jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under augusti 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 augusti 2012 20:00

Vi har målat över den ljusa strukturtapeten med den gröna nyansen våräpple.


Idag ägnade vi oss åt att göra klart så mycket som möjligt i blivande barnrummet. Vi målade färdigt, satte upp lampor, möblerade och plockade bland saker. Det var bland det roligaste som vi gjort i huset hittills. Även om det känns lite läskigt att göra i ordning ett barnrum när vi inte har något barn... än...

Och helt färdigt kan det ju inte bli i och med att vi inte flyttar dit varken spjälsäng eller skötbord. Vi räknar med att bebisen kommer innan badrummet är klart och vi kan flytta in för gott. Vill helst flytta in nu!


  

Ungefär så här kommer det att se ut. Madagascar-tavlan har Jons syster målat till oss för länge sedan och I-or-kudden broderade farmor till mig för minst lika länge sedan. Annars är det mesta från IKEA...


Vi for till huset en vända på förmiddagen och hem för lunch och toabesök. Lite kämpigt är det utan toa och vattnet är avstängt men det går bra. Vi har med oss vattenflaskor till oss och Nalle.

Efter maten åkte vi tillbaka igen och la ner ännu några timmar på barnrummet. Det känns riktigt bra att i alla fall ha något så pass klart. Och vi är nöjda.

Imorgon har vi MVC-besök på förmiddagen men efter det fortsätter vi igen. Men om det blir med en vända till Jula för stängselinköp eller mer pyssel i huset vet vi inte än. Och givetvis hoppas vi på att det ska fortsätta att röra på sig i badrummet. Vi tror att dragning av nya rör är nästa steg...

Nämen, vad sägs om lite söndagsmys...? Hoppas att ni haft en fin helg och att en härlig vecka väntar! Men stackars alla skolbarn... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 augusti 2012 21:45


Fortfarande ingen bebis och jag hade nog inte orkat idag heller... ;) På förmiddagen for vi till Skövde. Jon lämnade in ett av sina glasögonpar på lagning, vi köpte ett nytt lakan, Jon hittade nya sandaler, handlade lite av varje på Dollarstore, vi köpte fler hyllplan till garderoben - och dessutom några liter väggfärg.

Redan på sena eftermiddagen drog jag igång med att måla över tapeten i barnrummet medan Jon stängslade lite till, men nu kommer han inte längre innan vi köpt mer stängsel. Det skulle ju komma in i nästa vecka.

Vi valde en ljusgrön färg, med det fina namnet våräpple, till barnrummet och halva rummet blev färdigmålat under det korta arbetspasset. Lite jobbigt var det att klättra upp och ned för trappstegen men värst är ändå när jag måste ner på golvet för det är så mycket jag ivägen...

Vi fortsätter väl imorgon och då kanske vi även hinner måla om i tv-rummet och där vi tänkt ha matsalsgruppen... Där heter färgen creme - och den bara står och väntar.

Sedan kanske det inte vore en så dum idé att vila lite också. Jag sover verkligen inte så bra om nätterna och under de senaste dagarna har det inte funnits mycket tid över till att ta det lugnt. Jag tror (läs hoppas) att det är dags på tisdag, dels för att tisdagar oftast brukar vara ganska händelselösa annars och för att det är Jons namnsdag.

Men bebisen fortsätter att sparka på därinnne och verkar inte alls vara intresserad av att komma ut. Vi som har så mycket kul på gång! För några dagar sedan upptäckte jag att brösten börjat läcka mjölk och det känns lite positivt för framtida amning. Fast det är ju inte heller något tecken på att förlossningen är nära...

Nu ska vi sätta oss ned lite i soffan och slöa framför teven - och jag ska då äta chips och dricka en massa cola för på toaletten springer jag ju flera gånger om nätterna ändå. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2012 22:30

I husets lummiga lilla trädgård finns mycket gott att mumsa på: två äppelsorter, gula plommon (inte mogna än...), hallon, röda- och svarta vinbär, rabarber, amerikanska blåbär, rönnbär, klarbär/körsbär och en krusbärsbuske som dock är bärlös i år. Vi ska plantera vårt eget plommonträd och någon gång i framtiden skulle det vara roligt med ett trädgårdsland med potatis, jordgubbar och annat också.

        

(Klicka på bilderna för att se dem större om du vill.)


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2012 22:15

... även om jag hellre hade tagit rubriken: "Jon har ringt förlossningen!!!". Men nu är ju inte det här Se & Hörs blogg, även om rubriken faktiskt är sanningsenlig men av en annan orsak. Vi hade lite funderingar inför förlossningsbesöket och frågar man inte så får man inga svar. Nu vet vi lite mer.

Man får inte ha mobiltelefon/internet på vare sig förlossningen eller BB, men det går bra i korridorerna utanför. Både blöjor och bindor står de för på sjukhuset så där blev det mycket mindre att släpa med och skor behövs inga särskilda. Blir det kejsarsnitt så är det bara att trä på sådana där plasttossor på vanliga skorna.

Man får fota och filma men finns det en risk att personal kan komma med så ska de tillfrågas först. Men oss och bebisen får vi fota hur mycket vi vill!

Det finns alltid en i personalstyrkan som kan ge akupunktur - något jag är lite nyfiken på för jag har tidigare gillat spikmattan, men nu kan jag inte ligga på rygg längre för då blir jag yr och börjar må illa...

Det känns bra att ha fått reda på lite mer. Nu står både BB-väska och skötväska redo. Jag inbillar mig att bebisen har halkat ner ännu mer för jag blir kissnödig av minsta lilla steg. Tycker att det spänner lite mer än det gjort tidigare också, men det kanske är inbillning...

Men nu passar oss bra. Lägenheten är nystädad - det fixade vi idag. Vi har betalat alla räkningar, sorterat alla bank- och huspapper som blivit liggande - vi köpte ju visst hus i måndags! - vi har besvarat frågorna i överlämningspapprena från MVC till BVC som vi ska lämna på måndag, vi har beställt en present till säljarna för de var så snälla och lämnade kvar så mycket fint till oss - till och med micron!

Och vi hann faktiskt fira vår 6-åriga förlovningsdag lite grann också. Efter dagens husarbete for vi till Hjo och åt lite mat och sedan blev det glassefterrätt i hamnen på mysiga Moster Elins. /Jenny


Glassefterrätten Söte Werner.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2012 22:02

... tar upp en STOR del av husets baksida och det är så fruktansvärt mycket äpplen på det. De är jättegoda men de ruttnar till och med bort på grenarna. Så småningom får det nog bli lite beskärning av detta enorma träd.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2012 21:45

Även idag har det hänt något i badrummet, men vi vet inte riktigt vad för vi var inte där... Kul att det rör på sig men nu är det helg och arbetet kommer att stå stilla. Det har tagit ungefär fyra dagar, dock inte hela arbetsdagar tyvärr, för att komma så här långt. Två till tre veckor är det ju sagt så det är bara att vänta och hoppas att det inte drar över den tiden i alla fall.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2012 21:41

Vi tycker att Nalle ser ut att trivas riktigt bra med att ligga i mjuka gräset och titta och lyssna på alla nya ljud - eller bara ta det lugnt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2012 09:39

Och vad glad man blir när det fasta elpriset är på en högre summa än vad man betalar för förbrukningselen i sig. Fast det var ju första och sista gången. Vi har väl nämnt att huset är eluppvärmt...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards