jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under mars 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 mars 2012 09:45

I dag har vi tid för ultraljud och känslorna är blandade. Vi hoppas verkligen att allt ska se bra ut och att vi ska få se en levande baby som rör sig och att anatomin ser bra ut. Att moderkakans placering är bra och att det inte är något fel med mängden fostervatten. Att det stämmer att vi är i vecka 17+4, som vi tror. Fast är vi längre fram så gör det inget. :)

Det känns lite nervöst, men den här gången verkar det inte som om vi ska till samma ställe på sjukhuset som sist. Sist, då jag var helt övertygad om att vi drabbats av missfall...

Det skulle var roligt om vi kunde få reda på könet också men vad vi har hört så berättar de inte könet på KSS, bara i medicinskt syfte. I natt drömde jag, som Jon gjort tidigare, att det var en flicka...


Bola, ett gravidsmycke, avger ett rogivande ljud som babyn ska känna igen även efter födseln.

Bola-smycken säljs bland annat av Bluebox.se.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2012 20:30


Tyvärr är inte alla tecken på att det börjar bli varmare trevliga. När jag smorde in Nalles tassar nu ikväll tyckte jag att jag såg något röra sig i hans päls. Något litet, svart... Och visst var det en fästing! Visserligen bara en hane, men då är honorna säkert inte långt borta.

Förra sommaren fick Nalle fästingsjukdomen anaplasmos och blev dålig. Han började halta och vi oroade oss innan vi visste vad det var, för att det var hans andra sjukdomar, hd och artros, som brutit igenom medicinen. Vi lever med vetskapen om att Nalle redan går på den högsta dosen medicin och sedan finns inget mer att ge honom.

Så det var lite tur i oturen att det var en fästingsjukdom det rörde sig om, för den fick han antibiotika mot och hältan försvann ganska fort. Nalle hade fästingskydd på sig då, men vi har inte hittat något skydd som är 100-procentigt. Han har så mycket lång päls som fästingar lätt får tag, och vi är ju utanför dörren med honom...

Det är bara till att börja fästingskydda honom redan nu och det medlet som ändå fungerat bäst för oss är Frontline vet. Spot on. Och vi har testat bärnstenshalsband, örthalsband, fästinghalsband med mera... /Jenny

 


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2012 13:45

Valio hade en tävling och när vinnaren togs fram bröt de mot sina egna regler. Motiveringen skulle bestå av max 30 ord, och det vinnande bidraget hade fler. Någon anmärkte på detta och Valio kommenterade med att kompensation skulle delas ut till alla som deltagit i tävlingen. Mycket bra av dem, trots sitt misstag. Jag mejlade och idag fick jag det här med posten:

Dessutom fick jag mitt gratiste från Lipton. Det finns fortfarande gratisprover att hämta på facebook-sidan HÄR. Jon dricker gärna te så han får bli försökskanin på den här smaken: mandarin och apelsin.

Mer gratis just nu är Liquid Face & Body Wash 50 ml från Sebameds facebook-sida HÄR. Jag väntar på mitt prov. AXE har förlängt sin AXE Excite-kampanj till 31 mars och har du "rätt" postnummer kan du få ett gratisprov från dem på facebook HÄR.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2012 13:34

 

Inte vi heller. /Svenska språknämnden

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2012 20:15


På sena eftermiddagen vandrade vi runt på Prästberget och letade efter blåsippor. Vi fick njuta av en vacker solnedgång. Och vi hade ögonen med oss och hade turen att hitta några små blåsippor som var på väg upp.


... niger och säger att nu är det vår.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2012 13:11

Med ditt COOP MedMera-kort kan du boka en billig liten minihotellsemester i enkelrum, dubbelrum eller i familjerum. Sedan en tid tillbaka behöver man inte längre någon premiecheck. Två hotellnätter för två personer i Sverige kostar 1498 kr! Det här är ett jättesmidigt sätt att ordna ett litet avbrott i vardagen och vi har utnyttjat erbjudandet flera gånger.

Läs mer och sök din vistelse på coophotellpremie.com, där det finns fler erbjudanden. Coop erbjuder bland annat vistelser på flera hotell i Norden.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 mars 2012 19:30

... men nödvändigt. Men mest tråkigt. 9000 kr kostade reperationen och servicen av bilen. Nu får den banne oss inte kosta mer än bensin och möjligen spolarvätska under en lång tid framöver.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 mars 2012 19:00

Canicatt.se säljer många bra varor med fokus på hundar och katters säkerhet och hälsa.


I eftermiddag hämtade vi ut Nalles nya ramp från Canicatt.se. Ända sedan Nalle diagnostiserades med höftledsdysplasi och artros har vi försökt undvika hopp och trappor för att inte förvärra skadorna. Att skaffa en bilramp till honom var bland det första vi gjorde då.

Och Nalles gamla ramp har fungerat bra, men den är runt tre år gammal och har blivit sliten. Nalle gillar att åka bil och följer med oss nästan överallt när vi far någonstans. Jon har fått laga trärampen för en gång gick den av, och den sviktar kusligt mycket när 40 kilo Nalle klampar på den...

(Nu tittar ni på rampen eller hunden och inte på min mage...)


Den här nya rampen är mycket längre, så lutningen blir mindre för Nalle och den tål nästan dubbelt så många kilo. Gåytan har dessutom en fin antihalkbeläggning. Eftersom den är större tar den upp lite mer plats men det gör ingenting. Vi tror att det här kommer att bli jättebra!

Nalle fick göra några premiärturer upp- och nedför rampen och såg nöjd ut. Men att ta det lugnt in och ut ur bilen är inte hans starka sida - han älskar ju att åka bil och blir glad av att bara höra orden "åka bil".

 


Vi filmade också en utav träningssekvenserna med rampen och så här såg det ut:


 

Nalle och vi tackar återigen alla er som hjälpte oss att vinna den här fantastiska rampen till honom. Vi riktar också ett stort tack till Anne på Canicatt för hennes fina service. /Jenny


Besök gärna Canicatt.se och kika in deras breda sortiment av varor för hund, katt, matte och husse!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se