Det blev ett svagt utslag, men vi vågade väl inte bli glada för det. Nu så här i efterhand ser det förstås ganska tydligt ut.Det här var inget sådant där testa-tidigt-test, så för att verkligen räta ut alla frågetecken begav vi oss ut på jakt efter ett sådant. Och känslan när även det visade positivt var otrolig. Vilken lycka! Ett nytt litet mirakel hade börjat växa i min mage.Det viktigaste är ju förstås att vi blivit med barn. Men den här gången, olikt med Ian, kan vi inte säga exakt på dagen när ägglossningen skedde. Men de där små rackarna kan ju överleva ett tag - och tydligen var en urinvägsinfektions-antibiotika-miljö inte så himla ogästvänlig ändå. Märkligt ändå att det den här gången bara räckte med en gång - och vi fattade det inte ens förrän långt senare. Nu finns det däremot mer tydliga tecken... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2013 15:27

Eller ja, det är ju röd dag, men livet fick återgå lite till det "normala" idag. Tomten var ändå upptagen på annat håll. Tillbaka till källarrenoveringen. Vi hoppas att gästrummet ska vara klart med några dagar till godo innan vi får besök, så det inte behövs hållas på in i det sista. Det ska ju städas och möbleras också. Med mera...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2013 19:45

Men innan hann vi med en del annat. För ovanlighetens skull for vi till Skövde på förmiddagen och åkte till Arena-badet. Lillebror Johan hängde också på. Det här var premiären på upplevelsebadet för oss och just därför tänkte vi att vi skulle passa på idag. För vi trodde inte att det skulle vara så mycket folk - och det var det inte heller. Jon roade sig som ett barn och åkte den ena rutschkanan efter den andra medan vi andra helst låg i de varma barnbassängerna med Ian. Tyvärr råder fotoförbud på platsen så därifrån blev det inga bilder.Efter ett par timmars bad vände vi hemåt och grabbarna drog igång grillen och invigde den. Inte heller vad gemene man sysselsatte sig med när det kom till matplanerna idag kanske. Men så gjorde vi!Och bortser man sedan från att vi till efterrätt mumsade på en massa god Ben & Jerry-glass så föll vi väl sedan in i det mer traditionella julfirar-ledet.

Vi hamnade framför teven lagom till tre-slaget för att bevittna duktiga Petra Mede hälsa oss välkomna och helt sedenligt antända ljuset. Sen Kalle och hans vänner!Sedan började det klampa och väsnas i trappen till källaren - och upp kommer självaste Tomten. Och det var ju roligt att det kom något gott ur den där källaren för en gångs skull, för nu för tiden har det ju mest rört sig om stressmoment med renoveringen där...Ian var lite skeptisk till den här skäggige gubben och inte hjälpte det att han började dela ut en massa paket ur säcken heller.Nalle däremot kunde knappt bärga sig och var redo att öppna varenda julklapp om det skulle behövas. Nu fick han dock nöja sig med sina egna.Efter lite tveksamheter började Ian hjälpa till med att öppna klapparna, men egentligen hade det nog räckt med bara en. För när han fick se att han fått en alldeles egen sopborste med skyffel var lyckan total och han kastade sig mot presenten med vild glädje i ögonen! Vi anade att den klappen skulle bli uppskattad för han har visat ett stort intresse för sopborstar innan. Och det stämde.Nu fick han ju några andra presenter med, och så småningom kommer han kanske att upptäcka dem också. Men så vitt vi vet håller han fortfarande på med sin sopborste och sopar - och han är sååå lycklig.


Ian · Nalle

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se