jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 maj 2014 09:07


Vi håller med Sanna Nielsen:


– Det var precis en sådan värdig vinnare vi behöver i Eurovision, hyllar Sanna Nielsen segraren.

Det handlar om mänskliga rättigheter och tolerans och acceptans för att människan duger som den är,

det är väldigt vackert med Eurovision.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 maj 2014 16:15


Idag for vi runt på loppisar. Utmed Göta Kanal anordnades det idag på flera ställen olika loppisar och vi besökte den i Forsvik. Till Forsvik är vi nästan bara på Forsviksdagarna annars.

Vi satte på Ian hans flytväst för att vara på den säkra sidan. Det första han sa när han såg kanalen var "bada" så det var nog ett bra beslut. Ett litet försprång ger ju västen ifall.Vi hittade ett pussel med Bilar och en pekbok med Alfons Åberg. Just Bilar-filmerna är favoriter så det var lyckat. Vi for vidare mot Karlsborg och campingen där.Här och var bland husvagnar och förtält stod campinggästerna och deltog i loppis-arrangemanget. Det var lite lurigt att veta var försäljning skedde så vi knallade runt lite på måfå. Ett extra dragplåster var ponnyridning.

Vi lunchade på Kanalkiosken och när vi ändå var i loppistagen for vi förbi Ninnas nött och nytt också. Där fyndade vi bland annat ett knoppussel med Bamse. Efter det glass på Bulta-Majas Glasscafé, och Ian åt faktiskt ovanligt mycket glass för att vara han.Sista stoppet blev vid Konsum för vi behövde bland annat chips till hockey och schlagerfestival ikväll. (Heja Sanna! Men Maltas bidrag är inte så dumt det heller.) På gräsmattan utanför affären skedde diverse försäljning och brandkåren hade också några utav sina bilar uppställda, så Ian passade på att provsitta.Och så var en lite annorlunda förmiddag slut. Vi vände hemåt med våra loppisfynd och Ian, som snart somnade i bilen... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 maj 2014 15:30

Magen efter 33 veckor.


Igår kändes magen extra stor. Den var klumpigare än vanligt och inte alls särskilt lätt att ha att göra med... Vid många tillfällen blev den dessutom stenhård och livmoderns jobb är ibland väldigt oskönt. Att bebisen sen ofta får för sig att göra försök att bryta sig ut genom naveln gör ju inte det hela lättare precis. Ian hade ofta mina revben att sparras mot och det var ju inte så behagligt, så jag tror inte att jag föredrar något utav rörelsemönstrena...

Inte heller vädret idag, eller igår, har underlättat. Det har regnat och Nalle måste ut - och Ian måste med - och Nalle måste torkas - och jag måste böja mig ner... Hans regntäcke skyddar ju bara till viss del.

Ian är väl inte särskilt förtjust i att sitta under regnskyddet i vagnen, men det går bättre än förr. Vi har faktiskt eldat några gånger till i kassetten för det har känts så rått. Och varför inte? Ved finns kvar och det blir ju så himla mysigt, även om det bidragit till höstkänslor.

På morgonpromenaden idag träffade vi Nalles favorittjej, hon som kommer och hämtar de bruna tunnorna. Men hon berättade att hon tyvärr inte får sin anställning förlängd och det var ju tråkigt på flera sätt...

Efter promenaden krånglade jag på Ian regnkläder och vi cyklade till en kompis för att gratulera henne med födelsedagspresent några dagar i efterskott. Båda hennes barn var hemma och Ian är nog allt lite småförtjust i tjejen, det äldsta barnet.

Jag kunde ju inte hjälpa att tycka att fyramånadersbebisen verkade vara alldeles för lätt att ha att göra med. Sov mycket, alltid glad och nöjd - en sån tar vi!

Ian har väl aldrig varit någon riktig picknick när det kommer till humör och sömn. Alldeles för bestämd för att vara så liten... Hela nätter är fortfarande inte något som vi får. Vi är nöjda om han sover från åtta och vaknar till först vid fem och går att få att somma om en timme till eller två. Fast ofta har det då varit att vi behövt vara in till honom någon gång på natten. Skulle man bara slippa det nattliga besöket/besöken så vore det ju okej, fast vi får se till hur det varit tidigare och då har det faktiskt blivit betydligt bättre.

Men det är oftast Jon som tar nätterna med Ian. Jag är alldeles för upptagen med att försöka få någon sömn överhuvudtaget, då det inte är så lätt i sängen med den här magen och en blåsa som ofta kallar. Bebisen ligger så lågt och det trycker på. Att cykla var lite av en utmaning så sett.

Det vore ju inte så dumt att veta exakt hur länge man har kvar att kånka runt på de här extrakilona, men samtidigt kunde det ju vara betydligt värre också. Och dessa krämpor och stora magen som jag dras med gör att mina tankar inför förlossningen blir lättare att hantera.

Jag vill ju bli av med magen! Jag vill ju ha en bebis! Sen behöver det ju inte göra så ont att få igenom, men det kommer det att göra. Men när smärtan är över är klumpedumpmagen borta och vi har en bebis. Om allt går som det ska... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 maj 2014 14:15

Här kommer en liten favorit i repris. Vi märker av i statistiken att det är många som googlar efter just gratissaker till gravida och här kommer vår lista. Jag har sökt runt på nätet och gjort en sammanställning. Vi uppskattar verkligen att företag tar sig an uppgiften att skämma bort oss gravida lite grann och hoppas på att flera företag följer i samma spår. Har jag missat något så lämna gärna erbjudandet i en kommentar så fyller jag på listan! /JennyAllt för föräldrar. Bli medlem och fyll i väntas föda-datum.


Babybox. En gratis gravidbox till blivande föräldrar.
Just nu två stycken från Lloyds och Babyland/Babyproffsen 


 

MAM fb. Gilla och få en napp för 0-6 mån.

Baby to be. Hämtas ut på närmaste apotek i Apoteksgruppen.


Liberoklubben. Bli medlem i klubben och hämta ut en startväska på ICA Maxi (ersätter den tidigare väskan). Startboxen innehåller Newborn blöjor, stl 1 och 2, babyvårdsprodukter, en liten leksak, mm.

 


 


Lekmers gravidväska. En väska som i och för sig kostar 499 kr men med dyrare innehåll.Apotek Hjärtat. Startboxen är gratis för kundmedlemmar och hämtas ut i butik.


Det finns flera gravidförsäkringar som är gratis. Kolla med ditt försäkringsbolag. Folksam har t.ex en försäkring som är gratis (och en som kostar med utökat skydd). 


 

Glöm inte att försäkra barnet/barnen efter förlossningen!


 

Goboken. Ett fint välkomstpaket, men eventuellt behöver du säga upp framtida utskick från dem. 


Bambino Matningsked fb. Gilla och beställ en sked.
Loppipåsen. Fina erbjudanden till ett bra pris. 

Nestlé. Gå med i Nestlé Club och få poäng för dina varor.


 

Semper. Gå med i Semperklubben, ta del av erbjudanden, beställ vällingburk m.m.


Ella's KitchenBli kompis och få smaskiga erbjudanden och smakprover.


Bebisboken. Gör en egen namntavla som du skriver ut och ramar in.

 


McDonald's Ronald McDonald klubb. Barnet får bland annat gratis Happy Meal vid födelsedagen. 

 


Club BR. Samla sparmärken och få födelsedagspresenter med mera.

 

Så här ser innehållet ut i några utav boxarna som kunde hämtas ut i början av 2016:
http://jennyjon.bloggplatsen.se/2016/02/28/11248578-gratis-babyboxar-och-dess-innehall/

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 maj 2014 20:00


Det känns nästan lite konstigt att inte enbart fokusera på att renovera huset så fort man kommer hem från jobbet. Men nu när det mesta med bebisrummet är färdigt, är det inte mycket som måste göras så värst akut. Visst, många saker återstår, men ändå kan jag känna ett helt annat lugn nu och umgås lite mer med familjen. Och det är fantastiskt!

Efter lite bus i trädgården med Nalle tog Jenny, jag och Ian en promenad till den stora lekplatsen. Jag har inte varit där efter att den förnyades, och Ian var inte sen med att visa mig de många roliga sakerna man kan göra där. Ian rattade kavat bussen stående, jag var passagerare och den lille busschauffören hade bestämda åsikter om var jag fick och inte fick sitta...

Ian har hittills inte lyckats få med mamma upp i den stora rutschkanan, men pappa följde snällt med. Sedan bar det av med en hissnande fart, fast det räckte visst med ett åk. Mycket annat lockade, och det var inte helt lätt att få honom därifrån. Vi tog vägen förbi ankdammen, där det bara fanns en handfull änder samt ett antal kajor som fick dela på vårt medhavda bröd. Ian försökte först mata själva ankdammen, men fattade snabbt galoppen och slängde ut bröd till änderna så smulorna yrde.

En sväng in på Ica för att bland annat säkra vårt chips- och colaförråd hann vi också med innan vi gick hem igen. Det var en härlig afton - solen tittade till och med fram efter allt regnande! Och kvällen är inte slut än, även om Ian börjar gå ned i varv inför nattningen. Sedan kanske vi kollar in Sannas motstånd inför helgens final innan vi knoppar in. Snart helg, och förhoppningsvis mer kvalitetstid med mina nära och kära. /Jon

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 maj 2014 13:15

Om somrarna har vi mellan 17-21 tillgång till åvatten i trädgården för att vattna med (lite för brunt för poolen tycker jag allt...). Men det händer ju att vi vill vattna någon gång ändå, så vi tappar upp vatten i en tunna. Tyvärr har redan en och annan insekt fått sätta livet till genom drunkning i tunnan och så kan vi ju inte ha det. Ett fult och enkelt dra på-skydd sitter nu över tunnan. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 maj 2014 20:15


I en tävling som Deer anordnade hade jag turen att stå som vinnare av en gravidbox från Vidun Baby.


 


Idag kom min box och det var jättekul att få ett sånt fint paket med allt möjligt innehåll som massageboll, gravidbok, massageolja, läppglans med mera. En mycket passande box för mig. Tack så mycket! /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se