jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2011 22:15

Ikväll strosade vi omkring i Skövde centrum och tittade på all fin ljuskonst på Skövde - Stad i ljus. Det var riktigt mysigt och väldigt mycket folk i omlopp som också ville se på alla lysande kreationer.

     

Många fina ljusverk fanns det att titta på, och även många utav byggnaderna var upplysta i flera härliga färger. Allt detta varvades med lite julbelysning. 

   

Den här gången hade en del utav belysningarna även fått ljud som till exempel den flöjtspelande ängeln:

Gatlyktorna lyste med rött, varmt sken, vid Garpadammen stod någon slags fallossymbol och fontänen hade blivit mystiskt draperad med vitt tyg.

     

All ljuskonst gick inte att fånga på bild, som det här jättefina ljusregnet:

Och en favorit i repris från i fjol var Turistbyrån som åter förvandlats till ett mysigt litet pepparkakshus. Nästan så man ville ta en liten smakbit...

Skövde - Stad i ljus pågår 17-19 november, så har ni möjlighet tycker vi verkligen att ni ska besöka detta arrangemang. Vi hoppas att några av ljusarrangemangen kommer att finnas kvar även efter slutdatumet!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2011 13:33

Vi har några annonser ute på Blocket och det går väl sådär. Grillen sålde vi nyss och det gick ganska smidigt. Vi fick i och för sig se till att få den ivägskickad med Bussgods men köparen var väldigt trevlig och hade stor koll på varan själv.

Men det är mycket krångel också. Folk som hör av sig, oftast via mejl, med knepiga frågor för att aldrig höra av sig igen. De ställer frågor som "Är varan kvar?". Ja, men annonsen är ju kvar. Nu är det ju inte alltid det stämmer men varför inte ringa och fråga då om man är intresserad. "Vad är ditt sista pris?" var det någon som undrade...

Och sedan har vi råkat ut för flera som undrar om vi kan tänka oss ett byte. Har vi skrivit något om det i annonserna? Nej, det har vi inte. Skambuden finns ju också men då har vi ju i alla fall fått ett bud att ta ställning till.

Det är väl det här krånglet som fått oss att börja fundera på bland annat Tradera. Nu kan ju inte Blocket rå för vilka som hör av sig på annonserna, men det är lite tröttsamt. Nu ska vi testa att sälja på loppis, som vi bloggat om tidigare, för att se hur det går.


Var säljer du dina saker? Hur går det för dig? Har du stött på något krångel?


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2011 13:24

Ikväll är det premiär för Skövde - Stad i ljus. Det är ett jättemysigt evenemang som vi besökte senaste ifjol. På flera platser i staden finns olika ljusarrangmang och det är riktigt trevligt att knalla omkring och titta på allt fint. Vi siktar på att ta oss dit ikväll. Skövde - Stad i ljus pågår 17-19 november. Pepperkakshuset/Turistbyrån var en riktig hit förra året!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2011 13:10

Många utav de köp som vi gör på nätet gör vi via Gratisbio när det går. Då får vi poäng på köpen som vi ändå tänkt göra, och dessa poäng kan sedan bytas mot gratis presentkort eller biobiljetter. Just nu firar Gratisbio fem år och det är dubbla aktivitetspoäng och det går då fortare att tjäna ihop mer poäng.

Men du behöver inte köpa saker för att få ihop poäng. Du kan besöka sidor, skaffa dig vänner, skriva i gästböcker, svara på en fråga, checka in med Facebook - sätten till gratispoäng är fler. Du kan också värva vänner och vill du bli värvad av oss klickar du HÄR. Gratisbio - bara några klick!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2011 17:15

... ska jag bli fri från mitt studielån! Sista inbetalningen ska ske nu i slutet av november. Gött! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2011 13:59

Det är mycket nu. Överallt ligger en massa pusselbitar utströdda och vi kämpar med att få ihop pusslet. Men att-göra-listan byggs på. Vi stryker en grej men lägger till tre. Känns det som. Vart tar tiden vägen? Och snart är det jul. Så står det i almanackan, men det känns inte så. Jag har varken fått på mig vinterjacka eller vinterskor än, ingen snö ute än och först idag satte Jon på vinterdäcken. Det känns ju fortfarande som höst.

På våra pusselbitar står det allt möjligt. Både sådant som vi måste och sådant som vi vill - och allt är sådant som ska pusslas ihop. I början på nästan vecka är Jon borta både dag och sen kväll på utbildning och i slutet av veckan bär det av på lilla resan. Då ska det inte ligga några pusselbitar och drälla...

Då dyker ju den självklara frågeställningen upp: "Varför sitter du då här och slösar bort en massa tid? Iväg och pussla med dig. Sjas!" /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2011 13:30

Grejerna från vår senaste rensning blev stående i förrådet för vi hade hört ett rykte om en ny loppis. Och ryktet stämmer. I Karlsborg ska det öppnas en second-handbutik på fästningsområdet med premiär lördagen den 26 november.

Upplägget för denna loppis är att man hyr ett bord, prismärker sina grejer och låter någon annan stå för försäljningen. Detta ska vi testa! Vi har suttit och prismärkt våra "varor" och hoppas att det ska ge oss några kronor i alla fall. På söndag ska vi ställa upp våra grejer. Kom och köp på bord nummer 9!

 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se