jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2024

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 24 juni 07:00

Igår besökte vi Skara Sommarland igen. Det var lite halvtaskigt väder, men i och med det mindre med köer. Tyvärr var Snake stängd, typiskt nu när Isa hade fått längden inne för den och var sugen, men Loe åkte Big Drop. Och så blev det en massa andra åk!


Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 24 juni 06:45

... och snabbast. Men.



Den senaste veckan bestod av mycket flängande på cykel, som fram och tillbaka till biblioteket tre gånger, fram och tillbaka till Baggeboskolan tre gånger osv. Så jag har vid mina träningstillfällen fokuserat på att jogga 5 km.

Det blev sex sådana pass i veckan så totalt 3 mil! Det var bara i måndags som jag tränade min "vanliga" hemmaträning.

Slutligen valde jag att jogga runt Ånaplan för att få ihop min halvmil och vid varje försök satte jag nytt personligt rekord.

Snabbast, igår då, blev det 5 km på 25 min och 36 sek.

Men sååå jobbigt det är, men samtidigt lite härligt att kunna röra sig för egen maskin och ta ut mig lite grann med vetskapen om att jag kommer få vila så fort det är över.

Vilken effekt har då denna nya träning haft på viktminskningen? En dålig sådan. Veckan gick exakt på ett ut. Inget minus, men heller inget plus. Joggandet kanske gav muskler...? Nu vet jag inte hur jag ska tänka. Gå tillbaka till "vanliga" träningen, fortsätta jogga så här eller försöka orka jogga så jag kommer över 30 minuter varje gång? Det har ju varit roligt att jogga... Hmm. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 23 juni 19:00


Väskförbudet, som infördes i slutet av förra året på grund av det ökade terrorhotet, har gjort livet krångligare för oss och många andra. När man nu inte ens får ta med sig så mycket som en tom påse in på vissa arrangemang är det inte lätt att få med sig sådant som kan behövas, särskilt för en stor barnfamilj som vår. Regnkläder blir till exempel så mycket enklare att få med sig ifall man kan lägga dem i en väska eller påse. Det spelar heller ingen roll att man ändå blir visiterad vid ingång; inga väskor större än 40 x 40 x 20 cm tillåts. Fast tillställningarna behöver inte ens tillåta det måttet heller. På ett ställe vi nyss besökte fick man dessutom bara ta med sig en tom plastflaska in för att kunna fylla på med vatten inne på området - men inte ens en kork fick sitta på flaskan! Det tyckte vi var korkat. Eller, ja, okorkat då kanske, men ni fattar...

Man kunde ju önska att det fanns ett enklare sätt att värna om säkerheten, men det är väl bara att hoppas på att världen lugnar ned sig lite, så att saker och ting kan återgå till något någorlunda normalt igen. Men som det ser ut i omvärlden kanske detta är det nya normala... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 22 juni 09:00


Äntligen värme igen och vi kände inte för att flänga iväg på något midsommarfirande så vi stannade hemma. Det har blivit en del flängande på sistone ändå...

Vi satte upp en egen midsommarstång, som vi till Sias stora förtjusning dansade runt, och i odlingsbädden fanns det gott om jordgubbar till tårtan. Det blev en somrig Noblessetårta som Isa hjälpte till med. Mumsig!

Och förutom Fotbolls-EM, bad i poolen och solande gick en hel del tid åt till att leka diverse lekar med barnen. Hela sju stycken blev det.


Ballongstaffet



Deltagarna fick springa med en uppblåst ballong mellan knäna och ta sig fram snabbast till en kon och vända.



Omvänd kurragömma

 




Istället för att alla utom en gömmer sig så gömmer sig bara en i den här leken och alla andra letar.



Fyll hinken

 



Deltagarna fick stå på led och doppa svamp i vattenhink, föra den över sitt huvud till nästa osv tills den som är sist i ledet springer och kramar ur vattnet. Först upp till markeringen!



Norsk karaoke

 



Genom att bara nynna på en låt ska de övriga gissa vilken låt nynnaren nynnar.



Nyfiken i en strut

 



Vi körde en variant av strutfotboll, men istället skulle deltagarna leta efter de gömda bocciakloten med strutarna på huvudet.



Strumpbyxbowling

 



Med en nylonknästrumpa med en tennisboll i tådelen och resten på huvudet gällde det att snabbast leta reda på käglor i trädgården och knocka dem med tennisbollen.



Vattenballong-race



Utan att veta vad leksaksracketen skulle användas till fick barnen välja varsitt. Uppdraget var sedan att frakta en vattenballong längs en slalomsträcka - självklart utan att tappa ballongen och komma först i mål.


Och så gick en midsommar ifrån vår liv, sommarsolståndet har redan varit och nu vänder visst ljuset redan. Men vi hoppas att det inte går alltför fort. I nästa vecka kommer i alla fall härlig värme tillbaka!

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 21 juni 09:30


Midsommarstången är på plats och tårtan är i kylskåpet.

I eftermiddag väntar lekar och annat kul.

Allmänt · Ian · Isa · Lin · Loe · Sia
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 20 juni 16:45


Igår och idag har Lin äntligen fått vara lite mer på Baggeboskolan än vad det blev vid det förra besöket. Hon längtar efter att få börja på riktigt och dessa dagar av inskolning blev en liten försmak av vad som komma skall. 
Igår var vårdnadshavare med och det blev bland annat en del information till oss medan barnen bekantade sig med allt nytt. Men idag lämnade jag Lin och då fick hon klara sig själv och jag var ju inte direkt saknad. Dessutom fick barnen premiäräta i restaurangen och det hade Lin också längat efter. Midsommarbuffé!

Nu dröjer det dock tills den 19 augusti när skolan börjar om på riktigt för alla barn som det är dags för henne att börja i förskoleklass - och då blir det dessutom att åka buss till och från skolan!

Men under sommaren fick alla barn ett frivilligt bingo för att komma lite mer förberedda till hösten. Det mesta kan dock Lin dock kryssa för direkt för mycket har hon ju kunnat i flera år, men rutan med "knyta sina skor" får förbli okryssad för ett tag. Knytandet har vi dock börjat jobba på och säkert sitter det krysset snart också. /Jenny


Lin
Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 20 juni 16:39

Idag blev det dock att jag tog flera varv på Ånaplan för att komma upp i 5 km och där är det ju inte alls många stigningar att tala om men ändå... /Jenny

 


Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 20 juni 07:00

Det har nästan varit lite roligt att komma mig ut och jogga och jag har fått några fler 5-kilometrar i benen. Det underlättar när det inte gör ont någonstans. Igår slog jag till med ett nytt personbästa. I Rankås var det väldigt mycket upp och ner, så det är förstås lättare när jag kan välja en planare sträcka. /Jenny


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards