jennyjon - vår vrå av världen

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 10 nov 09:30

I måndags var jag och Isa mer på ett besök på förskolan i ett par timmar. Då var det mest utelek.

I tisdags var jag (och Loe) med Isa från start med samling, men efter ett par timmar avvek vi för att återkomma vid hämtningsdags.

I onsdags var jag med under cirka 10 minuter på samlingen innan det var dags för filmvisning i matsalen. Isa var inte med på filmen men den var från hennes avdelning och det var intressant att se vad de gjort/gör med barnen.

När filmen var slut brydde jag mig inte om att säga hej då till Isa, utan vinkade bara i samförstånd åt en fröken. Jag räknade med att de skulle höra av sig om det var något. Hon hade blivit ledsen men bara för att hon krockat vid uteleken... med Ian. Men det var nog inte så farligt för det fick jag höra från en pedagog men varken Ian eller Isa nämnde det. Den här dagen började förskolestarten ta ut sin rätt, för väl hemma vid nedvarvningen så somnade hon... med surfplattan på huvudet. På torsdagen, fotograferingsdagen, lämnade jag av henne som tänkt framöver direkt till morgonsamlingen och gick därifrån. Hoppas att fotografen lyckades få bättre bilder än vad jag fick till...Men Ian som tappade en leksak på tån strax innan vi skulle gå och blev ledsen, mössor på försök till frisyrer varav en med wave-maker-lockar i fuktig miljö hjälpte nog inte... Att det varit en annorlunda vecka för Isa med mycket nytt märktes desto mer då det var dags för skridskoskolan på kvällen. Trött, gnällig tjej.
Jag har ju haft mobilen nära till hands hela tiden som hon varit på förskolan, men de har aldrig ringt och även torsdagen hade gått bra.
Vi har ju anat att hon varit redo för förskola, men den här inskolningen gick ju över förväntan. Jag har bara varit med henne i runt fyra timmar. Så det är inte utan att man undrar när bakslaget kommer. OM det nu gör det vill säga.
Men idag är det fredag och då är barnen förskolelediga och vi hoppas på en mysig helg så får det bli förskola som tänkt med 15-timmar var för Ian och Isa i nästa vecka. /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 9 nov 18:18

På MVC blev jag rekommenderad att vaccinera mig mot influensan då immunförsvaret inte är vad det borde vara. Och nu är det gjort. Det ger ju inte ett 100 %-igt skydd men känner ändå att det är bättre än inget. Ifall. Jon med sin astma ska vaccinera sig imorgon. Nu är vi sällan jättesjuka och hoppas att det fortsätter så. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 8 nov 17:00

Senast skrev jag ett grav-inlägg, inte så muntert kanske, så nu tänkte jag skriva ett grav(id)inlägg. För även om det tagit bra länge för mig att inse det, kommer jag om ett par månader - plus minus några dagar - att vara fyrbarnsfar! Och jag längtar. Såklart. Den lilla ängslan jag ändå har någonstans långt därinne, för man vill ju att allt ska gå bra, försvinner i all den glädje jag känner när jag tänker på att vi snart ska få träffa vår efterlängtade Lin. Hon bökar runt rejält i mammas mage nu och verkar nästan vilja komma ut redan. Men så ivrig får hon inte vara, det skulle ju sabba hela "vartannat år, varannan pojke, varannan flicka"-konceptet, hehehe...


Skämt åsido har jag svårt att förstå hur lyckligt lottade jag och Jenny är, för på lite mer än fem år har vi fått tre, snart fyra, fina barn som jag hoppas få följa genom livet. Att se dem växa upp, kunna ge alla kärlek, glädje och trygghet, hjälpa dem förstå världen och förhoppningsvis kunna lära dem en del om vad som är rätt och fel här i livet, har blivit det viktigaste för mig. Det har inte varit lätt alla gånger, och jag har ingen illusion om att det kommer att bli lättare med ett fjärde litet liv att ansvara för, men jag känner mig trots allt mer redo för ansvaret än någonsin.


Under dessa år, då vi gick från tvåsamhet (ja, tresamhet om man räknar med vår käre Nalle då) till att bilda familj, har jag fått omvärdera det mesta i mitt liv. Ibland har det varit jobbigt, rentav plågsamt, men det har otroligt nog stärkt mig och gjort mig mer ödmjuk inför livet. Saker som betydde så mycket för mig för femton, tjugo år sedan, kan jag bara se tillbaka på med ett förvånat leende. Att det ena och det andra kunde vara så viktigt då. Hur i allsin dar hade jag tid och ork att bry mig om sådant? Ändå vill jag inte kasta bort dessa minnen eller förminska dem till ingenting, för på något underligt vis är det ju den jag var och de val som jag gjorde som ledde mig fram i livet till det jag har nu. Och jag har kanske inte allt jag hade då, men jag är lycklig.


Och nu svävade jag visst iväg. Igen. Jag har ju en tendens att göra det, särskilt när inte Jenny är i närheten...


Lilla Lin! Jag längtar så mycket efter att få träffa dig. Jag vet att jag inte alltid kommer att vara världens bästa pappa (oavsett vad det står på t-shirtarna) och det kommer komma en tid då du inser att inte heller jag har svaret på livet, universum och allting (fast det ska visst vara 42 har jag hört). Men jag hoppas att du kommer att tycka att jag är en rätt okej farsa när allt kommer omkring ändå. Kanske på andra sidan puberteten, i alla fall. Men just nu får du gärna låta bli att sparka så hårt på mamma hela tiden. Hon behöver sova också ibland. Vi ses snart, älskade lilla du! /Din pappa

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 7 nov 11:51

"Nothing I can see but you when you dance, dance, dance
A feeling good, good, creeping up on you
So just dance, dance, dance, come on" Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 nov 12:00


Inskolningar kan ju gå lite olika, men vi hoppas på en smidig en för Isa som nu börjar förskolan vid tre år och fyra månaders ålder. Idag var hon bara där i ett par timmar, som mest bestod av utelek, och det räckte nog gott att börja med.
Imorgon kommer det att bli en lika "lång" dag som för Ian, så får vi se hur det går. Att hålla reda på Loe då blir nog ett större bekymmer... Och Loe kommer att vara fortsatt hemma så det blir bara 15-timmarsveckor för både Ian och Isa.

Den här veckan väntar även fotografering på förskolan så det blir en annorlunda start och idag har även information om när luciatåget ska vara i december gått ut och det ser vi fram emot. Ian och Isa på samma lussefirande och Ian vill vara pepparkaka och Isa ängel.
Men nu håller vi tummarna för en snabb inskolning! /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 5 nov 16:22

I Tibroparken och på närliggande Mini-Zoo var det i eftermiddag knökfullt med besökare. Det var nästan så vi höll på att vända när vi på långt håll såg hur bilparkeringarna sträckte sig en bra bit från själva området.
Men nu hade ju barnen sina önskelistor att överlämna till Tomten som väntade på dem. Ian och Isa hade skrivit sina själva och Isa har varit duktig på att fylla på sin lista allteftersom hon sett något nytt roligt på barnkanalernas reklampauser. Och flera av önskemålen har Tomten redan via ett och annat klick näthandlat hem.
Alla tre lämnade över sina listor till Tomten och önskade honom god jul och var kanske lättade över att de inte blev frågade om de varit snälla...Familjen var julmarknaden till ära matchad i tomteluvor för att försöka få upp julstämningen. Vi gick en vända på Mini-Zoo innan vi vågade oss in i dansparken för att gå ett varv på själva julmarknaden. Det var verkligen fler besökare än vad vi trott, så det här blev säkert en succé för utställarna.
Vi ville fortsätta att hålla liv i julstämningen som infunnit sig någorlunda och tog vägen förbi ICA hem för några juliga inköp och fick oss en mysig julfikastund hemmavid.För nu när höstlovet är till ända är jul nästa längre ledighet som väntar. Jul, nyår och så en bebisleverans på det - och så får vi se hur långt jullovet kombinerat med föräldraledighet blir för oss. /Jenny

Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 4 nov 20:30

Att mitt i livet tänka på döden är kanske inte så upplyftande, men jag och Jenny har pratat en del med varandra om hur vi vill tas omhand efter att vi lämnat jordelivet. Vi vill inte att sorgen och saknaden ska tyngas ytterligare av en massa praktiska frågor, då mycket går att samtala och bestämma om innan. Därför har vi fyllt i Vita arkivet, där vi beskrivit våra önskemål kring begravningen och annat, för att underlätta något för våra efterlevande.

Nyligen hörde vi talas om ett nytt sätt att gravsättas, Rest in tree. Det är en begravningsbyrå som tagit fram en metod där askan efter kremering blandas med olika näringsämnen i flytande form, och sedan trycks blandningen ned cirka två och en halv meter ner i jorden. På så sätt kan man få finna sista vilan under exempelvis sitt favoritträd, och så småningom på sätt och vis även bli en del av det.

Detta nya sätt att begravas på tilltalar både mig och Jenny. Det är en väldigt fin tanke, fast än så länge är det hela oprövat i Sverige. Bara ett fåtal får tillstånd att sprida en anhörigs aska på en alternativ plats, som i havet eller en stor sjö, och allra svårast är det att få tillstånd att sprida askan på land. Men samhället förändras och jag är säker på att det inte dröjer så länge innan man för evigt kan vila vid ett träd. /Jon

    

Ser du dessa vissna löv,
vissna löv i vinden -
så är jag ett visset löv,
visset löv i vinden -
Döden skall mig fatta
I sin gamla kratta -
...Åh, jag är väl ännu röd,
ännu röd om kinden -
fast jag är ett visset löv,
visset löv i vinden.


- Nils Ferlin, ur "En döddansares visor" (1930)


Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 3 nov 08:15


Det blir verkligen inte så många inlägg i kategorin "Gravid för fjärde gången". Jag skulle ju kunna skriva om den aktiva bebisen som håller mig vaken om nätterna, foglossning och låsningar, bristningar, flåsighet, osmidighet, märkliga drömmar med mera... Så visst händer det saker men finns ju lite "vana" nu när det inte sker något som är utöver det som man kan förvänta sig även om det är motigt att ha det så ibland ändå förstås.

Fredagen är dagen som vi går in i en ny vecka på och nu befinner vi oss i vecka 31. Det rör ju lite på sig nu! Och som mest 69 dagar kvar och jag hoppas att jag slipper ifrån tidigare än så, men har inte hört något än från sjukhuset om operationstid. Så snart som möjligt efter nyår är min förhoppning. Gärna första januari klockan 00.01 ...
Häromdagen köpte vi ett babyskydd så vi kan komma hem från BB. För det vill jag verkligen göra fort, för där har jag aldrig trivts även om de nu ska ha renoverat och att det kanske blir ett eget rum i och med snittet. Med Loe var jag hemma knappt ett dygn efter att de plockat ut honom och jag hoppas att det ska bli detsamma den här gången. Det får bli smärtstillande hemma och Jon har givit mig sprutorna med blodförtunnande Fragmin tidigare. De ser jag inte fram emot - svider något fruktansvärt. Babyskyddet som vi hade tidigare till Ian, Isa och Loe hade blivit för gammalt. Vi har gått igenom bebissakerna på vinden och där finns det som vi behöver: babygunga, babysitter, bröstpump med mera.
Bebiskläderna har vi däremot inte gått igenom än. Men vid ultraljuden har det inte varit några tveksamheter om att det inte skulle vara en tjej så blir väl till att kolla igenom kläderna efter Isa. Lite dålig tajming att Isa är född mitt i sommaren och den här bebisen kommer att födas mitt i vintern. Även mellan Loe och Ian skiljer det på samma sätt, Loe föddes på sena vintern/tidiga våren och Ian sena sommaren/tidiga hösten, så stämde inte helt i klädesväg.  
Vid det här laget hade säkert BB-väskan varit packad sedan länge med Ian, nu har jag inte ägnat det en tanke än.

Kejsarsnitt och eventuella komplikationer oroar en del, sedan att det säkert är gott om hemska sjukdomar i omlopp vid den här tiden, så vi får väl se när vi släpper tillbaka Ian och Isa till förskolan och sedan vet ju inte vad det här är för sorts bebis. Ian var ju den som aldrig sov, medan Isa och Loe varit lugnare så sett. Men vildare under uppväxten. Loe helt klart vildast...

Hursomhelst så ser vi fram emot att träffa den här lilla tjejen och hoppas att tiden fram till jul och nyår kommer att rinna på bra. /Jenny

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro med tre barn: Ian, Isa och Loe. Bf i jan -18 för Lin.

Vi bloggar varje dag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com
Välkommen till vår vrå av världen!

Besökare just nu...


Ian

     

     Född: 120912 (42+4)
     Klockan: 02.31
     Vikt: 3500 g
     Längd: 53 cm

Isa

    

 

     Född: 140627 (40+1)
     Klockan: 01.31
     Vikt: 3830 g
     Längd: 51 cm

Loe

       

     Född: 160313 (42+1)

     Klockan: 18.57
     Vikt: 3685 g
     Längd: 51 cm

bloglovin
jennyjon

Följare

bloglovin

Tävla hos oss!

Just nu pågår ingen tävling.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Gratis till gravida

HÄR finns en lista på olika gratiserbjudanden till gravida.

 

               

 

Besöksstatistik

Bloggportalen

RSS

Gästbok

   

Tourn

http://www.tourn.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se