Direktlänk till inlägg 18 maj 2024
Tanghulu hade helt gått oss obemärkt förbi tills nyligen när det strömmade förbi i flödet. Tanghulu, med kinesiskt ursprung, är färsk frukt som träs på spett och doppas i varm sockerlag för att sedan stelna. Det där stelnandet fick vi dock inte till så bra, men det här var väldigt sött och gott. Vi testade på vindruvor, jordgubbar och små citrusfrukter. Vi blandade åtta matskedar socker med fyra matskedar vatten som kördes i mikron i tre minuter. Spetten fixades till och ett glas med vatten och isbitar. Sockersirapen öste vi sedan över fruktspetten med sked innan vi doppade ner frukterna i isvatten. Men som sagt, det där crunchet missade vi så detta får vi ge oss på igen någon gång. Men gott - ja!
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|