jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 december 2013 21:00

Källarrenovering.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2013 19:30

Igår höll Ian på och viftade så glatt med sin snöskyffel. Men då var det grönt på marken. Kanhända att Ian viftade hit snön för inatt kom den. Och tyvärr inte bara inte den utan även Sven. Det hade helt klart räckt med ett fint litet puderlager och inte det här kaoset som ovädret skapade.


 


Hade man bara sluppit gå ut hade det väl kanske inte varit så farligt. För det kom verkligen en hel del snö och det blåste något otroligt. På Jons jobb var det Lundadagen idag, något slag för alldeles för länge sedan, långt bort skulle uppmärksammas med fackeltåg och annat.

Och på grund av detta började han tidigare än vanligt. Jon var ute med Nalle innan han for, men Nalle har något krångel med magen just nu och ville snart ut igen. Klockan halv sex!

Då hade Ian redan vaknat och var överflyttad till vår säng. Och där kunde jag ju knappast lämna honom för huxflux får han ju för sig att krypa över kanten. Så jag fick väcka honom, bädda in oss i filtar och ta oss ut på altanen för att släppa ut Nalle. Skönt med instängslad trädgård nu i alla fall.

Nalle sprang ut och jag vet inte riktigt vad han gjorde men kom tillbaka efter ett  tag, och som tur var räckte det med det utsläppet och vi kunde sova vidare lite till.

Framåt förmiddagen behövde vi dock ut igen, men snön hade lagt sig i drivor här och var och för att komma ut med barnvagnen behövde jag skotta. Inte det lättaste med Ian som inte alls hade roligt. Att bara få på honom overallen och alla vinterkläder var ju en utmaning. Försökte roa Ian med en tur på snowracern. Och det var ju roligt tills han trillade av... med huvudet rakt ner i snön.Jag kämpade mig fram så jag kunde hämta in tidningen, men sen sket jag i det hela och tog med mitt gäng och gick in istället. Sedan var det lite annan skit som inträffade också, men det tar vi en annan gång. För att fördriva lite tid under resten av förmiddagen roade jag mig med att skriva en lista på sådant som Jon skulle få ta tag i när han kom hem... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 december 2013 18:30

 

En slinga med fallande ljus sitter nu vid vårt entrétak. Det är jättefint!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2013 17:30


På förmiddagen var det avslutning för barn- och sånggruppen i församlingssalen. Först lek som vanligt, sedan samling i kyrkan och där fick alla barnen en liten julklapp. Efter det julpyssel, men det är ju inte Ian intresserad av så för honom blev det mer lek innan avslutningsfikan. Det har varit roligt - och väldigt nära för oss - att gå till kyrkan och vi återkommer nästa säsong. Och eftersom det var julavslutning var barnen uppklädda. Ian hade sin nissedräkt på sig och kompisen Theméa var också uppklädd. De var så söta tillsammans att man smälte! Gullungarna. /Jenny


  

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2013 17:15

Vi gillar ju tävlingar - och älskar att vinna som kanske är bekant. Och just december är en stor tävlingsmånad. Då är det många personer och företag som arrangerar julkalendrar med fantastiska vinster. I år har det inte blivit så mycket tävlat, men lite tid har jag försökt lägga ned. När det kommer till julkalendrarna är utdelningen ganska usel enligt vår tidigare statistik. Men trots sparsamt tävlande har det blivit ett par vinster. Ett presentkort från Triaba på 100 kr och från Härliga Hund låg det idag i lådan en leksak och godis till Nalle. Det får bli ännu en av hans julklappar. Och jag hoppas på fler saker att stoppa i säcken. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 december 2013 20:45


Vi var bland de lyckligt tursamma som fick hem Loppi Blogbag för 1-åringar. Och testpersonen Ian fick självklart ställa upp på att hjälpa till med utvärderingen. I bagen fanns Duplo, majssnacks, fruktdryck, klämmis, vitaminer och en pixibok. Jättefint innehåll och så här tycker vi:


LEGO Duplo: Duplo, och LEGO, är fantastiska leksaker som är så bra på många sätt för barn och deras utveckling. Ian har några bitar sedan tidigare och blev förtjust i sina nya djurkompisar.


  


COOPS ekologiska majssnacks: Vi vuxna tycker ju inte att de här snacksen smakar något, och påminner mest om emballage. Men nu är de ju riktade till barn och Ian var inte sen att stoppa handen i påsen och mumsa på snacksen.COOPS ekologiska fruktdryck: När den här drycken erbjöds försvann halva superfort. Mer orkade nog inte Ian så där på direkten. Vi smakade aldrig själva utan litade helt på Ians omdöme.COOPS praktiska Klämmis: Dessa förpackningar gillar vi massor. De är ju så himla smidiga att ta fram och ge. Ibland hemma som lite gott mums för Ian att sitta med själv, men på resor är de ju guld värda. Går att äta i vagnen och bilen som tidsfördriv eller som litet mellanmål. Ian äter inte gärna "ren" frukt men när den serveras så här går det bra. Klämmisen från COOP smaskade Ian gott på!KidsZoo från Acrilex: Det enda som inte passade herrn i den här bagen var vitaminerna. Vi tyckte att det var lite stora så vi delade en av vitaminerna och de försvann in i Ians mun men kom ut lika snabbt igen. Vi har testat några gånger, men icke sa nicke. Jon gillade dem däremot - "smakar godis". Vi får väl testa ge honom dem vid senare tillfälle iställetFolksams praktiska barnkit: Den här gåvan i bagen är bra att ha till hands, men vi hoppas verkligen att innehållet aldrig behöver komma till användning. Kitet var proppfullt med olika sorters plåster för bland annat brännskador och skavsår. Bland innehållet fanns också brännskadegel, torkare och solskyddskräm. Alltsammans i en mycket smidig förpackning som är lätt att ta med.


  


Pixibok från Bonnier Carlsen: Att bläddra själv i boken är inte aktuellt än då Ian lätt skulle riva sönderna sidorna. Håller oss till kartongsidor ett tag till... Men att sitta i knät och läsa boken med pappa går ju bra. PIxiboken var mycket underhållande och det lilla formatet gillar vi.Tack så mycket till Loppi för att vi fick chansen att ta del av denna blogbags fina innehåll!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 december 2013 20:30

Och vi som inte trodde att det kunde bli värre... Hahaha - där fick vi! Tidigare sov han ju i alla fall längre tid i sin egen säng men nu har det bara blivit i ett par timmar efter läggning. Vi är ju inte förtjusta i att ha honom i sängen för han krånglar så. Klänger, bökar, rivs, sparkas... och som pricken över i:et har han sedan en tid tillbaka lärt sig att vrida igång dimrarna på våra sänglampor. Så ovaken får man plötsligt en strålkastare i ögonen. Släng dig i väggen, Wake up light.

Någon gång vänder det väl igen.

Idag följde Nalle med Jon till jobbet. Skönt att slippa honom när det var så blött som det var på morgonen, även om det snart klarnade upp. Jag och Ian var bortbjudna på fotouppdrag hos Jenny och dottern Hilda. Hilda hade sett fram emot att Ian skulle komma, men han var ju lite större nu än vad han var sist. Men sitta i knät hos henne en stund gick bra i alla fall.

 


En mycket skojig eftermiddag där jag faktiskt slapp byta en bajsblöja själv. Jenny skötte det och inom kort blir det ännu fler för henne att byta. I början på februari är bebisen väntad. Spännande! Det blir nog lättare att sitta med den i knät än med en nästan 11 kilos Ian... /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 december 2013 16:30

Vi har länge märkt av Ian och hans starka vilja. Ibland är den nästan lite för orubblig och likaså minen när han sover... ;)

Ian

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se