jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under november 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2010 16:03

Förkyld. Säg det till en man, och du får mest troligt ett nickande och en medlidsam blick. Säg samma sak till en kvinna, och du får i bästa fall ett snett, klentroget leende, men antagligen får du bara ett hånskratt och måste utstå sedvanligt spott och spe. För alla vet ju att karlar inte klarar av den enklaste av snuvor utan att bli totalt däckade, medan vilken kvinna som helst kan ha elakartad influensa och dubbelsidig galopperande lunginflammation och samtidigt storstäda hela huset, bygga och måla en friggebod eller något annat ansträngande och dessutom hinna ta hand om sin sängliggande och självömkande simulant till man.

Varför är det så? Beror det på att vi är klenare byggda än kvinnor, har sämre immunförsvar, eller helt enkelt på att kvinnor har högre smärttröskel än vi?

Forskningen står svarslös, eller kanske snarare anslagslös. För ingen man vill väl egentligen att det ska finnas vetenskapliga bevis på att vi verkligen är det svagare könet...?

Den heliga treenigheten: halstabletter, näsdukar och naturläkemedel...

 

Jag är förkyld. [Paw rihk-titt!] Huvudet dunkar och känns uppumpat med cykelpump.    Näsan bränner, kroppen är stel som en gammal gubbes, jag har visst svalt en ovanligt stor, whiskydoppad rasp och öronen är igenpluggade av snor så nu hör jag ännu mindre av vad Jenny säger till mig...

Värst av allt är nätterna. Då vaknar jag av nån sorts plötslig sömnapné, väldigt obehagligt. Slänger mig skakande upp i sängen och kippar efter luft. Sen tar det en lång stund att somna om, och då händer det igen. Har inte sovit gott på många nätter nu.

Stackars Jenny. Jag är nog om möjligt ännu besvärligare, med mina nysningar, hostattacker och eskalerande snarkningar. En stor näsduksros till henne! Känner mig inte särskilt attraktiv just nu. Atjoo! Kan inte vara lätt att leva med en sån döende karlakarl...    /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2010 15:16

 

Igår började det snöa och det har fortsatt under hela dagen. Nu är det riktigt ljust och fint ute och Nalle älskar det! Fångade den här härliga bilden på honom när vi var ute och drog runt i snön... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2010 15:10

 

Här har det pågått juliga aktiviteter! Jag har slagit in några julklappar och skrivit alla julkorten - skönt att fått det gjort. Och snöat har det gjort hela dagen så det har känts riktigt juligt och vintrigt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2010 20:57

"Det doftar som sommar, trots att vintern är här, och det slår mig, oooo det är så gott att må gott igen..." En liten omgjord LeMarcare, men ni fattar.

En härligt doftande luftfräschare från Pluto!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2010 16:34

Detta är början på slutet...

 

Vi har varit på bio! Det händer minsann inte så ofta. Men idag bar det av till Skövde för att se den sjunde Harry Potter-filmen, Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Och eftersom filmen är så lång (två timmar och tjugosex minuter för att vara mer exakt), bullade vi upp med lite "nödproviant"...

Nu visade det sig att filmen var så spännande att vi knappt fick i oss något godis alls, annat än under reklamen före. Sällan har nästan 2 ½ timme passerat så fort! Okej, det var väl inte abrakadabra och hokus pokus hela tiden, men vi satt ändå som trollbundna. Att flera av våra favoritskådespelare var med, gjorde ju inte filmen sämre på något sätt. Alan Rickman givetvis, men även Bill Nighy, Rhys Ifans... ja, det blev en del "men, det är ju han!"-utbristningar.

Det har snart gått tio år sedan vi först bekantade oss med J.K Rowlings magiska värld, och det är uppenbart att filmerna blir allt mörkare med tiden. Varje film är speciell på något sätt. Utan att hunnit smälta denna helt ännu, skulle jag spontant säga att fotot var annorlunda. Filmskaparna har lyckats förmedla känslan av att vara utelämnad, isolerad och på flykt genom att välja karga, ogästvänliga platser att filma på, samt att ge filmen en gråkall ton.

Ändå finns både värmen och humorn kvar från tidigare filmer, även om humorn må vara lite svartare och värmens låga lite flämtande. Men det är bäddat för en spektakulär final i den sista filmen.

Sista filmen, ja... Det känns faktiskt lite vemodigt att den här långa sagan snart är slut. Men sånt är livet, även ett magiskt sådant. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2010 16:27

Nästa år bjuder på många intressanta filmpremiärer!

Vad sägs om: Little Fockers, Kung Fu Panda 2, Bilar 2, Mästerkatten (kissen från Shrek verkar få en egen film...), Pirates of the Carribean: On Stranger Tides, Mission Impossible 4, Jägarna 2, The Stig-Helmer-story, Transformers 3, Cowboys and Aliens och många, många fler. Verkar vara uppföljarnas år - spännande!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2010 16:24

     

Nalle följde med till stora staden Skövde och njöt av dofter, kikade på julbocken, hjälpte till att hålla hjärtana lysande och husse likaså.

I natt väntar säkert många trevliga drömmar för Nalle efter den här upplevelsen...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se