jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under mars 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2012 08:15

Nu är även vitsipporna på gång! Inte så konstigt med tanke på hur varmt vi haft det. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2012 08:00

Nu är du snart halvvägs! Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.
I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!
Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa. Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.
Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 mars 2012 14:15

Bäst

Ja, det går ju ganska bra för Färjestad... och kommer att fortsätta likadant.

SM-guld! SM-guld! SM-guld!


Sämst

Hyreshöjningen...


Citat
"Tuttuerare."
/Johan


Godast
Maten från Tibro Bar & Grill, som ska bygga om och få salladsbar. We like!


Roligast
Vår tolkning av Loreens Euphoria. Se den!


http://www.youtube.com/watch?v=0FhxjnEpbrw


Tråkigast
Ja, begravningar är ju aldrig roliga...


Bästa köp

Toalettpapper...


Låt
Jon Sjöberg - Kom fjärran
Som visats mer än vi trodde att den skulle göra på Youtube - 100 visningar!

Jon skrev låten 2003 så det kanske är dags för något nytt...?


http://www.youtube.com/watch?v=gv9nhKdzKJM


Veckans ord
Sommartid: innebär att lokal tid justeras fram under en del av året i ett försök att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Genom att vi följer klockan när vi stiger upp men dagsljuset när vi bestämmer oss för att gå och lägga oss får sommartiden oss att stiga upp tidigare och stanna uppe längre i förhållande till normaltiden.


Film
Inte sett någon film...


Favoritgott
Ben & Jerrys Wich! Roligt att den fick komma tillbaka.


Vill
... flytta!


Surt värre!
Lyhörda lägenheter...


Dummast

Att det är ont om lediga, billiga, nyrenoverade hus med bra läge. ;)


Veckans bild


Förväntningar på nästa vecka
Få den efterlängtade lönen. Surt när lönen betalas efter helg...


Helgplan
På lördag deltar vi i Earth Hour, och det gör väl du med...?
Och på söndag ska vi se till att inte bli lurade... ;)


Övrigt

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 mars 2012 14:02

Ät mera gryn.nu har en ny fb-sida och delar ut gratis gryn:

http://atmergryn.se/fa-ett-gratis-paket-gryn?fb_ref=AL2FB&fb_source=profile_oneline

Man måste skriva ut kupongen direkt om man öppnar pdf-filen!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 mars 2012 18:15

Att vara gravid har sina fördelar... Man kan till exempel få med sin käre make Jonreen och lillebror Johan Andersson, som helst inte vill bli nämnd vid namn i detta sammanhang, att gå med på de mest udda saker. Men det är ju knappast mitt fel att de är så dumma/snälla att de säger ja. Vad är det då som de tackade ja till? Titta på videon så får ni se - och försök hålla er för skratt! Jag kan det inte, och inte Jon eller Johan heller... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 mars 2012 18:00

Årets första mjukglassar för mjukingarna och Ben & Jerry Wich för hårdingen... 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 mars 2012 10:45

På lördagarna brukar vi lyssna på Ring så spelar vi. Ofta kommer många intressanta människor fram, musiken är varierad och det är roligt med frågorna. Bra lyssningsprogram till frukost och morgonbestyr.

I morse när jag bäddade sängen hörde jag hur Lisa Syrén berättade vilken slutsiffra det var som fick ringa och skrek ut till Jon i köket:

- "88!" Det har ju vi!

Och här fungerar det då så självklart att jag lyfter inte telefonen för att ringa någonstans om jag inte nödvändigtvis måste. Och det vet ju Jon som redan lika självklart greppat telefonen och ringde.

Linjen var full flera gånger men till slut lät det som om han kopplades fram. Det tutade och tutade hur länge som helst (jag och mitt tålamod hade lagt på...), men så svarade någon och Jon berättade lite om sig och dagen idag. Sedan blev det en spänd väntan. Skulle de ringa upp igen eller ej? Var Jon tillräckligt intressant...?

Jag satte på radion i datarummet, riggade digitalkameran och tryckte fram flikar med Google och Wikipedia på datorn, vi kopplade upp den bärbara datorn i köket så Jon kunde ha den (ville ju inte har rundgång). Tävlingsinstinkten var på topp - här skulle vi inte framstå som idioter i riksradio!

Just som vi började ge upp hoppet ringde producenten Bengtsson upp och berättade att Jon skulle få vara med i programmet. Och det gick ju jättebra! Vår tursiffra tillsammans är nummer nio så den hade vi valt på förhand och Peter LeMarcs Du och jag mot världen är ju vår låt, hade den bland annat på vårt bröllop så det kändes också givet.

Frågan gick bra och lyssnar man riktigt noga så hör man hur jag sufflerar svaret till Jon. Egentligen var ju inte frågan så svår. Vi är ju uppväxta med Trackslistan och Kaj Kindvall! /Jenny


Vill ni också lyssna på Jons radioframträdande från morgonen så finns det ett klipp här.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 mars 2012 20:46

Idag var det tid för morfars begravning och nära och kära samlades för ett sista farväl. Det blev en mycket stämningsfull och vacker tillställning. Varken jag eller Jon är några frekventa kyrkobesökare, men jag tycker ändå att det är något speciellt med kyrkan. Det är inte vilken plats som helst och den känslan bidrog säkert till högtidligheten som infann sig. Samtidigt som döden var närvarande kändes det konstigt att sitta där med ett nytt liv i magen. Men det gav tröst. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se