jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 december 2013 19:02

Vi är supernöjda med att vi tog beslutet att köpa en spiskassett. Den gör verkligen stor skillnad mot när vi bara eldade i en öppen spis. Det blir fortare varmt, värmen håller i sig längre och dessutom går det åt mindre ved.

Idag har jag varit iväg och köpt 1,8 kubik med fin färdigkluven ved som jag staplat i förrådet. Nu har vi ved så vi kanske klarar oss hela vintern, beror ju förstås på i vilken omfattning vi eldar - och just nu eldar vi en hel del, både för värme och mys. /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 december 2013 15:30


Sedan tidigare har Ian en bok i samma serie och på julafton har han en till. Den han har heter Plask! Plask! och handlar om badsaker. Den här boken heter Tut! Tut!. Det speciella med de här böckerna är att de har flikar, men bara bakom en del av dem är det ljud. Ian är jätteförtjust i den boken av samma slag som han har, så den här blir nog uppskattad också. 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 december 2013 18:14

  


På sena eftermiddagen knallade vi fram till centrum i Tibro för att gå på skyltsöndag och få känna av ytterligare lite julstämning. Några marknadsstånd fanns på plats, olika programpunkter på scenen, lotterier, några djur att titta på, musik med mera - en ganska typisk skyltsöndag alltså. Dessutom avtäcktes den stora Tomten på torget. I år något kortare, men istället tjockare...


  


Och på tal om Tomte så hade ett av företagen drop in-fotografering med just självaste Tomten. Men för oss blev det fotografering utan Tomten, för Ian tyckte inte alls om Tomten. Någon som inte varit snäll kanske...? ;)Det gick lättare ifjol när Ian var mer behändig, bara att sätta honom i famnen på Tomten. Då såg bilden ut så här:Första luckorna i våra julkalendrar är öppnade, och första ljuset är också tänt denna advent. Nu börjar verkligen nedräkningen... Till att Jon imorgon ska köra en massa skräp till återvinningen och köpa hem byggmaterial alltså. ;) /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 december 2013 09:45

 


För ett år sedan döptes den här lille killen i den specialbeställda dopklänningen med Bambi på. Namnet, Ian Sigvard Anders Sjöberg, var ju klart sedan länge och registrerat hos Skatteverket, men för oss kändes det viktigt att även döpa honom i Svenska kyrkan.

"Dopet ger formellt medlemskap i Svenska kyrkan och ger tillträde till nattvarden samt rätten att vara fadder vid andras dop." Sedan om Ian av någon anledning inte vill vara medlem när han är äldre får han fatta det beslutet själv.

Men vi ser ju gärna att vi får vara med på det där otroligt vackra kyrkobröllopet där våra barnbarn är brudnäbb/näbb medan vi sitter där i kyrkan med tårar i ögonen och är alldeles, alldeles överlyckliga. Precis som på film!

Dopgudstjänster är så fina och särskilt Ians förstås. Vi fick en präst som vi tycker mycket om och sprang faktiskt på just honom igår när vi var och handlade. Han kom ihåg oss och vi nämnde att det var ett år sedan idag, då kom han till och med ihåg att det var vår bröllopsdag igår. Vilket minne! Vi har bara sett honom någon enstaka gång efter dopet, eftersom han fått en ny tjänst i en annan kommun.

Ians dop är ett fint minne och att han inte gjorde något större väsen av sig bidrog ju förstås till en lugn tillställning... ;)


Ian

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se