jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 november 2012 17:00

I ett tidigare inlägg listade vi lite tänkbara julklappar till Ian och bland dem fanns en badstol. Han är ju så förtjust i vatten och när han kan sitta själv skulle det passa så bra med en stol så han kan få lite frihet i vattnet.

Vi fastnade för en bad- och aktivitetsstol från Cotoons. Den här stolen är utgående från Clas Ohlsons sortiment och finns inte i webblagret och inte heller i vår butik i Skövde. Den finns kvar i vissa butiker - så skynda er ni som är intresserade - och vi hade tur för i Piteå fanns två kvar. Så vi reserverade en och idag har Jons föräldrar varit och köpt den till oss och Ian. Jons föräldrar är ju på väg ner när det är dags för Ians dop så det passade ju perfekt.

Vi tror att han kommer att få jättekul i badkaret i den här stolen!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 november 2012 16:45

... brukar oftast vara något som passerar ganska obemärkt förbi. Jag läser någon artikel där, tar en tugga på mackan, bläddrar vidare och snart är det glömt. Men ibland, som idag, blir det att jag läser något som följer med mig.

En annons. En dödsannons. En dödsannons över ett barn.

Jag läste dikten i annonsen och jag fick tårar i ögonen och kände sorgen för föräldrarna och tacksamhet för vår Ian. Den här dikten hade jag aldrig hört förut, men så sorgligt fin den är! /Jenny


Var inte arg lilla mamma,
jag var tvungen att gå.
När dom klippte banden,
orkade inte mitt hjärta att slå.


Älskade pappa,
mitt liv blev så kort.
Ta hand om varandra,
när jag flyger bort.


Jag vet att ni gråter
och det finns ingen tröst,
men lyssna till era hjärtan
och ni kommer höra min röst.


Jag finns inte ibland er,
men jag finns ändå.
Jag hör era böner
och älskar er så!


/okänd författare

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 november 2012 16:43

Julafton är på en tisdag nästa år, om någon undrar... ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 november 2012 11:18

Vår fjärde bröllopsdag närmar sig... Men karpaltunnelsyndromet och svullnad fortsätter att plåga mig och jag får fortfarande inte på mig ringarna ordentligt. Jag kan kämpa på mig förlovningsringen men den sitter ju inte snyggt och vigselringen får jag inte över knogen. I tre månader efter förlossningen kunde besvären kvarstå och då har jag ju en månad kvar... Men det skulle vara roligt om de passade till vår bröllopsdag. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 november 2012 11:06

Nej, det tycker jag inte. Vi har betalat flera tusen för helrenoveringen av badrummet och då tycker jag inte att det här är godtagbart. Vid strömbrytaren har antingen snickaren eller golvläggaren missat och det påpekade vi när arbetet var "klart". Men fortfarande två månader efter ser det fortfarande ut på det här sättet och det är irriterande:

Vi har ringt och blivit lovade att få detta åtgärdat men ingen kommer ju! Helst hade vi ju velat ha det ordentligt gjort från början - utan några hål - men får väl gå med på någon slags "ramlösning" runt strömbrytaren. Lättast hade ju varit att bara sätta dit en större plastgrej men det hade inte elektrikern någon. Vi har fått till svar att vi bor ju så nära att de bara kunde svänga förbi någon gång och fixa det. Det låter ju bra men helst skulle jag ju vilja veta när de tänkt komma så man fick planera lite. Och ännu hellre att de kom överhuvudtaget! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 november 2012 17:51

Ians massageplats.


Efter första massagen kändes det som att det aldrig skulle fungera med Ian där. Han började gallskrika så fort vi började, men efter det har det bara gått bättre och bättre. Och idag på fjärde och sista massagen gick det till och med bra för honom att ligga på mage och få massage på ryggen.

Att jag har blivit nedkissad av honom varje gång är ju något man får ta! ;)

Nu gäller det bara för oss att komma ihåg att fortsätta att massera själva för det tyckte gruppledaren var viktigt på många sätt. Vi smörjer in honom regelbundet och det är en sorts massage, men det gäller väl att hitta tiden att göra de "moves" vi lärt oss. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 november 2012 12:57

Den här tror vi inte att vi har visat...? Vi gjorde avtryck på Ians små händer och fötter när han var en vecka gammal. Ett fint minne!

Den dubbla fotoramen med lera och klistermärken finns att köpa hos Clas Ohlson.


 

Tack I hemmets lugn för presentkortet!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 november 2012 12:39

...som meddelade att NU kan vi se Ians konto via internetbanken. Tyvärr blev det inte via förenklad inloggning - ännu något trist i det hela... Tydligen hade en kollega satt in papprena vi skickat i någon pärm utan att de blivit godkända. (Hade ni godkänt det som jag sa på plats hade det ju inte blivit så!)

Jag nämnde att det hade inte blivit som vi hade tänkt oss. Vi hade velat kunna flytta pengar fram och tillbaka. Men det gick inte sa hon. Nu. 

Då måste vi komma in till kontoret båda två och så gör de transaktionen där. Inte det minsta smidigt med deras öppettider.

Men höjden var ändå svaret jag fick när jag berättade att vi trodde innan att det enkelt skulle fungera att flytta pengar fram och tillbaka:

"Ni kan flytta mellan hans konton."

"Hans konton"! Han har ju bara ett!!!

Får se om vi öppnar ett nytt konto i våra namn eller ej för det här blev ju så mycket rörigare än jag trodde var möjligt men nu släpper vi det här med hans konto i alla fall.


Och på tal om Ian så blev det en vaken-varannan-timme-natt. Och idag sov han bara i vagnen under den knappa halvtimmen som vi var ute och gick. När jag kom hem och kikade ner i vagnen så tittade två stora blåa ögon tillbaka på mig. Men alldeles nyss gav han till slut upp och nu ligger han i sin säng och smackar på sin napp med slutna ögon.

Senare i eftermiddag är det babymassage och det kommer ju att kännas lite dumt att väcka honom för att gå iväg på den när han äntligen somnat. Nu ska jag istället ta tag i Nalle. Lite trädgårdsbus med babyvakten runt halsen får det bli. /Jenny

Det är så roligt att köpa saker till Ian så när vi fick en presentkod från Nelly kunde jag inte hålla mig...

Lite kläder blev det.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se