jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2010 18:27

Vi ska få provsmaka Arlas smaksatta vispgrädde!

Smartson har valt ut oss till testpiloter och här på bloggen ska vi berätta mer om grädden som smakar choklad och om grädden som smakar jordgubb.

Vi tycker att det låter jättespännande och har stora förhoppningar om att det kommer att smaka jättegott!
   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2010 15:58

Så var det åter dags för den traditionella julmarknaden i Hjo. För en gångs skull hade det fallit en del snö och med några minusgrader i luften kändes julstämningen mer påtaglig än någonsin.

 

Hjo är en vacker vinterstad också, särskilt när man julpyntat och gjort fint. I centrum och vid torget var det full aktivitet bland marknadsstånd och helgöppna affärer. Hjo luciakandidater åkte förbi med hästskjuts. Snart ska årets Lucia koras...

 

Bland allt det som erbjöds på marknaden, fastnade Jenny inte helt oväntat vid ett av godisstånden. Hemmagjord mintchoklad fick följa med oss hem till godisskålen.

  

I väntan på det stundande juldoppet fick man värma sig på bästa sätt i kylan. Jenny valde varm glögg och pepparkaka. Det värmde gôtt, men dricker man glögg för fort, bränner man lätt tungan... Benke hade inte riktigt klätt sig för ett vinterkallt Hjo, så han fick låna Jennys mössa. Stilig, eller hur?

På tal om stiligt gästades juldoppet i år av denna snygga superhjälte: I love Hjo-mannen! Tillsammans med ett gäng glada badare gjorde han storstilad entré på "playan".

  

För första gången i Hjo juldopps sjuåriga historia hade isen lagt sig vid Vättens strand och cirka trettio meter ut. Detta orsakade lite huvudbry för deltagarna, som virrade omkring på isen som yra höns, ända till I love Hjo-mannen använde sina super-foppatofflor och agerade isbrytare. Därefter plumsade den ena efter den andra genom isen och fick sig ett dopp i det bitande kalla vattnet.

Lite blodvite uppstod när någon halkade på den vassa isen, och någon skrapade sig när han gjorde ett dyk under ytan. Men alla som ställer upp på doppet vet ju att badandet sker på egen risk...

När julbadarna var nöjda ställde de gemensamt upp för fotografering framför den minst lika frusna publiken, innan det var dags att återvända till Guldkrokshallen för bastubad och ombyte.

Jenny fick en puss och en kram av den mystiske maskerade mannen, som sedan försvann för att aldrig mer synas till. Men vem vet? När hjobornas nöd är som störst, och de inte kan få hål på isen av någon anledning, kanske han dyker upp igen...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2010 15:48

Eftersom vi ändå var i Hjo idag passade vi på att kika in en sväng på Hem & Hobby. Vi köpte små julservetter, svarta ljushållare (andra sortering så de kostade 3 kr styck!), drama queen-key strap, whiteboardpennor, hjärtanljushållare...

Allt godis som vi också köpte fick tyvärr inte plats på bilden.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2010 15:46

Nalle slutar då aldrig att förvåna... Idag hittade vi en fästing på honom! Var han kan ha fått tag i den har vi ingen aning om. Det är ju snötäckt överallt ute...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2010 10:03

Snart ska vi fara iväg till Hjo och gå på julmarknaden där. Jon ska också delta i årets juldopp med sin fantastiskt påhittiga maskeradkostym... Den får bli hemlig i några timmar till. Kika in senare!

Men vem vill egentligen bada idag? Snö på marken, snö i luften och nästan nio minusgrader. Och i Hjo brukar det alltid vara kallare och blåsigare. Hur många grader det är i Vättern vågar vi inte ens tänka på...

2008 hängde Jennys lillebror Johan, Jons syster Eva och hennes pojkvän Ola med och badade. Så här såg de ut då:

Team Badkrukorna!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 17:54

     

Julgardinerna har ju suttit uppe i över en vecka hos oss och nu har även adventsljusstakarna kommit fram. Nu lyser det så fint i alla fönster!

På balkongen har vi en röd läcker ljusslinga och en vit har vi lindat runt granen. Riktigt mysigt nu!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 17:48

 

Den här käcka fågelmataren hämtade vi ut från Designtorget idag. En plastkula med en sugpropp som man fäster på fönsterrutan. Mataren har ett dräneringshål och är tillverkad av återvunnen plast. Sugproppen är svart och stor så att fåglarna ska se den och inte flyga in i mataren. Åtminstone står det så på Designtorgets hemsida. Om det stämmer återstår att se. Den kostar i alla fall 145 kr. Nu har vi fyllt den med ostbitar - bara att hoppas att fåglarna hittar dit!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2010 17:46

Hemma låg en tårtcheck på en valfri tårta från Almondy och en skojig kylskåpsmagnet och väntade på oss. Här ska firas!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards