jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under juni 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juni 2016 18:00

Igår kväll var det röjjigt värre, när banden The Gloria Story och Neverstore spelade på UppåNer-festivalen. Vädret kunde knappast varit bättre och eftersom jag inte sett något av banden live förut, och då vi faktiskt bor på två stenkasts avstånd, gick jag ned till Ånaplan, stället där det händer just nu.De senaste dagarna har det varit full rulle på denna annars så stillsamma plats, och arrangörerna har verkligen prickat rätt med vädret detta år. Det är kul att det händer saker i vårt lilla samhälle, och extra roligt var det att festivalen tagit hit så många band och artister med lokal anknytning.The Gloria Story spelade lite slamrig, gammal hederlig rock 'n' roll med influenser från forna arenaband, och även om publikhavet kanske mer var som en publikinsjö, var det bra drag i framträdandet. I dessa "DJ-dagar" är det lite befriande att höra musik som inte är söndersamplad, och energin och spelglädjen gick inte att ta miste på.Jag hann hem en sväng för hundrastning och lite annat innan det var dags för kvällens slutakt, Neverstore. Detta band har hållit igång i femton år och spelar en typ av melodisk skatepunk-pop (enligt mig i alla fall, men vad vet jag om musik...?) som till vissa delar påminner om gamla "hjältar" som Millencolin och NOFX. Neverstore var med i fjolårets Melodifestival med låten If I Were God For One Day, som givetvis var med på gårdagskvällens repertoar. Stämningen var hög och det var ett bra slut på en i övrigt fin dag. Ikväll är det rockabilly-tema på artisterna, återstår att se ifall det blir en sväng eller två ned till festivalen för mig även ikväll då. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2016 21:00


Inte finns det så mycket tid till att sitta och blogga nu inte. Det är sommar och härligt väder, så då rullar dagarna på rätt bra med lite av varje. Fast var den här dagen skulle ta vägen var tveksamt in i det sista, dessutom började den med åskknallar i fjärran. Åskan kom dock inte särskilt nära, men det kom en regnskur som hjälpte till med vattningen i alla fall.

Efter några om och men beslöt vi oss för att fara till Skövde. Erikshjälpen har nyligen fått helt nya lokaler och vi var lite nyfikna. Fint var det där och gick att hitta lite av varje. Några Cola-glas till samlingen, leksaker, kläder och annat som till exempel en hatthylla som vi ska ha för maskeradkläderna i lekrummet.

Det blev ännu en premiär då grillen hettades på hemmavid sedan. Den har mest stått och sett inbjudande ut där på trädäcket. Vid matbordet överraskade Ian oss enormt när han tog om flera gånger på potatissalladen. Nu kan det här ha varit en engångshändelse så vi ska testa snart igen.

Det blev bad i poolen, Nalle njöt i skuggan och det blommar för fullt. Igår blev vi påminda om Bumbo-stolen och plockade ner den från vinden och Isa passade på att låta dockan provsitta. Det är dock ett tag kvar tills Loe är stabil nog att sitta i den. Vår lille skrutt kom fortfarande i ett av 56-plaggen jag chansköpte i dag, en kortkort tigerrandig onsie.

Och för att klämma in ännu en premiär den här säsongen, i alla fall för alla utom Jon, så åt vi mjukglass. Vi hade lovat Ian Piggelin men de var slut, fast han överraskade igen och åt upp sin glass. Glassmakningen var mest för att fördriva tiden i samband med väntan på att barnen skulle åka tåget Lok-Hjo-Motivet som går gratis till och från Ånaplan i samband med UppåNer-festivalen.

Jag tog Ian och Isa och åkte turen från första hållplatsen, tvärs genom byn, klev av vid slutdestinationen och sedan gick vi hem. Jag bar Isa, det var ju bara gatan upp för vi bor på ganska lagom avstånd från festivalområdet. Isa var först lite reserverad till tågturen men det släppte allteftersom. Säkert att vi gjort något mer idag men premiärerna och överraskningarnas dag kan man väl säga att det här blev. Imorgon är det Familjedag på festivalen så då ska vi dit. Ikväll roar sig Jon med att vara där och lyssna på rockband, men det hörs precis lagom bra ända hem också. :) /Jenny


Ian · Isa · Loe · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juni 2016 20:16

Större delen av förmiddagen gick åt till lek för barnen med kompisar. Det blev lite bad i lilla poolen, fika, spring i vattenspridaren och mycket skoj. När vännerna åkt hem fick Ian och Isa gå ner i källaren en stund för att leka medan vi förberedde mat. Temperaturen är mycket behaglig där även om vi satte värmerekord även där med 20.1 grader... När det var dags för mat fick vi först leta efter Isa. Det visade sig att hon varit så utslagen att hon somnat i lektältet. Vi lät henne sova vidare i sin säng för nu har hon varit vaken hela dagar under hela veckan och det tog väl ut sin rätt. Festivalen UppåNer har dragit igång och det är verkligen mer aktivitet i vårt kvarter än vad det brukar och vi trotsade hettan och gick dit allesammans men det var fruktansvärt varmt. Just då var det inte heller någon programpunkt som passade barnen. De fick lite att dricka och äta och vi satte oss ner och lyssnade en stund innan vi istället knallade hem. Vi passade även på att prova några kulor från Wetternglass, som hade premiärförsäljning av sin ekologiska och egenproducerade glass på festivalområdet. Citronsorbet, havssalt och laktrits samt det säkra kortet jordgubb blev dagens glassiga val, och det satt fint i hettan. 

Ner i källaren igen och svalkade oss innan vi avslutade kvällen tillsammans med barnen med pizza i trädgården. Nu får vi hoppas att de kan sova gott i natt, vi har en liten fläkt som står och går för att svalka dem.


Allmänt · Ian · Isa · Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juni 2016 18:50


Det är väldigt varmt och källaren är en svalkande fristad. Lunchen blev lätt med kräm, jordgubbar och smörgås, medan det blev middag, någon sorts pastasallad, i det gröna och skugga förstås. Det passade bra efter en aktiv dag där ett spontanbesök av en god vän med barn blev en rolig träff för oss. Men sömn vore också trevligt. :) /Jenny

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juni 2016 18:33

Nu har det hänt igen! Både Ian och Isa fick i samband med att de kom till världen underbara överkast som en bloggläsare gjort helt på egen hand. Bloggläsaren heter Camilla och vi är överväldigade över en främmande människas vänlighet. Vi har uppskattat överkasten otroligt mycket och Ian och Isas personliga överkast ligger i deras spara-lådor på vinden. Nu har det kommit ett även till Loe. Ljuvligt, med söta hjärtan, Loes namn och babyblå fleece på baksidan. Loes kommer att få ligga i hans spjälsäng tills det hamnar i hans spara-låda. Vi är väldigt tacksamma!


Loe
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juni 2016 18:45


En vanlig dag består verkligen av lite av det mesta här och idag var inget undantag. Efter att Ian lämnats på förskolan blev det ett spontanbesök på lekplatsen, för några föräldrar hade bestämt att ses där. Jag hängde på för att träffa lite vuxna och för att Isa skulle leka av sig. Sedan var det disk, städ, hämtning, spring i vattenspridaren, vattning av växter, lek ute och inne, rabarberpajbak...

Både Ian och Isa har dock hållit sig vakna hela dagen idag också, något som resulterade i en tidig kväll även denna dag. Skönt! Och ännu bättre är att igår och idag har de båda varit lätta... lättare att ha att göra med. Innan har det varit mycket trots och gnäll. Men nu har mängden av detta minskat rejält, men det märks om kvällarna att Isa inte riktigt kommit in i att vara vaken hela dagar. Det får bli en övergångsperiod med det och sedan har den här värmen säkert frestat på extra också. Nu väntar en kväll med Jon, Nalle, Loe och våra nya vänner i The Big Bang Theory... och en av dem lockar ju till fler skratt än andra. /Jenny
Allmänt · Ian · Isa · Loe · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juni 2016 07:30

En meps är en blandning mellan en mössa och keps och faktiskt en riktigt praktisk accessoar, särskilt för barn. Det slog mig att det skulle ju vara perfekt med en till Loe. Loe som behöver skyddas från sol men samtidigt ha det lite varmt. Solhattarna har inte varit så bekväma när han legat i vagnen. Så jag beställde en från vännen Therese - och hon fixade en. Toppenfin! /Jenny


Loe

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se