jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 november 2011 21:00

Eftersom pappa hittade en sån fin skjorta igår, kunde jag inte annat än att plocka fram en av mina slipsar (jag har faktiskt inte många) och ge den till honom. Det kändes passande på fars dag. Nu fick han även sin "riktiga" farsdagspresent, en chokladask gömd i en - skjorta! Cirkeln är sluten, på något sätt...

Tiden flyger alltför fort fram. Vi åkte ned till Solvik och hälsade på hos Benke och Kristina. Jenny uppvaktade sin far och vi blev bjudna på kex och goda ostar, samt en smarrig maräng- och drottningparfaittårta.

Det var trevligt, men plötsligt var vi åter på Resecentrum i Skövde. Pappa hade så snällt gått med på att släpa med sig den stora, tunga "tomtesäcken" med alla födelsedagspresenter och julklappar till nära och kära i norr, och jag hjälpte honom ombord på nattåget.

Det blev lite spring från vagnläge E ända bort till vagnläge C, eftersom tågfolket verkar tycka att det är kul att ändra vagnordningen utan att säga till, men vi hade trots det gott om tid att säga farväl och trevlig resa. Det var verkligen roligt att ha sin käre gamle far på besök. Det enda tråkiga, förutom att inte mamma också var med, var väl att det blev alltför kort. Fast vi hann med mycket skoj ändå. Och vi ses ju snart igen. Eller hur? /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 november 2011 18:15

Efter dagens äventyr fyllde vi på sockerreserverna med hembakat fika: bullar, lite mer ananaspaj och en precis lagom kladdig kladdkaka!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 november 2011 18:00

   

På second hand kan man verkligen fynda: 40 kr för ett par stövlar - som knappt såg använda ut! Kanske att tån är något bred, men för det priset kvittar det. Jag är mer än nöjd. Jag har haft på mig dem under större delen av dagen och de känns jättebra. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 november 2011 17:45

Idag har vi verkligen hunnit med att se mycket häromkring. Efter frukost begav vi oss iväg till Tibro för att Folke mindes ett second hand-fynd han gjort på Candela vid ett tidigare besök hos oss för flera år sedan. Och idag hade de öppet så vi passade på. Som vanligt var det massor med människor där. Folke gjorde nya fynd och nöjda och belåtna for vi vidare över Brevik mot Hjo. Vi började med att vandra i den fina Stadsparken som "har formats i ett osymmetriskt mönster efter romantikens ideal". Tänk, precis så är jag också formad!

  

Vi hade väl inte riktigt vädergudarna på vår sida men det var ändå riktigt fint i parken. Mycket höstigt och många, många löv. Scenen i parken var ledig och jag och Nalle äntrade den och bjöd på ett litet hundtricksnummer. Ett nummer som fick stående ovationer från.... öhh... träden.

Denna sköna promenad väckte hungern i oss och vi lunchade på torget. Pizza hela gänget runt! Japp, Nalle fick faktiskt smaka en liten bit också... och jag fick faktiskt bort fettfläcken från jeansen. Nästan i alla fall.

Men vi var inte nöjda med Hjo för det utan kikade också runt i hamnen. Jon ångrar inte alls beslutet att han inte ska vinterbada i år även om hans klädsel förra året var riktigt fin - se HÄR. Det kändes kallt i luften redan nu och då hade vi ändå kläder på - hur ska då inte vattnet kännas? Huvva!

Vi kan inte sluta att berömma Hjo och förutom lite fler affärer är det inte mycket som fattas denna charmiga ort med fyndigaste sloganen - I love Hjo! ♥ We love Hjo 2. "With or without you I can't live..."

På vägen hem förbi Forsvik gjorde vi ett stopp hos alpackorna. Folke hade sett sådana djur förut - i  Sydamerika. Men inte behöver man åka så långt för att få se detta kameldjur. Gulliga är de hursomhelst och jag ska nog önska mig en alpacka i julklapp.

I Forsvik börjades 1810 grävandet av Göta Kanal och det kan ju vara bra att veta om ni får någon fråga på det någon gång. Jan Guillous böcker om riddar Arn utspelar sig till stor del i just lilla Forsvik. Det var också här som kopian av hjulångaren Eric Nordevall, som nyss var på sin jungfruresa till Stockholm för att döpas av kronprinsessan, byggdes. I Forsvik känns verkligen historiens vingslag!

Senast vi var i Forsvik var under Forsviksdagarna i juli och då var det mest spektakulära MC-hoppen som gjordes över kanalen. Nämen, nu kan man ju med alla tillbakablicks-länkar känna historiens vingslag över det här blogginlägget också... /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 november 2011 17:30

För några dagar sedan bloggade vi om arbetskläder från Protecty och nu hälsar Peter Höjman från Protecty att våra bloggläsare får 10% rabatt på ett köp med rabattkoden PRKR10 när ni köper arbetskläder hos Protecty. Redan billiga arbetskläder blir ännu billigare! Varsågod till er och tack till Protecty. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2011 21:45

Vid senaste besöket på Gekås köpte jag en buff (läs mer om buff här) och även om tyget inte var det jag skulle ha valt i första hand har denna buff blivit välanvänd. Men nu ska jag ge på mig att göra några buffar själv. Att göra de sömlösa kommer jag inte att lyckas med men det ska nog gå bra ändå. På Hem & Hobby hittade jag några tygbitar som jag ska använda mig av och hoppas på ett lyckat resultat. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2011 21:30

 

Den här stickade knytcardiganen hittade jag på Gina Tricot för 149 kr.

Den fanns i flera färger men jag ville ha den gråa. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 november 2011 21:15

   

Dimman låg tät över Skövde ikväll och vi strosade först omkring på stan med Nalle i väntan på att Folkes tåg skulle komma. Men det blev så kallt så vi satte oss med fika från Pressbyrån och tittade på allt folk som kom och gick på Resecentrum. Och till slut kom även Folke.

 

Tåget var i tid och det blev ett kärt återseende. Det blir ju inte så ofta som vi ses när Jons föräldrar bor ända uppe i Piteå som ligger 110 mil bort.

Tyvärr kom inte Marianne med den här gången - men hon är förstås mycket saknad! Och ångrar sig säkert när hon läser om allt roligt som vi gör och om allt gott som vi äter och dricker. Eller hur, Marianne? Men nästa gång kommer du inte undan.

Vi har redan hunnit med vin, bubbel, soppa och ananaspaj med mango- och passionsmousse. Och så har Folke smakat på godisarna som låg och väntade på kudden i bäddsoffan på Hotell JennyJon.

Nu ska det bli lite bildvisning från norr och även från Folkes resa. På vägen hit stannade han till i Stockholm och gick på Nationalmuseum och tittade på verk av den ryska konstnärsgruppen Peredvizjniki. Folke är själv konstnär och på hans hemsida finns några av hans egna verk att beskåda. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se