jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under oktober 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 oktober 2013 17:52


Det hade ju förstås varit roligare att ha fått se Morgan och Ola-Conny på deras hemmaplan i det stora gula varuhuset i Ullared. För dit vill vi resa bra mycket oftare än vår plånbok... Men idag var de båda faktiskt på Elins Esplanad i Skövde - och det var vi också.Och nästan att det var lika trångt där som det kan vara inne på Gekås ibland. Morgan och Ola-Conny var på besök för att hjälpa till att auktionera ut prylar skänkta av butikerna till förmån för Sällskapet Jultomtarna. Konferencier var Andreas Ljung.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 oktober 2013 17:47


395 kronor betalade vi för den här kläd- och skohögen till Ian. Vi hittade bland annat tre par vinterskor - bara 10 kr paret!, två vinterjackor, en för nu och en i större storlek, en täckväst och så en massa kläder i olika storlekar varav en del av plaggen var helt oanvända. Men det blev inga leksaker alls, det som vi trodde att vi skulle hitta mest av... Vi är dock ganska nöjda ändå.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 oktober 2013 17:44

Mer äppelmos och så ett par pajer för infrysning, och en för provsmakning... ;)


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 oktober 2013 18:23

Ja, ja, det är ju "bara" två månader och 20 dagar kvar till julafton...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 oktober 2013 18:17

Ian la en slant i en utav bössorna för insamlingen till Radiohjälpen och Världens barn. Från ett barn till ett annat. Ian fick en ballong som tack. Det var inget stort bidrag men tillsammans kan vi göra skillnad.Vill du också ge en gåva? Läs om insamlingen här: http://www.radiohjalpen.se/ge-en-gava/ge-en-gava-1

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 oktober 2013 18:14

Dags att planera nästa år, i alla fall det man kan rå över...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 oktober 2013 08:00

Efter förra vintern slängde vi vårt fågelmatbord, för även om det såg fint ut så fungerade det dåligt. På sidorna hade det plats för talgbollar och i mitten fröfack, men taket blåste ofta upp och det snöade in och fåglarna kunde sitta i maten och bajsa. Testade att knyta fast locket, men så ska man ju inte behöva göra. Och kajorna kunde lätt flyga iväg med hela talgbollar...

Nu är vi på jakt efter en ny fågelmatare och det finns ju en uppsjö. Men vi har fastnat för det här bordet som finns på Granngården. Det heter Nelson Twilight och lyser i mörket, det tänds automatiskt när det börjar skymma. Ser ju supermysigt ut!


 

Bilder lånade från Granngården.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 oktober 2013 13:47

Ian har varit snorig i snart fyra veckor, men aldrig riktigt sjuk. Misstänker både att flera förkylningar avlöst varandra, men också de där irriterande tänderna. För under ungefär samma tid har han sovit dåligt. Och nu börjar det känns lite slitigt.

I natt sov han runt två-tre timmar i sträck och däremellan vakande han jätteledsen. Han liksom gräver i munnen och det kan ju tyda på att fler tänder är på gång.

Vid förra tandomgången fick han sex stycken på två månader - ingen rolig period - och kanske är det en tandattack på gång igen. Även om jag googlat symtom på nattskräck också... 

Givetvis är det synd om honom, men jag tänker klaga lite för vår del också för nu börjar det ta emot. För vi blir trötta, men Ian verkar inte påverkas av denna sömnlöshet för han börjar gärna dagarna runt halv sju. Liiite tidigt efter sådana nätter tycker jag, för det blir så väldigt långa dagar med detta lilla energiknippe.

Vi har ju inte legat på plus i sömntimmar på en evighet och kommer väl aldrig att göra igen heller, men det har räckt till.

Och ja, man får klaga, för så här blir det ibland. Det blir kanske inte bättre för att vi klagar, men det kanske förklarar varför vi ser ut som zombies i alla fall.


Äppelträd...?


På förmiddagen idag var mamma-zombie med duracellkaninen i församlingslokalen i kyrkan och lekte och sjöng. Det blev också lite pyssel efteråt där vi gjorde äppelträd. Trädstammen är gjort av Ians handavtryck. Det syns väl! /Jenny

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se