jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 augusti 2012 18:37

Igår blev vi lovade att bredbandet skulle vara inkopplat i huset till den 7:e, kanske till och med så tidigt som till den 5:e september. Idag fick vi SMS från Telia: "Din flyttbeställning av Telia bredband kommer att levereras till din nya adress 2012-09-10." Typiskt. Hoppas att det inte blir så... Att det ska vara så himla komplicerat i dagens samhälle att koppla in detta?!?! Det är ju inte så att vi flyttar helt ut i obygden precis.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 augusti 2012 18:27

Landskapsblomman är planterad utanför huset.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 augusti 2012 18:24

Våtrumstapeten är på plats. Imorgon ordnas taket till, eventuellt kommer snickare och elektriker. Men rörmokaren hade inte tid förrän i nästa vecka - men då ser det ut att bli klart!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 augusti 2012 08:24

Höstmarknaden i helgen i Hjo är inställd.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 augusti 2012 18:49

I fredags hörde vi av oss till Telia om att flytta telefon och bredband till huset. Telefon skulle gå över dagen men att flytta bredbandet skulle ta upp till tio arbetsdagar. Dessutom skulle vi få betala en inkopplingsavgift på 550 kr. Vi tyckte att de här tio dagarna utan bredband lät mycket, även om vi blev erbjudna ett mobilt bredband, men som vi i så fall skulle behöva hämta ut i butik, så vi hörde av oss igen. Och hoppsansa! Nu skulle ännu en avgift på 595 kr tillkomma för den första avgiften var bara för telefon och inte bredband. Det är det ingen som sagt något om så det här var nytt för oss. Vill inte Telia ha kvar sina kunder eller?! Nu gick det att kringgå avgiften för bredbandet men då blev vi tvungna att binda oss på ett år men 550 kr och bredbandslöst i 8-10 dagar står fast.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 augusti 2012 17:19

Jon hade inget emot att dra igång sågen...


Det är ju inte så mycket vi kan göra inomhus när det kommer till huset - desto mer i trädgården och den gick vi lös på idag. Vi flyttade några växter och planterade om några buskar till att börja med. Sedan drog Jon igång motorsågen och då försvann det syrenbuskar, trädgrenar, enar och annat.


 

Äppelkriget i trädgården...


Två stora grenar på det enorma äppelträdet kapades också för hittills har det pågått ett äppelkrig som vi inte varit i närheten av att gå segrande ur. Vi har plockat så många äpplen men följande dag har det legat minst lika många i gräset igen. I början var vi duktiga och samlade ihop dem men nu det sista har vi bara sparkat in dem till stammen.

Nu ligger det grenar, kvistar och ris lite här och var i trädgården och nästa projekt blir att forsla bort allt detta. Med hus verkar det alltid finnas något att göra... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 augusti 2012 17:12

Igår ramlade det in ett mejl från en reporter på DN som hade hittat inlägget som jag skrivit om ägglossningstest. Tydligen så blir det vanligare och vanligare att sådana här test används. Hon ville göra en telefonintervju men lite offentlighetsskygg är jag allt och gick i alla fall med på att besvara några mejlade frågor.

Och jag hade hoppats att det skulle ha räckt med att de lånade en bild från bloggen eller att vi mejlade en - men den gubben gick inte sörru, för fotograferingen skulle utföras av en proffsfotograf!

Så vid lunchtid kom det en fotograf till huset och fotade oss, och fotade oss, och fotade oss... Trodde aldrig att det skulle bli färdigt, men nu är jag ju inte så förtjust i att vara på den sidan av kameran.

Vi vet inte när text och bild kommer att gå i tryck, men fotografen pratade om till helgen. Men får väl återkomma när vi vet... om det blev bra. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 augusti 2012 17:08

Inte bara tiden är emot oss, utan även vädret... I det fuktiga vädret torkade spacklingen långsamt men idag har en mindre byggfläkt stått och blåst torrt i badrummet. Mattan har till viss del kommit på plats och imorgon är det kanske väggtapetens tur. Det här mattarbetet utfördes utav ännu en i raden av hantverkare. Tror att han var sjätte i ordningen som varit i vårt badrum...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se