jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Senaste inläggen

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 29 april 17:08

I måndags valde Ian och Isa Miniorerna istället för premiären för utomhussäsongen i friidrotten. Miniorerna kör ju bara varannan måndag medan friidrotten har träning två gånger i veckan. Så ikväll blev det första utomhusträningen - i precis lagom bra väder!

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 29 april 06:00


Vi betar av förberedelserna inför bebisankomsten. Blodprov är fixat och Jons resultat från corona-testet kom tillbaka fort. Jag, Loe och Lin var och lämnade det i en gul låda utanför akutintaget på Vårdcentralen i måndags och redan i tisdags fick han svar. Som väntat var det negativt. Det är inte det lättaste att röra mig nuförtiden så jag passade på att luncha med barnen på grillköket. Väldigt coronasäket förstås och skönt att slippa matlagningen.


Nu finns det ju förstås en risk att Jon hinner dra på sig viruset innan det är dags ändå men det var så här förlossningen ville ha det. Så mest troligt är det på grund av pollenallergin om han kommer dit snörvlig och rödögd. Eller för att känslor och hormoner svämmar över inför en femte bebis... ;) Men hans medicinering (mot pollen, alltså! Jons anm.) fungerar så här långt, även om det är höga värden av bland annat björk nu. 

Bara att fortsätta att ta tag i fler saker på listan då och hålla tummarna stenhårt för att alla håller sig friska. Sjukdom på någon nu, som inte är jag då, kan bli ganska förödande... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 28 april 06:15


Vi har verkligen inte det största av hus - när vi flyttade in var vi ju faktiskt helt barnlösa! Men vi har jobbat med ytorna och Ian, Isa och Loe har alla varsitt rum. Och Lin har det också än så länge, men när Sia kommer får Lin dela rum med henne. Fast så fort vi vinner Drömvinsten så ordnar vi med typ bergvärme eller någon annan mindre platstagande och smidigare uppvärmning än den vi har nu och frigör en massa yta så fler barnrum kan skapas. Det här huset kommer alltså att kännas väldigt tomt när barnen är utflugna... Tur att det är långt kvar dit!

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 27 april 15:30

På Loe och Lins förskola var det Fixardag och de hade med sig sopkvastar dit för att hjälpa till med storstädningen. När jag hämtade dem var de lite tröttare än vanligt och Loe sa att det varit kämpigt. Även Isa var lite mörare då hon hade haft vandringsdag i Rankås. De hade gått en sträcka stannat för fika och precis som Loe och Lin hade hon ätit hamburgare ute. Härligt krävande utedag för barnen! /Jenny

Isa · Lin · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 27 april 11:04


Den här ljuvliga åkpåsen med vackert tyg och mjuk minky med söta öron gick ju bara inte att motstå! Det är fortfarande lite småkyligt till och från så den kommer passa så bra nu. Jag snubblade över den på Tradera och där fanns den nysydda babywrapen i olika utföranden men jag fastnade för denna. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 26 april 16:07

Det är fortfarande för kallt för skojiga och blöta vattenkrig, men att testa vapnen går ju fint.

Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 25 april 20:45

Under nedräkningen till bebisleveransen har vi satt ihop en liten film om våra förberedelser. Det här kan ju mycket väl vara sista gången som det bor en liten person i mig, så det här blir i så fall ett fint minne. Och när jag i framtiden tittar tillbaka har jag säkert förträngt hur jobbigt det var, alla tunga steg, de sömnlösa nätterna, värken, oron...
I klippet nedan har vi tagit med lite av varje, som när barnen lyssnar efter bebisens hjärtljud och gör ett försök på att byta bajsblöja. Lin fick sin önskan från favoritserien "Att få ett syskon" uppfylld då hon länge pratat om att hon velat måla bebismagen, precis som Grete gjorde, och jag och Jon hade som roligast när han utsattes för "Känner du igen dina egna barn?".

Nästa gång vi publicerar en youtube-video hoppas vi så innerligt att det är med vårt femte och otroligt efterlängtade barn.

/Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 24 april 17:50


Idag har vi roat oss med att fota och filma lite inför bebisen. Bland annat togs den här bilden på supersyskonen. Förhoppningen är att vi ska klippa ihop en före bebisen-film med materialet. Ett kul sätt att göra alla i familjen mer delaktiga!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se