jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 maj 2014 16:15


... betydde tyvärr att Nalle blev av med sin säng. Men nu är det faktiskt inte synd om honom, även om han ser himla ledsen ut på bilden.


"En matta?!?! Skulle det ersätta min stora, mjuka BIA-bädd?!?!"


Vi köpte en lite större matta för att Nalle skulle få en bit av den att ha att ligga på. Nalle fortsätter också med att få ligga i soffan och bara några meter bort, i vårt sovrum, har han sin andra BIA-bädd. Ja, innan hade han faktiskt två sängar - och vi bor ju inte särskilt stort. Så ni behöver inte ringa djurskyddsinspektören, Nalle har sovplatser. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 maj 2014 20:30


Ikväll kom Barnkammarboken till användning på annat sätt än genom att DVD-skivan hamnade i DVD-spelaren. Pappa kan ju faktiskt spela gitarr och i boken finns det ackord. Ian satt i soffan och lyssnade på alla de välbekanta sångerna som nu framfördes live.Lilla barnkammarboken är verkligen ett jättebra tips på en bra musik-DVD som bland annat finns att beställa från Adlibris för 112 kr (fri frakt!).

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 maj 2014 18:45

... fick det bli för efter femte gången som vi öppnade grinden så lossnade en plastdetalj, och i och med det en del av säkerhetsanordningen. Men vi är optimister och hoppas att det här bara var ett måndagsex. Jon for in till Biltema och lämnade in den trasiga grinden mot en ny. Den nya sitter nu uppe, men än har vi inte öppnat den fem gånger så det återstår att se hur kvalitativa de här grindarna är...I samma veva köpte han några plastbackar med lock för att ha som förvaring ovanpå barngarderoberna, en matta att ha under nya runda bordet och bäst av allt - en lyxshake från Max med blåbärsmak till mig! De här är ju så goda.Och redan tidigt imorse hade vi faktiskt gjort vårt första inköp. I en köp- och säljgrupp sålde en tjej en Bumbo-stol för 150 kr som jag genast nappade på. Dessutom fanns den på cykelavstånd (för Jon...). Det kändes som ett helt okej pris och en sådan här stol funderade vi många gånger på att skaffa till Ian när han var mindre. Men då blev det aldrig av. Stolen får stå och vänta tills det är dags för bebisen att använda den, när den blir tre, fyra månader. Ian, som är lite äldre än så, har redan provat...Utav en fb-vän som hörde av sig ska vi få köpa till en bricka så stolen får ett litet bord också. Men det känns ändå lite osäkert att köpa saker till bebisen. Innan det var dags för Ian kändes det så självklart att vi givetvis skulle få en bebis. Nu är oron större, men kanske beror den mycket på att vi nu vet om det fina vi skulle gå miste om... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 maj 2014 20:45

... fick det bli för den gamla visade sig vara trasig. För att öppna ska man trycka in en knapp och sedan lyfta upp handtaget, men Ian kom på att det gick bra att lyfta upp handtaget utan att trycka in sprinten.

Och just denna grind sitter uppsatt vid trappen ner till källaren. Det har ju sprungits en hel del i grinden och den har slitits. Idag fick det därför bli en tur till Skövde på jakt efter ny grind, innan Ian lär sig öppna den helt. Babyproffsen kändes som självklara stället att börja på, men där var den grinden vi tittat ut slut och skulle inte komma in förrän i nästa vecka.

Men där sprang vi på bekanta hemifrån som vi pratade med. Deras minsting är en månad äldre än Ian och nu väntar vi båda barn igen, de med bf två veckor innan oss. Det blev en hel del bilprat då de just köpt en ny större, och vi har börjat kika efter något rymligare också.


Ian och nya barngrinden.


Vi for vidare till Biltema för där säljer de barngalgar - och även barngrindar. Det visste vi inte innan, utan det blev en lyckträff. Än har vi inte satt fast den, men vi hoppas att den ska fungera bra och passa. Fem barngalgar kostade cirka 22 kronor så vi köpte på oss några stycken. Vi behövde till Ians garderob och även till bebisens. Den gröna plaststolen köpte vi när vi var på Babyproffsen. Det var halva priset på den och vi tyckte att den skulle passa perfekt till skrivbordsdelen på Ians rum.


Barnstol och barngalgar.


Resten av resan fortsatte i bebisväg. En kompis fick barn för inte så länge sedan och när vi ändå var i krokarna passade jag på att hälsa på henne och lillen på sjukhuset. Förra gången jag var på en sal på sjukhuset, i slutet av december ifjol, var det för att hälsa på en annan kompis som väntade sitt andra barn, men som var beordrad vila i väntan då moderkakan satt dumt till. Nästa gång jag åker till sjukhuset önskar jag att det blir på grund av min egen graviditet. Självklart hoppas jag att något litet och efterlängtat kommer ut av det besöket. :)

Och min bebislängtan blev ju inte mindre när jag på vägen ut från sjukhuset sprang på ännu en nybliven andragångsmamma - fast där hade förlossningen råkat ske hemma!

Två söta småttingar på så kort tid, och vi har flera veckor kvar tills det är vår tur... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 maj 2014 18:35

Det är mycket som har behövts, och kommer behövas komma i ordning inomhus, men vi har ju faktiskt en trädgård också. Men där sköter sig det mesta på egen hand. Och vi försöker njuta av den frodande framfarten när tillfälle ges.


Scillorna är nu nästan helt ersatta av förgätmigejer.


 

Först upp i odlingsbäddarna är plocksallat och rädisor.


Lite artificiell blomster finns också att beskåda.


På äppelträdets kvistar och grenar blommar det ljuvligt.


Ians plommonträd blommar precis lika vackert.


Vi försöker att inte glömma bort hur härligt det är med en egen liten trädgård här i stora vida världen. Och mycket av det som kommer upp växer "vilt", vi behöver inte sköta det så mycket. Det kommer tulpaner här, gullvivor där och så en massa fint mittemellan. Synd bara att gräset växer så förbannat fort på vissa ställen också... ;) 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 maj 2014 18:31


Väggen sitter uppe, det är spacklat, målat och väggdekoren är på plats.

Bara lister och foder som saknas då. Alltid ska det vara nåt...


  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 maj 2014 18:21

Maj månad började traditionsenligt med vårmarknad i Mariestad. Den här gången vad dock en av de kallare och blåsigare, men gott om kul grejer att titta på fanns det.

Vi anlände tidigt och då var det väl fortfarande ganska folktomt, men det fyllde på med besökare allteftersom. Ian hade dessutom med sig sin tjejkompis och hennes pappa.

Ian vad dock inte så intresserad av att sitta i vagnen så länge utan ville springa runt... Tur att han hördes i alla fall. ;)Vi köpte en barn-t-shirt med favoritfordonet traktor på, en liten vattenkanna, iPhoneskal med FBK-logga, en lastbil, en snurrblomma, Blixten-jibbitz, färska munkar med mera. En finfin start på årets alla kommande marknader!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se