jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg den 5 januari 2023

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2023 17:30

 

Lin ville så gärna ha en Belle-docka och i sista stund fick vi tag i en.

Dockan fick först sitta i tårtan som dekoration.


Krånglet med Adlibris och fixandet med nya födelsedagspresenter tog upp lite tid på förmiddagen på Lins födelsedag, vi hade ju egentligen tänkt komma igång med våra experiment redan då. Jo, för experimentkalas skulle det bli hade vi bestämt då Lin visat ett stort intresse för just experiment. Och det var något som skulle kunna engagera hela barnaskaran och kanske skulle till och med någon av dem lära sig något på kuppen. Vi blev lite försenade och fick kasta om planeringen, men vi fick med det mesta av det vi tänkt och Lin var nöjd med sitt firande.



Hon hade fått bestämma lunch, fika, middag och mycket däremellan och vi gjorde så gott vi kunde för att uppfylla hennes önskemål. Det var bara det där om att sminka pappa som inte hanns med, men det är redan inplanerat vid ett annat tillfälle och pappa är så glad för det... Som en tidig födelsedagspresent fick Lin också ett besök på Balthazar Science Center för att komma in i upptäckarandan. Det besöket finns också med i filmen som vi gjort.


Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2023 07:00

Vi har beställt från Adlibris tidigare och det har ju tagit sin tid ibland men oftast har det fungerat. Det kan ju ta extra tid när alla varor inte finns på samma ställe.

Men nu senast fungerade beställningen sanslöst dåligt! Och Lins födelsedagspresenter hann inte fram. 

Vi var ute i god tid med beställningen och den kom i tid, men vad spelade det för roll när de skickat fel varor och kanske hade någon annan fått våra varor... 

Vi tog kontakt med Adlibris som skickade en retursedel (att de ens kunde med att nämna att den skulle vara gratis för oss...) som vi fick ordna med och dessutom åka extra för att posta returen. De gjorde en ny order på vår beställning med leveransdaturm 3/1, en dag innan kalaset men allt verkade ok. Skulle paketet komma på hennes födelsedag så skulle det ju fungera också...


Vid flera tillfällen var vi i kontakt med Adlibris då vi tyckte att det var märkligt att paket inte överlämnades till Instabox när det stod att ordern var packad redan i torsdags (29/12). När vi märkte att paketet inte skulle komma den 3:e tog vi kontakt igen och de skulle kolla upp var paketet var - något som skulle kunna ta hela dagen! Vi bad om att bli uppringda så fort de visste för att få besked så snart som möjligt istället för att få ett mejl. Ingen ringde.



På Lins födelsedag chattade vi igen med kundservice och fick nästa irritation. Paketet hade kommit bort i hanteringen! Han skulle just ringa för att berätta det. Låter ju som skitsnack...



Och utan att vi bad om det, medan vi chattade, la de en ny order - vi ville föstås först veta vilket leveransdatum som den här tredje (!) ordern i så fall skulle få i och med att fredagen är röd. Presenterna var ju redan försenade.

Och i samma veva skriver de att dockan vi beställt är slut!!!

Dockan som skulle vara till tårtan! Dockan som Lin särskilt önskat. Dockan som vi nämnt flera gånger när vi skrivit. Vi har frågat om förseningen berott på att någon enskild vara saknades men så var det inte, för i så fall hade vi kunnat ta bort den. Och kanske var det så att den dockan var den sista som gick iväg fellevererad till en annan kund som inte var lika snabb på att skicka tillbaka varorna - eller inte alls...

Nån mänsklig miss, som den första när de skickade fel varor, skulle väl gå att acceptera men i det här fallet blev det så väldigt många och deras kundservice var inte mycket till service. Det tog så onödigt lång tid att få svar och den tiden kunde vi ha lagt på att ordna med andra presenter istället. 



Varför finns ni överhuvudtaget där då, var vi nära att fråga... Vi tog bort hela ordern från Adlibris och det är väldigt tveksamt om vi någonsin kommer att beställa från dem igen. Så dåligt bemötande!

Lin fick inte alla de presenter som vi beställt för de gick inte att få tag i med så kort varsel, men en oplanerad vända till Skövde löste det, dock tog det emot på flera sätt att åka i vädret som SMHI varnat för. Som tur var så var vägarna fina och Lin kunde få sin Belle-docka som blev så fin i tårtan hon önskat.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards