jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 7 juni 2013

Heldag med Linda

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 juni 2013 09:15

Jag och Linda sågs senast när vi tog studenten, för tolv år sedan alltså, och lovade att vi skulle hålla kontakten. Det var säkert något som man lovade flera. Men på något vis har det blivit så att jag och Linda verkligen fortsatt att höra av varandra. Att få ihop någon riktig träff har aldrig varit aktuellt på grund av boendesituationer och jobb. Nu var Linda hemma i Sverige och hälsade på, annars bor hon (just nu...) i Cork på Irland.

Visst kändes det nervöst att ses efter så lång tid, men när hon väl kom var det som om vi setts mycket oftare. Vad härligt det är med sådana relationer!



Etftersom tiden runnit iväg hade Linda aldrig träffat Jon, Nalle eller Ian. Nalle var som vanligt i början skeptisk till främlingar i hemmet, men mjuknade snart. Ian tog det som vi anade också, och skrek så vi nästan blev rädda att Linda skulle vända i dörren. Men även han artade sig allteftersom. Jon skötte sig också...



Linda hade med sig irländsk choklad till mig och Jon, som ska bli spännande att testa, och så en gullig nallebjörn till Ian, en kramvänlig irländsk vän, som nu heter Patrick.



I dagarna pågår festivalen Uppåner här i närheten så vi gick dit under dagen och tittade vad det var om. Senare på kvällen återvände vi för att se på utomhusbio där på Ånaplan. Vi blev väl dock inte helt nöjda med filmvalet, Hairspray, och såg faktiskt inte färdigt filmen. Ganska gott om mygg också, tyvärr. Vi hade nattat Ian i vagnen för att smidigt kunna rulla iväg till filmen framåt tiotiden, och han sov sig igenom uppståndelsen.



Bio ute var nytt för Linda, men något som var nytt och lite spännande för oss alla vara att klappa en majsorm. Det var en av flera aktiviteter i ett av tälten på Ånaplan. Ormen hette passande nog Majsan och var sju år gammal.



Att klappa ormar hör ju inte till vardagen precis så det var lika bra att passa på när tillfälle bjöds. (Jon vågade faktiskt också, även om han hamnade bakom kameran på just denna bilden.)



Hemma hos oss bjöd vi på mat och fika som vi kunde sitta ute i trädgården och äta. Härligt väder nu ju! Och Linda kunde också få avnjuta sin Coca-Cola-flaska. Stort. ;)



Under en ganska kort tid hann vi med en hel del. När Ian somnat i vagnen för natten passade vi på att spela sällskapsspel men nu satt vi på altanen. Kvällarna är inte riktigt lika varma än. Linda är till skillnad från oss väldigt berest och har varit lite varstans i världen. "På spåret" blev därför spelvalet. 



Det var verkligen jättekul att kunna träffas på riktigt. Roligt att hon äntligen fick träffa resten av familjen också. Nu hoppas vi verkligen inte att det dröjer lika länge till nästa gång. Och än har hon ju inte lämnat landet... ;) /Jenny


Gruppbild!

 
 
Ingen bild

Linda

7 juni 2013 13:43

Ny kanske detta meddelande kommer in 2 gånger eftersom det blir lite struligt när jag skriver på mobilen. Behöver bara publicera en gång i så fall. :)

Fint inlägg! Synd att man inte gör sig så bra på bild bara... Att vissa bilder togs i smyg gjorde inte saken bättre!! ;) Patrick är ju ett perfekt namn på Ians björn. Det var så roligt att träffa alla, och jag kände mig verkligen välkommen. Vi hinner tyvärr inte ses mer denna gång då det dök upp några småutflykter med familjen på schemat innan jag åker igen. Men vi ska definitivt ses relativt snart! Ni är välkomna till mig också (ja, till min mamma då) om ni vill spara på er längre resa ett tag till! :) Tusen tack så länge, och vi ses ju här regelbundet tills nästa gång! Kram Linda

Jenny och Jon Sjöberg

7 juni 2013 13:53

Jag måste ju passa på att fota när du väl är här...
Jag förstår att det många och mycket som rycker i dig när du väl är hemma. Men i är glada över att vi fick så mycket tid som vi fick. Elva timmar blev det ju!
Det kanske bli i Hjo vi ses nästa gång då. :) Hoppas att du får en fin resa tillbaka! /Jenny

 
Malin

Malin

7 juni 2013 18:22

Vilka härliga bilder :)
Kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

7 juni 2013 18:50

Ja, vi hann väldigt mycket. Inte ta igen för tolv år men nästan. ;) /Jenny

 
Ingen bild

Linda

7 juni 2013 20:18

Ja, ni är väldigt välkomna till Hjo nästa gång. De elva timmarna gick fort, och set är ett bra tecken! :)

Jenny och Jon Sjöberg

7 juni 2013 20:57

Jättebra tecken! Tiden bara försvann...
Bara att höra av dig när du har tid för oss! :) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 25 april 15:15


Det här aktivitetshäftet fick Loe när han var yngre och vi tyckte att det fungerade bra. Nu är det Lins tur att ta sig igenom aktiviteterna i hennes eget häfte, ett häfte som mest tar upp små bokstäver. I häftet finns diverse övningar där svar ska sk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards