jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 augusti 2012 14:30


Nu är sista dagen gjord - och jag har fått semester, eller SENester, för de flesta har ju redan haft sin... Vad har jag då för semesterplaner? Tja, flytta till hus och bli pappa, men annars så har jag inte planerat så mycket annat. ;) /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 augusti 2012 18:45

I eftermiddag var vi på MVC-besök hos vår ordinarie barnmorska som var tillbaka från semestern. Och om man bortser från "att man behöver ju inte gå upp så mycket i vikt" så såg allt jättebra ut. Bebisens huvud är fixerat och eftersom den hittat rätta läget och istället sjunkit ner så hade inte min livmoder ökat utan låg kvar på 35 cm.


"Växtattacken" har upphört.


Sockervärdet från förra gången låg på 4,8 och järnvärdet har stigit till 124 vilket betyder att jag kan sluta äta järntabletterna. Jippi! Slipper gärna de pillrena. Ingen äggvita i dagens urinprov. Blodtrycket låg på 130/80, lite högre men det var så det kunde bli närmare förlossningen. Fast hur nära inpå kunde inte barnmorskan säga - jorå, jag frågade! ;)


Och enligt invägningen på MVC har jag bara gått upp 18 kilo, och inte 19 - alltid något att glädjas över. Omkring 1-1,5 år efter förlossningen förväntas man vara tillbaka på ursprungsvikten, men att bantning och amning var något som inte hörde ihop var barnmorskan noga med att påpeka. Fast jag tror att om jag bara kan få börja röra på mig lite lättare, utan den här klumpiga magen, kommer det att göra en del. Hoppas jag... Lalalala...


"Vår" barnmorska kollade hur bebisens huvud låg mycket snällare än den förra och jag hann knappt stålsätta mig innan hon kunde konstatera att det nu var fixerat. Det är ju också så som det har känts, för på sistone har det börjat hända saker i kroppen, nästan som om den tar in att förlossningen är nära... Eller?


Lyssning av bebisens hjärtslag.


Och det kanske till och med bebisen har börjat göra för nu satte vi nytt rekord i hjärtslag - fast åt andra hållet! 144 slag blev det den här gången, mot 170 förra gången. Den kan ju ta det lugnt! Det kanske är att komma i rätt position som den har kämpat med hela tiden... för att den så gärna vill komma ut till oss. :)


Idag hade vi ett längre besök inbokat i och med att vi hade förlossningssamtal och vi pratade även om amning och lite om vad som händer under första tiden med bebisen. Vi berättade om hur vi såg på förlossningen och hon gjorde anteckningar för att sammanställa i min digitala journal. Till stor del litar jag på att personalen på plats kommer att veta vilken smärtlindring som lämpar sig bäst även om vi läst på en del själva också så vi vet vad det handlar om.


 

Blandade broschyrer...


Vi fick med oss en del broschyrer hem och papper att fylla i för överlämning från BB till BVC vid nästa besök som vi har inbokat om lite mindre än två veckor. Kanske det sista innan bf... för allt verkar ju vara klart för leverans. :) /Jenny
Den här gången passade vi på att filma ett litet klipp när barnmorskan lyssnade på hjärtat och det man hör henne säga är att den är mycket lugnare nu. Dessa hjärtslag...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 augusti 2012 17:39

Tycker oss kunna se att bebisen har ramlat ner...


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 augusti 2012 10:51

Igår brann det för sjunde gången på Dalviksgatan i Tibro. Men den här gången greps en man misstänkt för mordbrand. Om mannen ligger bakom fler av bränderna framgår dock inte. Fjorton bränder har härjat i Tibro under sommaren och vi hoppas att det här gripandet är början på slutet nu.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2012 17:04

Som tack för att jag tog hand om posten och tittade till huset under några dagar tidigare denna sommar, fick jag idag en hel kasse full med kantareller av min arbetskollega Anders, som är en hejare på att plocka svamp. Det var väldigt snällt, särskillt med tanke på att det verkligen inte var någon större ansträngning/uppoffring som jag gjorde. Tusen tack, Anders! Nu kan Jenny och jag smörja kråset ett bra tag framöver... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2012 11:00

Badkaret behövde jag inte vänta på - för det levererades faktiskt innan utsatt tid. Men jag var ju vaken och hemma så det var ingen fara, bara skönt att slippa gå och vänta... Sedan fanns det ju inte en chans i världen att jag skulle orka bära ner det i källaren så Jon svängde förbi lite snabbt och vi hjälptes åt.


Däremot väntar vi på våra lånepapper från banken som inte dykt upp. Vi har hört av oss om det men det börjar kännas lite oroligt för på måndag vill säljarna ha sina pengar - och vi huset. Men det är ju några dagar kvar. Hade ju hoppats på att den biten skulle varit ordnad nu för det är ju mycket att tänka på ändå.


Igår började jag få lite ont i ryggen. Inte så jätteont men så att det i alla fall kändes och jag har inte haft ont i ryggen alls under hela graviditeten annars. Något som jag var helsäker på att jag skulle få i och med att den har krånglat mycket innan. Fast det här kanske är värkar i ryggen...?


Har också ont i skinkorna, bäckenområdet, och nedre delen av buken. Det spänner och stramar. Dessutom har jag känt mig lätt illamående och är fortfarande svullen och varm. Stödstrumporna hjälper lite i alla fall. Och sedan känns det som om "någon" har "ramlat ner", det tar liksom emot när jag går... Så det ska bli spännande att se vad barnmorskan säger imorgon. Har vi en fixerad bebis tro...?


En öm dag idag alltså, men det behöver ju bara se ut så här i som längst en månad till. Suck och stön! Skönt att man kan gnälla av sig lite här i alla fall. På tal om gnäll... Underbart är kort - under några dagar hade vi inga batterier i vågen. Nu har vi det igen och jag kan konstatera att jag gått upp runt 19 kilo sedan den här bebisen var ett ägg i nov/dec. Då vägde jag 57 och har alltså gått upp ungefär en tredjedel av min ursprungsvikt! Ingen tanke som gör mig direkt gladare heller...Passande tryck på gravidtröja hos Gladagrodan.se.


I tidningen idag var det med ett par från vår föräldragrupp. De hade fått en son, men jag minns inte när de hade bf. Det var det första paret som jag sett men alla väljer ju inte att fotograferas så fler kan ju ha fått. Och det har säkert ALLA fått också... alla utom vi.


Hög tid att tröstdricka lite Coca-Cola. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 augusti 2012 07:45


Någon gång under förmiddagen ska badkaret, ett Ifö BK-PRO, med bensats levereras. Hoppas att det inte dröjer för länge. Fast vänta på saker är ju vad vi gör nu för tiden...

Vi valde karet som är 150 cm långt, även om det kostade lika mycket som ett 160, för att det säkert ska gå in i det lilla, lilla badrummet. Men det ska vi väl få plats att plaska lite i?

På söndag ska vi fixa toalettstol, tvättställsblandare (vem säger tvättställ?! handfat heter det) och lite annan inredning till badrummet. Efter det tror vi att vi har allt för att hantverkarna ska kunna fixa i ordning badrummet på nolltid - som i hantverksvärlden är detsamma som två, tre veckor...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se