jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2014 20:00

Nu när det mesta med bebisrummet är klart så tyckte jag att jag skulle kunna få lite egentid att förbereda mig för förlossningen. Yoga? Profylaxkurs? Nej, jag har varit iväg och snyggat till ögonbrynen - för att inte se så himla trött ut. Och för att ögonbrynen höll på att växa ihop.

När jag bokade tid kom vi överens om att jag skulle få sitta upp istället för att ligga, för just att ligga på rygg ger mig lite yrsel just nu. Det gick lika bra så här.

I nästa vecka är det hårets tur, det ska också fixas till så även den biten är klar. Men vi får väl se om jag kan hålla mig ifrån att sätta saxen i luggen på mig själv innan dess... Lång, lång, lång.

Nuförtiden känns det som lyx att ta en långdusch, så det är skönt att kunna bocka av lite bonussaker innan det är dags, för sen lär väl tiden gå till annat. Vill ju få det så lugnt som det går innan den här gången. /Jenny


 
Fortfarande trötta ögon, men mindre håriga omkring i alla fall.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2014 10:48

... men himla skönt och mysigt blir det. Jag trodde att vi eldat för sista gången på väldigt länge men det ruggiga vädret känns inte lika hemskt när man i alla fall kan få det riktigt varmt inomhus. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2014 18:45


Att ha ett sådant fint litet Mini-Zoo på orten som vi har här i Tibro är faktiskt en riktig förmån. Varje år kommer flera tusen vuxna och barn hit för att kika på de många djuren och även ta chansen att klappa några utav dem.

I sommar, den 19 maj, kommer det dessutom att öppna ett café med uteservering i anslutning till området. Tills dess håller glasskiosken öppet. Det finns också möjlighet till att grilla på någon av grillplatserna.Idag premiäröppnade Mini-Zoo och vi kikade in lite snabbt på eftermiddagen. Tyvärr var det något grådaskigt väder, men vi kommer med all säkerhet att komma hit många fler gånger i sommar för att titta på alla djuren. Och att inte fastna lite extra för de supercharmiga killingarna är svårt, men det finns ju många fler djur i parken. För oss på byn är Mini-Zoo välkänt, men vi tipsar vidare om denna lilla djurpark ifall någon av er skulle ha vägarna förbi i sommar - väl värt ett stopp.


   

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2014 13:45

Kossor på grönbete.


Idag släpptes flera hundra kossor ut på årets grönbete på Almnäs bruk, en gård som ligger dryga halvmilen söder om Hjo. Det här blev Ians första besök på en bondgård, och första gången som han fick se kossor på nära håll. Men kossor i alla ära - det var ändå traktorerna som smällde högst! Och att åka hökärra efter traktor - två gånger dessutom - var nog dagens stora grej.


Ian på traktorsläp.


Ian är inne i en fordonsperiod och det enda på TV som han sitter still lite längre till, är när vi sätter på filmerna om Blixten, Bärgarn och de andra. Utomhus lyser han upp när han ser lastbilar, bussar, grävmaskiner och andra större fordon. Men det verkar ändå som att just traktorer har fått en lite speciell plats i hans hjärta. Och på gården fick han verkligen chansen att komma dem nära.


Liten och stor...


Vi vuxna var väl mest där för att få se ystra kossor få njuta av friheten på stora, öppna och gröna ytor. Och en del var verkligen glada, men andra tog uppståndelsen med ro.


   

Kosläpp!


I ett litet hägn på gården kunde barnen titta på och även gå in till kalvarna. De var ju förstås jättegulliga, de här små!


 

Söta kalvar!


Samtliga besökare bjöds på mjölk och bulle, och just mjölk är Ians favoritdryck så det smakade honom gott. Mjölkmustasch som bevis. Men så var ju muggen i största laget...


  

Vår lille kalv!


Vi for hemåt med en kille som i alla fall för stunden fick sitt intresse för traktorer mättat, och vi fick byta vardagen mot en liten tid på gården. Ser redan fram emot nästa år.Ian ropar på kossorna.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 maj 2014 12:49

Full fart sedan tidigt. Kvart över åtta hade vi MVC-besök och allt såg bra ut igen, och från förra gången. Järnvärdet hade sjunkit till 106 från 112 gången innan, tyckte jag hon sa, men jag har inte ätit några järntabletter, så det är väl okej ändå. Jag känner mig inte trött, så jag "glömmer" nog bort dem igen.

Inga bakterier eller högt socker vid förra urinprovet. Lämnade nytt urinprov igen, som jag ska göra vid varje besök. SF-måttet är 32 cm nu, och undertrycket var lite högre än vid förra blodtryckskollen, men det var med så lite. Bebisens hjärtslag låg på 135. Och precis som tidigare så fortsätter den att tycka om att ligga med huvudet nedåt.

Nu blev även besök för resten av graviditeten inbokade och sista gången det blir här i Tibro är den 4 juli, men vi kanske fått leverans innan dess. Annars tar Skövde över. Kanske att vi vågar hoppas på att bebisen kommer senast den 11 juli...

Efter besöket lämnade jag av en kartong med bebiskläder till Familjecentralen, då det var något som de sökte till en behövande familj. Vi hade nyss gått igenom allt som ställts upp på vinden så det passade bra att kläderna kommer till användning så snart. Sedan blir det ju mindre för oss att lämna till second hand. Vidare mot kosläppet...  /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 maj 2014 19:41

Nya kameran.


Ja, här går det åt en och annan kamera. Det fotas ju en del. Nu har vi köpt en Samsung WB250F, för den gamla Casion har börjat krångla. Den är bara tio månader gammal ungefär, men vi har använt minneskortet 4813 gånger... Vi har en hel del saker just nu och framöver som vi vill föreviga så att ha en kamera som fungerar känns som ett måste.


Första bilden.


Casio-kameran hade något bättre optisk zoom, men den här kommer nog att räcka ganska så långt också. Vi har skojtestat den lite och tror nog att det blir bra det här.


 

Zoomat in snurrbiet utanför lekstugan.


Det verkar vara väldigt lätt att hitta i menyn och kamerans färgåtergivning är mycket bra. Fast det hjälper ju att ha sådant här fint väder och att fotografera utomhus.


 

I trädgården...


Samsung-kameran har flera snabbvalsprogram. Och just ett av dem är vi lite tveksamma till och tycker inte alls att det fungerade. "Vackert ansikte" kallas det... ;)


 

Vackra ansikten. Typ. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 maj 2014 13:07

Vad mer kan man önska...? ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 maj 2014 18:15

Dammsugaren, trimmern, gräsklipparen, högtryckstvätten - ja, det är många prylar som fått jobba med och för oss idag. Vi har städat inomhus, för nu är det som vi kan göra just nu färdigt här uppe (återstår ju en del i bland annat källaren...).

På Ians rum fattas bara lite kladd i foderskarvarna, men det ska fixas i samma veva som fodret till dörren i bebisrummet kommer upp. Och fodret och listerna sätts inte på plats förrän väggarna är målade. Och väggarna blir inte målade innan bebisen kommit. Och den andra dörren har vi inte än. Alltså är det som vi kan göra här uppe klart. Härligt! 

Häromdagen tvättade vi upp bebiskläder, amningskudde, babynest, täcken, kuddar med mera, så nu står allt inplastat eller är inlagt i garderoben i väntan på att få komma till användning. Boat lite kan man väl säga. :)


 


Spjälsängen ska bäddas, barnvagnen ska plockas ner från vinden och testköras och BB-väskan ska packas, men dessa grejer spar vi lite på. Det är ju trots allt ett bra tag kvar, men det känns skönt att ha fått undan så mycket redan i alla fall. 

Vi vet ju hur uppochned allt blev när Ian kom till världen, och då hade vi precis flyttat in här och det blev mycket av det mesta. Den här gången ska det bli lite lugnare med praktiska saker. Det är vår plan i alla fall. Brukar ju gå sisådär med dem...

Utomhus har vi trimmat gräs, gräset är också klippt och leksaker, möbler och annat är högtryckstvättade då det hamnat ett täcke av pollen över sakerna. Mycket renare nu alltså! Hann med en grillning också.

Ian tog dock trädgårdsarbetet steget längre och krattade gräsklipparen...Det fortsätter att växa fint i trädgården och även i våra odlingsbäddar. Rädisor, sallat, sockerärtor och fyra potatisögon har kikat upp. Vi kanske kan få smaka våra egna färskpotatisar i sommar, för än så länge verkar det lovande.

Imorgon är det måndag igen och under den kommande veckan har vi ett MVC-besök inbokat, det är dags för kosläpp, Mini-Zoo premiäröppnar för sommaren, en kompis fyller år, vi kommer ha klarat 33 hela veckor, det är dags för hämtning av sopor och kompost (Nalle är så förtjust i tjejen som hämtar bruna tunnan och brukar verkligen göra sig till för henne när vi ses på gatan...), det är loppis utmed Göta Kanal i Forsvik - ja, det finns saker att fylla ännu en nedräkningsvecka med alltså.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se