jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 8 april 2012

Babygrejer från Gekås

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 april 2012 19:00

Det blev alldeles för svår att "bara titta" på allt i babyavdelningen i Ullared. Det fanns ju så mycket fint och bra som vi kommer att behöva och vi kom fram till att "det är bättre att köpa lite nu, istället för allt på en gång sen..."

Vi har sedan långt tillbaka en lista på sådant som vi inbillar oss att vi kommer att behöva och har bockat av den allteftersom. Barnvagn med både sitt- och liggdel är fixad sedan länge och det är skönt - för oj, vad många barnvagnar det finns!

Nu köpte vi mest tillbehör till spjälsäng som: madrass, kudde, täcke, lakan, påslakan, plastad frotté och örngott. Det här var som sagt bara en början. Vi behöver visst lite mer. :)

Smått och gott från babyavdelningen på Gekås.


Den här barnvagnsskylten blev också vårt offer. Tyckte att den såg ut som ett roligt pyssel som bara kostade 24:95 kr. Den stod inte med på listan... ;)

Skapa din egen barnvagnsskylt!

 
 
Heidi

Heidi

8 april 2012 20:35

Jo, det har tagit många år av längtan och besvikelser. Men nu verkar vi närma oss målet i alla fall! =) Kommer säkert bli världens hönsmamma... ;) Man är så glad för varje vecka som går, jag har till och med en kompis som fick en flicka i vecka 24 - och det gick bra även om det såklart var lite kritiskt... Så nu ska det ju faktiskt till något speciellt för att det ska gå åt skogen. Nej, Heidi... Njuta njuta njuta ska det vara nu! =)

Såg på bilderna från när ni var på semester, vilken söt mage du fått! =) Själv är jag så kraftig sen förut så jag har inte förrän nu börjat få "rätt form" på magen. Men vad gör väl det? ;) Om några månader kommer jag nog vara stor så det räcker... ;)

Gu va roligt med Gekås! =) Ett år sen jag var där nu, vi har ca 35 mil dit :/ Smart att köpa lite praktiska grejer, som flaskborste och så. Vi sa från början att vi absolut inte skulle handla nåt förrän i typ nionde månaden, men sen har vi haft lite dålig ekonomi + att det kommit extremt bra erbjudanden, både på barnvagn och bilbarnstol, så då har vi passat på. Vi har tänkt att "tänk om vi har ännu sämre ställt när bebben kommer, då är det skönt att ha köpt detta" Tänkte börja skriva en liten lista på det mest nödvändiga, och så ska vi handla det när skattepengarna kommer tänkte vi, perfekt tajming! =)

Låter otäckt med den där blödningen. Har hört att vissa kan få så och så är det ingen fara. Men klart man blir skräckslagen! Panikslagen!! Jag tror verkligen man uppskattar graviditeten mer om man varit rädd att det ska gå åt skogen. Som i ditt och mitt fall. Om man har superlätt att bli gravid och har fått massor av barn lätt, då tror jag inte man förstår hur tufft det kan vara psykiskt - och sedan hur man uppskattar det hela, när man varit med om något utöver det vanliga. Min kompis blev gravid 2 veckor efter att hon slutat med sina p-piller som hon ätit sen hon var typ 14 - snacka om fertil! =) Haha!

Ha det bra!

http://livetenligtheidi.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

8 april 2012 20:51

Det här med att försöka bli med barn kan verkligen vara en prövning och här tog det sin tid även om den kanske skulle klassas som "normal".

Men det är mycket väntan och många besvikelser även under en "normal" väntetid. Och ju längre tiden gick desto mer började vi tro att det var något fel...

Jag var illamående i över två månader i gravidietens början och hade verkligen svårt att njuta av något - undrade vad det var frågan om egentligen för det där hade varit omöjligt att sätta sig in i. Huvva!

Sedan var det inget som vi kastade oss in i "fysiskt" bara så där heller. Vi pratade om det, planerade, läste på osv...

Som du skriver, när vi då trodde att vi skulle förlora babyn som vi kämpat för, kändes det fruktansvärt - men lättnaden som infann sig när vi fick se det lilla livets hjärta slå var verkligen som en vandring från helvete till himmel.

Det är roligt nu när magen börjar synas lite mer, har väntat på det och hoppas på lite aktivitet därinne också. Bebisarna ska visst vara mer aktiva när man själv är still, annars sover de mest läste jag mig till. Så på kvällarna försöker vi känna efter lite extra.

Ja, nu efter jul har det varit många bra erbjudande. Såg just ett bra på åkpåse, men vi får hålla lite i pengarna. Samtidigt som vi gärna vill ha mycket klart i den vägen innan så vi kan få en lugn första tid.

Men vi har ju lite tid på oss att få till det. :) /Jenny

 
Sojkas framtid - mamma till Isak

Sojkas framtid - mamma till Isak

8 april 2012 20:48

Åh dit vill ja igen snart!! LOVE! :)

http://www.sojkasframtid.se

Jenny och Jon Sjöberg

8 april 2012 20:52

Jag med!!! Skulle kunna gå där hur länge som helst... ;) /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

9 april 2012 10:33

Jag gick där med son och sonhustru och man blir helt "vild". Vill handla allt möjligt som inte ens behövs nu ... Jag förstår att det var svårt att hålla sig inom en gräns men ni åker nog dit igen om ett tag!

Ha det så bra och lycka till med tankarna på lägenhet!
Kramar!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

9 april 2012 10:59

Vild är verkligen ett bra ord för så mycket gulligt det finns! :) Och billigt, för lite priskoll hade vi gjort innan så vi kunde jämföra.

Vi ska gå igenom vad vi har och undersöka om det är tillräckligt för att åka dit en vända till. Vad då "om" förresten - det är klart att det är! Den här gången tittade vi ju inte ens på babykläder...

Vi tänker på lägenheterna, och igår dök det upp ett hus för uthyrning också men det låg lite dumt till. Fast det var jättefint!

Ha det så gott! /Jenny

 
Ingen bild

Camilla

10 april 2012 18:48

Hej hopp!

Kan berätta att vagnsskylten har jag gett bort till många av mina vänner som fått barn och VARJE gång har jag fått betala 99:- för den... Ett tips när Ni sätter fast det är att ta "buntband" såna där smala som man drar ihop plastsäckar med... annars sitter den inte kvar...

PS! Ingen aning än om det blir en rosa eller blå bäbis... Fast egentligen skulle det ju vara lila, eller???

Ha det gott!
Camilla

Jenny och Jon Sjöberg

10 april 2012 19:06

De här skyltarna kan man ju dessutom börja använda nästa direkt i och med att man slipper beställa. Sen vet jag ju inte hur det är med kvalitén på skylten, men den var ju sååå billig. :)

Ska genast leta buntband. ;)

En lila baby är det nu - det är ju en lite mittemellan färg. :) Lila baby I.

Kramar till dig! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards