jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2013 09:42

... är öppnade för mamman kunde inte hålla sig, utan ville ge presenter till de små. Nalle fick öppna först och fick lite gott att tugga på. Ian fick en bok i samma serie som han redan har. Böcker med flikar och under vissa är det ljud. Men nu väntar vi till imorgon med resten. Eller...?


 

  


  God jul till er allesammans!  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 december 2013 12:19

Vi tror att det var kapten Blöja som gjorde det i matsalen med pastasleven. :)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2013 18:37


Det går sakta framåt med gästrummet. Idag fick jag i alla fall dörren där den ska vara, efter lite mätande, sågande, kilande, bankande, lite mer mätande... (lite svärande) och ännu lite mer bankande. Och så vidare... Men som synes är det en del kvar. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2013 19:43

Eftersom vi hade tid på MVC, och det ändå var sista dagen innan Jons julledighet, så var han ledig hela dagen. Men "lediga" var vi väl inte direkt. Från morgonen hade Jon hyrt ett släp och körde iväg skräpet från källaren till återvinningen. Sedan lite mellanmål innan vi begav oss till barnmorskan. Lite prat och blodtryck där, allt ok och jag hamnade i basprogrammet. Mer ovanlig var jag efteråt när det var dags för provtagning. Det är så svårt att hitta blod på mig, fick ju till exempel inte bli blodgivare, men ena armen går bättre än den andra så hon stasade och hade sig med den först - och träffade rätt. Tre rör och jag fick gå. Men bara för att bli stoppad i korridoren - det skulle ju vara ett rör till! Då hade den första armen redan svullnat upp så det fick bli i den "svåra" ändå och det gick det med. Men nu är jag öm i båda armarna. Hem och åt, och Ian somnade och vi fick rubba hans rutiner med att väcka honom. Vi skulle vidare till Skövde och han behövde ju äta innan. Första stoppet blev på Teknikmagasinet. Inte lätt att hitta parkering i julshoppingkaoset med släp... Jag hade kikat ut två presenter som jag tyckte skulle bli perfekta till min kompis som jag skulle besöka på sjukhuset. Tyvärr blev det ju krångel med den ena presenten och hon kunde aldrig få den. Jag fick tag i sista exet i affären och satte i batterierna i bilen, men fick aldrig igång den. Så senare for jag tillbaka med den och det visade sig också att den var trasig. Synd för det hade blivit så bra, nu blev det en grej och godis istället. Jon underhöll Ian och Nalle under tiden så vi fick lite tid att prata. Vidare till Jysk och som befarat innan så fick vi inte tag i varken tv-bänk eller soffbord. Men lite annat blev det som vi kunde fylla upp släpet med. Som två barnstolar till Ian och en borg, med mera.

Vi hade tänkt uträtta fler saker men allesammans var så himla trötta, så efter att Jon varit in på Cheapy for vi hem istället. Ian är nattad och nu ska vi äta lite gott, ta det lugnt och se på På spåret. Tack förresten för alla grattishälsningar när det kommer till den här graviditeten. Nu när ni vet ska ni få höra allt om mina spyor! ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2013 12:30


Den här nyheten är väl kanske inte så överraskande. Att vi vill ha fler barn har vi inte gjort någon större hemlighet av - och till sommaren, om allt går vägen, blir vi tvåbarnsföräldrar. Beräkningen är lite luddig men vi kör på barnmorskans och då har vi klarat tolv hela veckor och det känns ju så bra.

Vi var där på inskrivning idag, tidigare har det bara varit en muntlig hälsokontroll. Nu var vi där båda två. Det blir inte samma barnmorska som förra gången, men det känns bra det här också.

Tyvärr är det dock en del som följer graviditeten med Ian: illamående med kräkningar, oförmåga att dricka Coca-Cola. Det mesta smakar konstigt och eftersmaken är hemsk och många lukter bidrar till illamåendet. Ljusglimten är väl ändå att det inte har kräkts lika mycket som med Ian. Men kräks det gör det...

Väntetiden på att bli gravid med Ian var mycket längre än vad det tog den här gången. Gick oväntat fort för att vara oss, känns det som. Men till Ian hade vi ju hunnit samla på oss en massa saker och kläder, till den här tvåan har vi nästan ingenting nytt och i nuläget har h*n inte ens ett rum.

Nu är det ju långt kvar och det finns tid till allt det där, men det är mycket som tar tid också. Då hade vi ju inte redan ett barn att ta hand om och under hela graviditeten minus en vecka bodde vi i lägenhet då. Då gick det också att lägga sig nästan närsomhelst, för att vila och få sova större delen av nätterna - så är det inte nu.

Vi kommer säkert tvivla många gånger, och har redan gjort, på om vi kommer att klara det här, men massor med familjer har ju gjort det före oss, så varför skulle inte vi lyckas...?

Nu ska bara jul, nyår, alla hjärtans dag, påsk, skolavslutningar och midsommar passera - men sen så! En evighet kvar alltså. Och säkert går vi väl över tiden med två, tre veckor den här gången också.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2013 14:56

På förmiddagspromenaden hittade jag en liten flaskpost utmed kanten av ån Tidan. En söt liten flaska med en liten lapp. Tyvärr hade vatten trängt in i flaskan och meddelandet var oläsligt. Kanske var det bara något barn som ville dela med sig av en teckning? Men var det en släktinglös människa på jakt efter arvingar så vill vi bara hälsa att flaskan är hittad och här finns vi - redo att bli miljonärer. ;) /Jenny


  

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2013 04:30

... hämtade vi hem den här gamle galoschen från omplaceringshemmet!

Allra finaste Nallebjörnen. ♥


Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 december 2013 20:15

För några veckor sedan var vi till Jysk för vi hade hittat en TV-bänk som vi tyckte om, vit och med skåpsdörrar som man kan sätta barnspärrnar på för vår lille ligist. ;) Då fanns den inte inne. Inte heller soffbordet som vi tittat ut. Och inte heller barnstolarna.

Så vi vände hemåt tomhänta.

Istället gjorde vi en beställning på just TV-bänk, soffbord, barnstolar och nattduksbord (de hade bara ett när vi var där). I den här veckan väntades varorna komma, men någon tv-bänk blir det inte och inte heller något soffbord. TV-bänken får vi inget rakt svar på när den kan dyka upp. Och det är rörigt med soffbordet också. "Vi vet när vi plockar av pallen." Va?!?!

Vad det verkar så är det inte säkert att TV-bänken kommer dyka upp någon gång alls. Himla krångel! Det hade ju varit roligt med nya möbler nu till jul, men vi får väl hämta de som finns då. TV-möblerna var ju i och för sig tänkta till det andra ofärdiga rummet i källaren, men vi ville ju gärna fixa allt samtidigt. Vi hade tänkt köpa lite annat också som inte gick att reservera. Får väl se hur det blir med den saken...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se