jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 april 2014 13:00

Ingen chockerande rubrik alls när det kommer till oss. ;) Men nu är några möbler beställda från IKEA med förväntad leverans i slutet av nästa vecka. Ian ska få lite ny förvaring då möbler som nu står på hans rum ska stå i bebisrummet, och möbler som står där bebisrummet ska bli ska flyttas.

Att regla upp en vägg med dörr och även hitta en dörr med passande mått att haka på karmen i andra änden av rummet, samt lägga nytt golv är ett av våra kommande projekt.

Jag ser ju verkligen fram emot att få börja inreda bebisrummet. Det ska bli så kul att gå igenom alla Ians gamla saker, för även om det inte var så särskilt länge sedan som han var bebis så är en del av den första tiden som i en dimma. Och riktig koll på vad vi har (och inte har...) finns inte. /Jenny


  

Ett runt utdragbart bord blir det för att spara plats,

men samtidigt kunna få fler platser om det behövs.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2014 19:58

Under dagen fick vi klara oss utan Jon som behövdes på jobbet, och Ian gjorde ju som vanligt sitt bästa för att hålla igång. Men eftersom han vaknade onödigt tidigt så somnade han till en stund i vagnen och det rörde till sovstunden på eftermiddagen.

På förmiddagen blev det först en promenad med Nalle och sen gick jag, Ian med farmor och farfar fram till centrum och kikade runt. Hemvägen tog vi över stadsparken och vi tittade på ankor och vitsippor.Ian åt lunch och efter lite krångel så somnade han. Givetvis sov han så gott och länge att när Jon ville att vi skulle komma för att hämta honom på jobbet fick jag väcka Ian. Jon hade varit på Vättern och åkt båt, dessutom hade han konstiga kläder och linser så Ian kände knappt igenom honom. Och det var det knappt mamma Marianne gjorde heller...Eftersom vi var ute på jägarbryggan för att möta Jon så invigde vi flytvästen. Ett lyckat köp från Ullared, för lite säkrare kändes det faktiskt.Jons övning hade dragit ut på tiden så innan vi for hem igen blev det mat på Kanalkiosken. Lika gott som alltid och för min del blev det självklart hälften av varje.Nu blir det lite nedvarvning. Ian har inte somnat än men det är nog snart dags för honom att lägga sig. Synd bara att senare kvällar inte betyder senare morgnar när det gäller honom... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 april 2014 14:07

   

 


... och det dröjde inte länge innan de sattes i arbete av Ian. Bokläsning, innebandyspel, blomvattning och annat i lekstugan, bus i sandlådan, bollkastning med mera. Det blev ett väldigt hålligång. Så energiintag i form av tårta passade bra när Ian somnat. Vår lokaltidning firar 130 år och i veckan har man till rabatterat pris fått köpa en tårta.

Ian var inte alls så avvaktande som vi trodde från början. Det verkar ju lovande för att jag och Jenny ska få lite ledigt i veckan, men imorgon måste det dock bli jobb för min del. Har man "specialkompetens" så har man, men kanske att jag får besök av familjen på jobbet...? /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 april 2014 17:52

Jons hår behövde hamna under rakapparaten och när vi ändå höll på så klippte vi Ian också. Hans hår hade hunnit växa till sig igen... Tidigare gånger har jag klippt med sax, men det här var ju mycket smidigare. Jag trodde att han skulle protestera och tycka att det var obehagligt, men han såg väl hur jag gjort på Jon och Jon överlevde ju. Nu blir det svårare för Ian att kladda mat och gröt i håret...


   


Och självklart har vi gjort mer än så idag. ;) Efter frukost infann vi oss på ICA för diverse inköp för vi ska ju få gäster, och just därför har vi städat (tvättade, städade källaren och bäddade sängar igår), bakat bröd, gjort en sallad, förberett lite mat och det har också blivit målat i källaren, samt att 436 små program är utskrivna, kopierade och beskärda till Logen Käcktjärn. Ian är nybadad och vi ska också duschas, och förhoppningsvis kan vi sitta ner och få en mysig lördagskväll. Någon högvinst på Lotto är väl inte att räkna med då vi faktiskt vann 112 kronor i förra veckan, men lite cola och chips får duga. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2014 14:30


En gång i halvåret får Nalle en p-spruta för att motverka att prostatan blir förstorad. Idag var det dags och i samma veva kollade vår veterinär honom lite grundligare också. För en tid sedan uppförde han sig lite märkligt och antydde att han behövde ut, som om han vore nödig, fast vi nyss varit ute. Ett beteende som han inte visat på ett tag nu, men då verkade det röra sig om en släng av senilitet, trodde veterinären. Han fyller ju trots allt elva år om lite drygt två månader. 

Veterinären hörde återigen ett dubbelslag på hjärtat. Men det var vi iväg och kollade upp ifjol och verkar bara vara något som han har. Det är i alla fall inget som vi märker att han besväras av. Veterinären brydde sig inte om att dra i hans ben för det är ju redan fastställt att hans höfter och leder är dåliga. Vi tog upp frågan om att testa att byta foder. Nu äter Nalle ett foder som endast kan köpas hos veterinär för att han diagnostiserats med kristaller i urinen. När hon kollade upp det provsvaret som var från 2010, var utslaget för kristaller så pass högt att det inte gick att utläsa något annat av provet. Enligt henne är det väldigt troligt att kristallerna skulle återkomma om vi inte fortsätter med det här fodret. Så vi följer hennes råd och kör vidare på samma. Kristallfoder som vi strör glukosamin över.

Den dagliga smärtstillande dosen på tre tabletter Rimadyl låter vi också vara oförändrad för i nuläget mår han ju faktiskt riktigt bra. Nästa gång som det är dags att köpa foder ska vi också köpa en ny flaska Epi Otic, en rengöring som vi använder till Nalles öron. Han har ju problem med återkommande öroninflammationer också... Leder, höfter, hjärta, prostata, öron, ibland besväras han av fukteksem på armbågarna - och det var nog allt och mer än tillräckligt. Ja, det är inte för inte som han är vårt älskade håriga måndagsexemplar!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2014 13:27


För att väggarna inte ska bli för tråkiga i källaren så beställde jag en väggdekoration som jag tyckte var fin. Dekorationen var dessutom på rea och www.vinylahem.se/ levererar fraktfritt - och snabbt!

Jag blev jättenöjd med resultatet! Bara de där infällda spotlightsen i taket på vägen ner som fattas då... och ord på trappstegen... och... Men just det här blev jättebra i alla fall! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 april 2014 13:24

Ikväll hoppas vi att Färjestad tar chansen och gör sig klara för finalspel.Uppklädd för vinst...? ;) Ian har tagit på sig "turmössan" själv. :)

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se