jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 november 2012 10:36


Den här vita tygbiten är en favorit hos Ian. Kanske beror det på att den luktar mjölk och mamma då vi använder den mycket vid amning. Ian verkar gilla att krama snutten, lukta på den och stoppa den i munnen. En liten bit trygghet.

I ett mejlutskick från Vi föräldrar gick det att läsa om hur viktig en snutte kan vara för ett barn. Barnpsykologen Jenny Klefbom säger:

"- Det finns inget dåligt med en snutte. Det är ett konstruktivt och rationellt sätt att hantera känslor. Den är ett sätt att lära sig att reglera dem själv, vilket barnet så småningom måste kunna för att bli en stabil vuxen människa med impulskontroll."

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 november 2012 18:27

Och mjölk är ju jätteviktigt! ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 november 2012 15:15

... med kvällstjänst idag så jag skulle ha "lekt" med min lillebror på eftermiddagen, men från honom fick jag ett sms tidigt i morse där han berättade att han var sjuk. Förkylningen igen... Hoppas du i alla fall blir frisk till din födelsedag, Johis! :)

Jag och Ian tog sovmorgon och det blev alldeles försent ur sängen för att ta oss till kyrkans sånggrupp. Nalle behövde ju ut också så istället tog vi tre en promenad när vi kommit oss i ordning, något som tar sin lilla tid. Vi postade bland annat ett grattiskort åt Jon som han visst hade missat att göra det... Men nu ska det väl komma fram i tid ändå.

Det blev en långpromenad för vår del och Nalle såg då trött ut. Ian somnade i vagnen men vaknade hemma och höll sig vaken några timmar till. Han läste bok medan jag lunchade... :)

Läshuvud...?


Men nu sover han. Igår sov han faktiskt i fyra timmar i sträck på eftermiddagen/kvällen. Det händer ju inte varje dag. Men givetvis så vaknade han samtidigt som prästen ringde för att boka vårt dopsamtal och Jon var ute med Nalle. Så prästen har redan hört honom. Om ett par veckor skulle vi träffas i alla fall.

Jag har pysslat med lite av varje medan Ian sovit. Beställt en almanacka, ställt fram sop- och komposttunnorna, varit ute med Nalle i trädgården, uppdaterat mobilen med mera.

Nu verkar det som att jag kan skicka videoklipp med den - yay!

Jag förde över lite bilder från telefonen också. När den här bilden togs var Ian bara runt tolv timmar och man ser hur torr han var efter att ha dröjt så länge över tiden:

Vår överburne lille torris.


Vi har förresten nästan spikat Ullared i helgen. Vi är båda sugna på att åka dit, men har tvekat lite när vi inte vet hur det skulle fungera med Ian. Men det finns ju bara ett sätt att ta reda på det... Shoppinglistan är påbörjad ifall. ;) /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 november 2012 16:45

Triaba Panel sysslar med marknadsundersökningar och jag har varit medlem ett bra tag nu och har bara positiva saker att säga om denna panel. Utskicken av undersökningar har väldigt varierat innehåll och håller man sin profil uppdaterad så blir de mer "personliga" och man får chans till att delta i fler utskick. På sistone har jag inte helt oväntat fått frågor om blöjor... ;)

Men bäst är ändå att det inte bara är undersökningar som det är frågan om. Då och då hålls det tävlingar med riktigt generösa prissummor!

I slutet av december ska presentkort på sammanlagt 6000 kr fördelas på medlemmarna. Ingen dum tävling alls! Läs mer tävlingen och hur du gör för att delta på Triabas blogg. På Facebook-sidan finns också information att hämta, men din medlemsansökan gör du via Triaba.com.

Vill du tjäna pengar genom att bara svara på några frågor är Triaba panelen för dig. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 november 2012 16:04

... och tog oss inte ur sängen förrän vid kvart i tio (lite trött efter natten...). Igår var Ian bara vaken i 1,5 timme på förmiddagen innan han somnade om igen. Men inte idag inte. Han tog bara några pyttekorta sovstunder efter amning och inte förrän vid halv tre somnade han till ordentligt.

Han ville inte sova i vagnen på förmiddagspromenaden, inte i babysittern, inte i spjälsängen, inte i min famn - han skulle bara vara vaken och absolut inte ensam. Gullungen!

Men nu sover han - äntligen! Undrar hur det här kommer påverka natten dock...? /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 november 2012 15:59

En sovmössa i ekologisk bomull och en nyckelringsskallra gjord av majs från Ekokul. Den käcka mössan har en kant som man fäller ner när barnet somnar och nycklarna ska bli sköna att tugga på när tänderna är på gång men även skojig som leksak. Till Ian förstås... ;)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 november 2012 17:15

Ian har målat.


Ians faster Eva och farfar är båda konstnärer och vem vet, kanske har Ian fått någon konstnärlig ådra också. I så fall kommer den här teckningen att generera miljoner! Men den sitter ganska bra på vårt kylskåp också. :)


"Jag föddes för att lyckas, lille prins Blåögd,

Lille Picasso, mammas gris"

/LeMarc


Idag har jag och Ian alltså roat oss med lite vattenfärg. Och jag tyckte i alla fall att det var skoj! Vi höll oss till dadaism idag. ;) /Jenny


Först tog han penseln lite i höger hand, sen i båda, sen lite i vänster - och det blev fint ändå! ;)

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se