jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2013 17:30

Igår kväll hade vi lite fredagsmys med mat med asiatisk touch. Vårt busiga lilla riskorn Ian var också med, och man kan väl lugnt påstå att det var han som stod för middagsunderhållningen. ;) /Jon


   

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2013 17:15


Vi har ju oss själva att skylla, men lite väl mycket blev det på en och samma månad. Att det skulle behöva bli en saftig bilreperation ingick till exempel inte i planen. Men nu ska bilen hålla ett tag, allt medan spiskassetten håller oss varma och ytterdörren inte längre är någon energitjuv (eller ful som skam). Sedan är resorna till och från jobbet betalda månaden ut. Och så var det förstås några fler utgifter. Alltså: vi siktar fortfarande ganska hårt på Drömvinsten, även om den nu bara är uppe i 75 miljoner... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2013 13:00


Triaba fortsätter att vara vår favorit när det kommer till betalda undersökningar online. Vi tycker att deras sida fungerar mycket smidigt när det kommer till undersökningar och utbetalningar. Extra förtjusta är vi ju också förstås i att de utöver marknadsundersökningsbiten också med jämna mellanrum arrangerar tävlingar.

Som medlem väljer man själv hur många undersökningar man är intresserad av att göra per månad. Utbetalningarna kan ske genom en insättning på Paypal-konto eller genom det som vi brukar välja: Superpresentkort.

Här finns mer information om du också vill bli medlem hos Triaba och marknadsundersökningar online - samt delta i tävlingar - för att bland annat vara med och påverka framtidens produkter och tjänster.

UVI

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2013 19:30

Sisådär vartannat, vart tredje år får jag en urinvägsinfektion. Igår kväll började jag känna av lite besvär och det blev en del toabesök under tidiga natten, men sedan var jag väl så trött att jag somnade. På förmiddagen har det inte känts så jobbigt så jag trodde att det var över. Men inte då. Och det finns ju botemedel så jag tog tag i det hela.

Efter ett telefonsamtal, urinprov, besök på VC och provresultat for jag hem med antibiotika och en kur på fem dagar. De tidigare gångerna har jag snabbt blivit botad efter bara några piller så det går säkert bra nu också. Hellre det än att ligga "kissnödig" hela natten. Jag behöver ju den lilla sömn jag kan få... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2013 15:00

Strax innan sju vaknade Ian idag. Och när han bestämt sig för att vakna så börjar dagen med en gång. Inga morgnar med mys här inte! Nalle följde med Jon till jobbet idag. Vi har ju vår veterinär på samma ort och vi hade tid för Nalles halvårs-p-spruta. Han har ju problem (bland annat...) med förstorad prostata. För ett halvår sedan upptäckte veterinären arytmi på Nalles hjärta som vi kollade upp. Hans hjärta slår i otakt, men det är en godkänd otakt. Den här gången hörde hon bara ett dubbelslag och det hade gått jättebra med sprutan.

Jag och Ian gick fram en vända till torghandeln som är på fredagsförmiddagarna. Vi kikade runt lite men köpte bara ett par mockasiner. 15 kronor paret, mot 79 kronor. Tyvärr fanns det inga i hans storlek, men fötterna lär ju växa.Vi knallade vidare mot Pingstkyrkan och Stora & små-träff. Vi har aldrig varit där tidigare, men vi testar gärna nya saker. Chans till nya bekantskaper för både mig och Ian och dessutom kunde han leka av sig. Och jag med. Möt Jenny - clownprinsessan. ;)Det fanns gott om leksaker och flera lekutrymmen. För en guldpeng fick man fika och som avslutning en gemensam sångsamling. Ian blev lite trött mot slutet, men vi hann hem och han fick mat innan han somnade.Och medan Ian sov passade jag på att städa och tvätta. Nu är vi redo för helgen och börjar väl med lite fredagsmys. Med posten kom mycket passande en påse med sura nappar som jag lyckades kamma hem via Haribos fb-kampanj.Bara att invänta att Ian ska vakna, att Jon och Nalle ska komma hem och att torktumlaren ska bli färdig... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 oktober 2013 16:44

När vi målade om huset i somras klippte vi ned och behandlade våra rosor ganska omilt över huvud taget. De växer nämligen utmed husväggen som vi skulle måla. Vi var inte alls säkra på att de skulle överleva efter detta, men istället verkar det som om de trivdes med denna bryska behandling. De fortsatte ganska snart växa vidare och blommade. Och just blomma gör de fortfarande. Härliga färgklickar i allt det höstiga!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 oktober 2013 13:30

Livet förändras med barn. Hemmet förändras med barn. Vi har försökt kompromissa, för vi har inte velat ta bort allt. Vi har inrett med begränsningar här och var, men det finns också plats för "nej". För att lära sig att allt som finns framme inte är tillåtet måste ingå, tycker vi. Men en del saker är ju rent livsfarliga. Och när det gäller andra saker vill vi få ett litet försprång för att förhindra en eventuell olycka. Säkert är det fler inredningsmässiga förändringar som vi fått göra, men det här är några av dem.


Sammanlagt har vi nu tre grindar uppsatta inomhus, varav en som man kan använda åt två håll. Utomhus har vi två grindar. Grindarna spärrar av och stänger in - allt för att ta det säkra före det osäkra. Ingen kommer här fram.Kontakter och sladdar har vi en del och vi tycker inte att de är så där jättespännande. Men det är vi tydligen ensamma om här, ett och annat skydd för elen har det fått bli. Några stickproppsskydd, men de fungerar ju inte när det redan sitter en sladd i som går att dra ut. Några tillgängliga sladdar finns det, medan vi har ställt för andra.


 


En del skåp har fått barnspärrar som de under diskbänken till exempel. Grävande i sopor och kompost slipper vi gärna, och Nalles hundmat äts av Nalle och ingen annan.För att det inte ska ske några olyckor med vassa hörn satte vi upp hörnskydd. Dock sitter inte många utav dessa kvar, inte ens efter en extra vända med dubbelhäftande tejp. För hörnskydd är tydligen skitkul att pilla bort!Och på tal om bord och soffbord så kunde vi ju ganska snart glömma att ha fjärrkontrollerna på bordet. Ljuslyktorna på duken kunde inte heller stå kvar för trollkarlstricket "dra undan duken" övades utan framgång. Och ibland, läs ofta, ligger inte ens duken på plats.


 


Teknikprylarna på tv-bänken är superintressanta. Knappar, knappar, knappar! För att inte allt ska gå att komma åt har vi skjutit ut tv-bänken en bit, men det fungerar ju bara så länge Ian inte växer. Och det gör han ju! Tveksamma till att intresset växer bort i samma takt...Att ställa för en del grejer har vi också fått göra. Som väggsladdar till exempel. Och bokhyllan med våra viktiga papper. Här står det en pall, där står det en Big Boy.


 


I badrummet brukar vi ställa in tidningar och kataloger. Inte för att det finns någon tid till att läsa dem där ändå, men då har de en plats i alla fall. Men någon i hushållet har däremot tid att "läsa" kataloger på sitt sätt, så ofta hamnar hela tidningsstället i badkaret. Och ännu oftare är det faktiskt helt stängt till badrummet, för bada i toaletten gör man inte.Vilka förändringar, om några, har du gjort?

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 oktober 2013 21:02

... en jäkla massa pengar på Lotto ikväll.

Vi vann inte just den summan. 21 kronor blev det för vår del. Tjoooohooooo! Vi hade hellre bytt med den okände vinnaren. Mycket hellre. Pengar gör kanske inte folk lyckligare (eller?!?!), men det skulle ju kännas bra mycket tryggare att veta att man hade några miljoner på kontot.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se