jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 april 2014 14:42

... som lämnade in en vitmålad hammock i trä till Candela second hand! :)

Vi slog till direkt för en hammock har länge varit en dröm. Det är ju så härligt att sitta eller ligga och gunga så där lite lagom fort. Femhundrafemtio kronor kändes som ett fynd. Dessutom hittade vi andra billiga dynor till hammocken som passade perfekt. Så resten av sommarens stora njutning kostar endast 655 kronor. ;)

Nu återstår bara att hitta en bra plats åt den i trädgården, för det var ju inte tänkt att vi skulle skaffa en hammock förrän gamla garaget var rivet och ett nytt var uppbyggt i anslutning till huset.

Men ibland verkar ödet helt enkelt vilja att man ska sitta ner en stund... eller väldigt länge. Gung, gung. /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2014 13:15

Det var bara det nya runda ekbordet som vi inte fick ordning på igår när vi tog hand om leveransen från IKEA. Och det var avsiktligt eftersom vi i nuläget inte har någon plats för det. Att montera möbler kan ju gå lite hursomhelst...... men faktiskt att det gick oväntat smidigt den här gången. Fast å andra sidan hade vi inte beställt så mycket som behövde sättas ihop. Några barnbestick, läderrengöringsset, en matta och ett par förvaringlådor till Ians möbel skötte liksom sig själva. Lack-bordet till källaren kom ganska snabbt på plats även om de krånglat till ihopsättningen lite med fler moment än på våra gamla bord av samma typ.Ett tag såg det dock riktigt rörigt ut här och det stod saker högt och lågt. Det kändes faktiskt lite motigt, för inte nog med att det blev skräp från emballage så skulle en rejäl storstädning inte sitta fel heller. Fast det mesta fick vi ordning på, men storstädningen får vänta ett tag till. Vi är ju inte färdiga än, dumt att städa då...Flera utav möblerna från Ians rum ska istället komma till användning i bebisrummet. Skötbordet var det till exempel länge sedan som vi använde till honom, även om det fortsatts att användas som förvaring. Vi lägger skötbädden på golvet när vi byter blöja för han vägrar ligga still på skötbordet och det har bara känts farligt att försöka ha honom där. Men bebisrummet är ju inte klart så möblerna får stå och vänta lite varstans så länge.

Men Ians rum fick vi dock ganska klart. Nya förvaringsmöbeln kom på plats och det blev så bra som vi hoppats på. Att Ian dessutom somnade när vi höll på som mest underlättade, tyvärr tror vi dock att det berodde på att han inte mådde så bra. Han brukar annars vara väldigt ljudkänslig men nu sov han som en stock. Han syns ligga med blöjrumpan i vädret på bilderna. Han hade lite feber och vi tror att det är tänderna som är på gång som fortsätter att krångla med honom...


    


Det blev verkligen mycket plats för förvaring så det känns bra. Vi tar ett steg i taget och nu fortsätter vi med nästa. Synd att Jon måste vara på jobbet ibland, han skulle göra mer nytta här hemma... Men i nästa vecka blir vi långlediga tillsammans och kan få mycket gjort då. OM inte allt blir färdigt i helgen förstås. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 april 2014 13:00

För inte så länge sedan fick jag hålla på att krångla med den där personnummerstöldshärvan när jag höll på att få betala för ett paket jag inte beställt. Igår kom, för jag vet inte vilken gång i ordningen, post adresserad till Åsgatan 3I, inte Ågatan 31. Ja, adresserna ser väl lika ut, men vi har våra namn tydligt klistrade på vår låda och det här har hänt flera gånger nu.


Idag låg det ett tomt vadderat kuvert med en klisterlapp från Posten som ursäktade att innehållet skadats under hanteringen. Misstänker att kuvertet bara innehöll några hårvårdsprodukter som jag vunnit, och inget som jag (eller någon annan köpt i mitt namn...), men det vore ju skönt om det slutade krångla. Företaget som gjorde utskicket är mejlat, Posten är kontaktad och reklamation är gjord, så om jag får se vad kuvertet innehöll återstår att se. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 april 2014 21:56

Idag dök vår väntade leverans från IKEA upp och visst ringde chaufförerna innan. Inte en halvtimme som det var sagt, utan med något kortare tid, men jag var ju ändå hemma. Jag vet inte om det brukar ingå, men de bar faktiskt in vår beställning i hallen också.

Det hade jag inte räknat med utan hade tänkt låta pallen stå på uppfarten tills Jon kom hem. Nu slapp vi det kånkandet. Vi hade beställt allt från soffrengöring till förvaringsmöbler till Ian och det jag kunde och orkade ordna med innan Jon kom pysslade jag med. Tillsammans tog vi tag i allt utom nya matsalsbordet och efter att det var riktigt rörigt blev det istället riktigt bra.

Men sent blev det. Och Ian har inte varit sig lik idag. Han hade en dålig natt, somnade mycket tidigare efter lunchen och när vi höll på som mest på hans rum somnade han i sin säng och sov ett par timmar på sena eftermiddagen/kvällen. Vi lät honom sova, så vi får ser hur det går i natt.

Vi återkommer med bilder på hur det blivit med de nya grejerna, för nu ska vi sova.. och försöka få Ian att sova igen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 april 2014 20:45


Det mesta i källaren är klart och istället är det vårt blivande bebisrum som får renoveringsuppmärksamheten. Tiden går ju... Men att få till det här rummet känns ändå inte som ett jättestort projekt, inte i jämförelse med de som vi tidigare tagit oss an. En vägg ska upp, dörren är redan monterad och nytt golv och lister ska på plats.

Att börja inreda rummet känns bara roligt! Möblerna står på kö från Ians rum för att komma in, och i källaren står spjälsäng, en bokhylla, lite inredning och en omonterad garderob och väntar. Resten finns på vinden.

När vi vet om det blivit en Sammy eller Isa ska väggarna målas om, men att måla väggar går också ganska fort. 

I morgon levererar IKEA vår beställning. Tyvärr är det åter en luddig tidsangivelse, någon gång mellan 9 och 15 dyker lastbilen upp, så vi får se till att hålla oss hemma. I beställningen finns en förvaringsmöbel från IKEA:s serie Stuva som vi tror kommer att passa jättebra i Ians rum.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2014 20:45

Snart 31 hela veckor avklarade och jag måste väl ändå säga att jag mår ganska bra fortfarande. Det beror ju alltid på vad/vem man jämför med förstås. Det är svårt att andas ibland, foglossningen är värre till och från, ryggvärk som kommer och går, känner mig himla osmidig, särskilt när jag ska vända mig i sängen, det trycker neråt och idag var det flera som inte sett mig på ett tag som tyckte magen sjunkit ner (och att den är stor förstås...), då och då sparkas/trycks det mot livmodertappen som ger en mycket oskön känsla och idag upptäckte jag dessutom att brösten har börjat läcka. Än så länge bara lite grann, men det hade gått igenom bh och t-shirt, fast det kanske inte blir så mycket större läckage än så framöver. En liten summering so far. Men det blir ju knappt något nedskrivet om den här graviditeten. Dels för att det inte finns tid, men också för att den inte är lika "händelserik" som förra. Den känns ju nästan normal, bara att hoppas att den slutar någorlunda normalt också... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 april 2014 12:15

Nu har vi två hängstolar från Biltema, Aztec och Maya, en i var storlek.

De är så härliga i sin enkelhet - jättesköna!


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se